Ezzel a címmel jelent meg írás a New York Times-ban. A cikk szerzője, Akhim elutazott Felcsútra, hogy maga csodálkozzon rá az épülő stadionra. Van is mire, a 4000 férőhelyes aréna egy mindössze 1800 fős faluban épül.

A cikket a 444.hu foglalta össze. Azt írják, Akhim Felcsúton azt látta, hogy a stadionépítés sok helyinek biztosított jó álláslehetőséget.

De egyesek még jobban jártak. Például a polgármester, Mészáros Lőrinc, aki gázszerelőből lett mára az ország egyik leggazdagabb embere. És nem mellesleg jó barátja Orbánnak. Az ő építtetőcége nyerte a legtöbbet a beruházással. Mészáros nem csak a magyar sajtóval nem áll szóba, a New York Times újságírójának sem kívánt nyilatkozni.

A cikk párhuzamba állítja azt, ami Felcsúton történik, mindazzal a változással, ami Magyarországon söpört végig a Fidesz 2010-es megválasztása óta. A kormány újraírta az alkotmányt, több száz törvényt hoztak, és közben oligarchákat hoztak helyzetbe.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nem az a szégyen, hogy van egy megalomániás vezírünk, hanem, hogy a választók 2/3-ot adtak arra, hogy kiélje ezt a mániáját (is).
Túl sok szó esik Orbánról, pedig "nem jött volna létre" ha nem ilyen a magyar nép.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
@hetöndöe: Tegnap volt az arte tv-adón egy szuper riport. Természetesen kikröl, az ugynevezett "unortodox" politikusokról. Ezekhez tartozik orbán is. Sajnálatos, hogy hivei nem nézték ezt a müsört. Nagyon szépen elmagyarázta orbán, hogy milyen ez a nemzet. Ennek egy erös vezetöre van szüksége mert hozzászokott már a kádár korszakban. Ezenkivül különbözö megszólalásai mélyre engednek tekinteni. Vagyis arról, hogy mit tart ö ténylegesen erröl a namzetröl. Egy a lényeg, hogy ö legyen hatalmon és a személyes hatalma neki nagyon fontos. Ezt elmondta minden arcpirulás nélkül
human
@JAJMÁR: Ne hagyd már magad megvezetni. Állami pénzből építették a stadiont. Erre is a fidesz hozott törvényt. A cégek a társasági adó egy részét így nem az államnak fizethetik be, hanem egy tömegsportot támogathatnak belőle.
Olvasd el ezt a cikket. A diagram jól mutatja, hogy felcsút mellett másra alig adakoztak a cégek.
atlatszo.hu/2012/12/06/tao-penzek-184-millio-forint-jutott-egy-bennfentes-alapitvanynak/
atlatszo.hu/2012/10/08/tao-penzek-ii-felcsut-az-abszolut-nyertes/

És felmerül az igény, hogy összehasonlítsuk az állami megrendeléseket kapott cégek listáját a felcsúti stadiont támogató cégek listájával. Lenne vajon egyezés? Gyanítom, hogy bőven.
human
@kisvirág85: Hogy megy a finanszírozás? Erre is a fideszes TAO rendszer ad választ. Ha támogatod felcsútot, akkor kapsz állami megrendelést, amiből mégjobban tudod támogatni felcsútot. Az adófizetőknek meg az a dolguk, hogy legyen elég állami pénz azoknak a cégeknek, akik támogatni fogják felcsútot. Ki van ez találva és a törvényeket is életbe léptették már az első hullámban.
human
@libelle: Tusnádfürdőn is nyíltabban beszélt, mint itthon. Ott meg azt mondta el, hogy bizonyos magyar cégeket meg akar erősíteni, hogy azok nemzetközileg is megállják a helyüket. Ez persze kamu. Ezzel akarta magyarázni, hogy Simicskáék miért nyergesvontatóval hordják a százmilliárdokat haza az állami építkezésekről.
silber13
@tavaszi: Pátját ritkító bunkó vagy, olyan igazi fityiszes, aki még az életkorát sem tudja!És notorius hazudozó!
JAJMÁR
@human: @hattorihanna: Nem ám véletlenül tettem én be azt a szép Shakespeare idézetet: "Mit rózsának hívunk, Bárhogy nevezzük, éppoly illatos" :) a verőce21-nek.
Nem olyan könnyű engem megvezetni :) Hát persze, hogy mindenki tudja honnan megy oda a pénz, akármilyen útvonalon és bármilyen címen :) Ráadásul "Valami bűzlik Dániában", hogy Shakespeare-nél maradjak :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.