Ha a Fidesz-KDNP nyeri a vasárnapi országgyűlési választást, folytatódik a rezsicsökkentés – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz szakpolitikusa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti parlamenti képviselő úgy fogalmazott, "nemcsak számokban" folytatnák a rezsicsökkentést, hanem tovább erősítenék a fogyasztóvédelmet is. Így terveik között szerepel, hogy járási szinten legyen elérhető a fogyasztóvédelem, bővítsék a hatóság létszámát és hatáskörét, erősödjön a fogyasztóvédelmi referens szerepe és még inkább fogyasztóbarát legyen a közműszolgáltatások rendszere.

Kezdeményezik továbbá a nonprofit közműszolgáltatás alapjait megteremtő "közműtörvény" javaslatának parlament elé terjesztését – ismertette Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa.

Tájékoztatása szerint a szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályok eredményeként a szakhatóság – a közműszolgáltatásokkal kapcsolatban megindult kétezer eljárás során – rekordnagyságú, 350 millió forintos bírságot szabott ki a cégekre, emellett a szolgáltatóknak 730 millió forintnyi kötbért kellett fizetniük ügyfeleiknek. Hozzátette, hogy az idei első negyedévben a rezsicsökkentéssel kapcsolatban 186 beadvány érkezett a fogyasztóvédelemhez, amely már 67 millió forint bírságot szabott ki.

A folyamatban lévő vizsgálatok között megemlítette a Főgázzal kapcsolatos eljárást, amelynek gyorsjelentéséből kiderült: 629 ezer fogyasztót érintett az, hogy nem megfelelően alkalmazták a január 1-je óta hatályos számlaképet. Megjegyezte, hogy az alapdíjak feltüntetésénél is nagy számban tapasztaltak jogsértést, csakúgy, mint a diktálós fogyasztók számlakiküldésénél. "Tehát bőven van mit tenni" azután, hogy közösségi tulajdonba kerül a Főgáz, ami már folyamatban van – értékelte a képviselő.

A társasházakra vonatkozó előírásokkal összefüggésben eddig 86 bejelentés érkezett, ebből 33 esetében indult eljárás, és eddig nyolc döntés született, ám ezek egyikénél sem szabott ki büntetést a hatóság, hanem segítő módon lép fel – mondta Németh Szilárd.

A fogyasztóvédelmi előírások szigorítása mellett a rezsicsökkentés pozitív hatásai között említette, hogy a második rezsicsökkentés után több mint 250 milliárd forint maradt az embereknél, aminek már hónapok óta érezhető a gazdaságélénkítő hatása. Megjegyezte emellett, hogy csökkent a közműcégek kintlévősége is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És folytatódik a ködösítés, a hazugság áradat
és a lenyúlások !
A haveri körök még gazdagabbá tétele !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
csatlakozok minden előttem íróhoz. Ha csak ennyit tudnak a többség "javára" akkor a részemről ennyi elég. Számomra a fideszkdnp rablóbandától az lenne a minimális elvárás, hogy elhúznának a retkesbe. Még ellenzéknek is rosszak nem kormányzásban.
Ha nyernek, akkor szedjék elő a régi ígéreteiket és próbáljanak azok szerint cselekedni. Ezt a 4 évet nem lehetne elfeledni, legalább 2 év kellene ahhoz, hogy kijavítsák azt a sok rosszat amit a többség (és főleg a gyermekek) ellen tettek.
coni
Kicsit későn kezdtek hozzá a rezsicsökkentéshez, mert 2010 és 2013 között folyamatosan emeltek, csak most választás előtti évben jutott eszükbe, hogy csökkentsenek. Gondolom április 7-től megint emelnének 3 évig, hogy aztán választás előtt legyen miből csökkenteni megint.
excep
remélem elhúztok a jó anyátokba szemetek!!!
hetöndöe
Sőt!!!...nemsokára a szolgáltatók fizetnek,hogy fogyasztok,minél többet fogyasztok,annál többet.
Na megyek is,beszerzek pár hősugárzót,meg légkondit.
Remélem a hálózat is fogja bírni.:-))))
adrenalink
Matyi bácsi nem csak ruhát és cipőt, hanem villát /és kanalat/ is fog tudni venni az unokáinak...
propeller.hu/itthon/2877962-szurrealis-sajtotajekoztato-reziscsokkentesrol#c1039990
Desischado
Folytatódna a szabadrablás, az emberek és az ország tönkretétele! Na nem!!! Egy nagy büdös frászkarikát! Egy nagy túróst! Húzzatok a pokolba, odavalók vagytok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.