A Fidesz közlése szerint a párt munkatársai Ózdon kizárólag az aktivistáknak és a szavazatszámláló bizottság tagjainak vittek ennivalót, vagyis hazugság a Jobbik állítása, miszerint csomagokat és pénzt osztogattak roma szavazóknak.

A kormánypárt ózdi szervezete az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményével arra reagált, hogy Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője napközben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig mintegy ötven esetben tett kifogást a választási bizottságoknál visszaélések miatt, a legdurvább esetnek pedig azt nevezte, hogy Obbágy Csaba, Ózd alpolgármestere (Fidesz-KDNP) "csomagokat és pénzt osztogatott cigány szavazóknak".

"A Jobbik fejezze be a hazudozást!" – fogalmaz a Fidesz helyi szervezete tájékoztatásában, hangsúlyozva, Ózdon a Fidesz munkatársai kizárólag a párt aktivistáinak és a szavazatszámláló bizottság tagjainak vittek ennivalót: zsemlét, szendvicset. A Fidesz ózdi szervezetében számos roma aktivista is dolgozik, szemben a Jobbikkal, ahol ez "a párt közismert irányvonala miatt" elképzelhetetlen – fogalmaz a kormánypárt, felháborítónak nevezve, hogy a Jobbik "a roma aktivisták Fidesz melletti kiállását hazudozásra használja fel".

A kormánypárt közleményében arra kéri szimpatizánsait, hogy mindkét szavazatukkal csak a Fideszt támogassák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.