A megbékélt és beletörődött ország könnyű préda a diktátor és környezete számára. Bizonyítja ezt, hogy amikor a 60-as években a nemzet elfogadta sorsát, és beletörődött mindenbe, Kádár nyeregben volt. Amikor viszont a 70-as évek végén megjelent a szamizdat irodalom, majd a 80-as évek elején a demokratikus értelmiség tagjai egyre-másra ki merték mondani gondolataikat, lassan fordulat állt be az országban. Mindez elvezetett oda, hogy 1989-ben végre véget vethettünk a diktatúrának. Most ugyanez a szellem szükséges, mert lehet, hogy hosszú harc áll előttünk! Küzdeni akarás kell, tiltakozó akciókra van szükség, a szabadságvágy ébren tartására a remény rabjai számára! Túlélni Orbánt! Ez a gondolat kell, hogy erőt adjon, mert lehetséges, mert megcsinálható. ... Összefogva mindenképp! Ők azt mondják: "a haza nem lehet ellenzékben", mi meg azt: "az igazság, az emberség és a demokrácia nem tiporható el örökké"!

Forrás: koznaplo.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azt hiszem, Orbán Viktor már megint elérte célját: sikeresen ugrasztotta össze az erélyi magyarokat a magyarországiakkal. Ugye, a népszavazásnál a többség arra szavazott, hogy ne kapjanak magyar állampolgárságot. Mert azzal tisztában kell(ett) lenni, nincs kétfajta állampolgársági jog.
Aztán az állampolgárság megszavazásánál megígérte, hogy ez nem jár választójoggal, Mivel ő sosem hazudott, utána megadta.
Most viszont gondoljuk Gárdonyi mindenki által ismert regényére, ahol valahol az első harmad végén ott van a sóhaj, hogy már csak Erdély Magyarország.
Tiszteljük, becsüljük továbbra is az erdélyi magyarok kultúráját.
És, amikor az Európa Parlament választáson behúzzuk valahová az x-et, nézzük meg a listát, ahol a FIDESZ-KDNP lista harmadik helyén ott van az a Tőkés László, akinek sz erdélyi magyarok körében már nincs túl nagy megbecsültsége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@JAJMÁR: Köszönöm! Nem titok, úgy hívják a sárkányt, hogy -matematika. Mint tudod, ha abból buksz, akkor az egész eméleted egyes. Ezzel szembesültem szakközépben az első év után. Pedig tanár úr és én is mindent megpróbáltunk. De semmire sem mentünk, még egy kettest sem tudtam elérni. Ehhez sík hülye vagyok, ez az én alpesem. Érettségit sem tudtam tenni, emiatt, pedig azt is próbáltam. Ezért van 8 osztályom. Sajnos.
Akik ismernek, azok tudják ezt rólam, és idegenek is meglepődtek már ezen. Nem egyszer kaptam meg, hogy értelmiséginek néztek, és elképedtek, mikor megmondtam, hogy nem vagyok az. De jó nevelést kaptam, igyekszem művelődni, van véleményem, és rengeteg minden érdekel. Szenvedélyes könyvmoly vagyok, imádom a történelmet, az irodalmat, és a művészeteket, és fordítani is nagyon szeretek. És neked milyen végzettséged van, és hol "dódozol"? (ezt egy barátnőm viccből így írta, és nagyon megtetszett!)
JAJMÁR
@Desischado: 23:50
Pedagógus vagyok, vagyis ez a "főcsapás".
Mindenféle egyéb, ilyen-olyan lényegtelen "papírom" is van :) Sajnos a mi közoktatási rendszerünk nem arra kíváncsi, hogy melyik gyerek miben jó és tehetséges, hanem arra, hogy miben nem és abban mennyire marad alul az átlagnál. Az osztályozásban is ez a felfogás köszön vissza, a plafon az 5-ös, a hibák jegyek formájában levonódnak. A legtöbb gyerek rendszeresen azzal szembesül, hogy nem teljesíti megfelelően az elvárásokat, nem teljes értékű. Manapság talán több a részképességzavaros gyerek, mint valaha. Lehet, hogy diszkalkuliás vagy, esetleg a zavar másodlagos. Az első tanító szerepe meghatározó! A rendszeres korholás, alázás - ellenkező hatást vált ki - gátolhatja annak a képességnek a fejlődését, amelyikre irányul.
A diszkalkulia tüneteiről olvashatsz a neten, ha érdekel. Szerintem meg is tudod magadról állapítani, hogy Te oda tartozol-e, de ez nem változtat azon, hogy jó intellektusú ember vagy. Szimpatikus, ahogy magadról írsz :)
Sok örömet kívánok Neked az életben :)
Desischado
@JAJMÁR: Hűha, egy tanár! Hát így mégjobban "hízik a májam"! (nevet)
De sajnos, tökéletesen igazad van, én vagyok rá az élő példa. Azt hiszem, annyit jogosan mondhatok, hogy bennem is több van, mit amire kárhoztatva vagyok, és biztosan tudnám magam hasznosítani az élet valamilyen területén. De ebben a bolondok házában már lassan a takarításhoz is érettségi kell! Érted te ezt? Amúgy a tanárokra is rendesen rájár a rúd, az biztos! Én egy-két kivétellel, fantasztikus tanárokkal találkoztam, de olyannal is, akitől elvenném a diplomát! Akkor te mégjobban áttudod érezni, mit érzek, hogy szétverték az oktatást! Hiszen a tudás hatalom, és anélkül elveszünk! Hova lesz az ország a tanult emberek nélkül?! Ezeket elmegyógyba kéne ezért (is) csukni!
Megfogom nézni, mert kiváncsi vagyok! Te milyen szakos vagy? Remélem, nem matekos! (mosolyog) Nekem a humán tárgyak mentek, a reállal sosem boldogultam.
A tanáraim nagyszerűek voltak, tisztelem és szeretem őket a mai napig is. Kivéve a matek tanárnőmet, ő barátságtalan és szigorú volt, senki sem szerette az osztályban. De ahogy írtam, a szakközépes tanáromat nagyon szerettem! Természetesen a magyar és a történelem tanáromat szerettem a legjobban, nekik rengeteget köszönhetek. De például a fizika és a kémia tanáromat is szerettem, csak remélem, hogy nem haragszanak rám, amiért ilyen bűn rossz tanítványuk voltam! Bár ahogy viselkedtek velem, azt hiszem nem.
Mégegyszer köszönöm a kedves szavaidat, és én is minden jót kívánok neked!
Ui: A kismama hogy van?
JAJMÁR
@Desischado: 00:12 Szerencsére jól van a kismama is, és a baba is. Július végére várjuk a legújabb családtagot . Bízom benne, hogy amire ők - a 3 pici unokám, a másfél éves, az egy éves és a -3 hónapos- iskolába mennek, jobbra változik az oktatási rendszer :)
Desischado
@JAJMÁR: Gratulálok! Hát kívánom, de hamarabb kéne, mert a legidősebb unokaöcsikém jövőre megy iskolába! Bár hátha már nem hazugovics lesz addigra hatalmon! Adná az ég!
De nem mondtad, milyen szakos vagy? Megnéztem a diszkalkuliáról szóló cikkeket, és megnyugodva jelentem, hogy én biztos diszkalkuliás vagyok, minden erre utal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.