A megbékélt és beletörődött ország könnyű préda a diktátor és környezete számára. Bizonyítja ezt, hogy amikor a 60-as években a nemzet elfogadta sorsát, és beletörődött mindenbe, Kádár nyeregben volt. Amikor viszont a 70-as évek végén megjelent a szamizdat irodalom, majd a 80-as évek elején a demokratikus értelmiség tagjai egyre-másra ki merték mondani gondolataikat, lassan fordulat állt be az országban. Mindez elvezetett oda, hogy 1989-ben végre véget vethettünk a diktatúrának. Most ugyanez a szellem szükséges, mert lehet, hogy hosszú harc áll előttünk! Küzdeni akarás kell, tiltakozó akciókra van szükség, a szabadságvágy ébren tartására a remény rabjai számára! Túlélni Orbánt! Ez a gondolat kell, hogy erőt adjon, mert lehetséges, mert megcsinálható. ... Összefogva mindenképp! Ők azt mondják: "a haza nem lehet ellenzékben", mi meg azt: "az igazság, az emberség és a demokrácia nem tiporható el örökké"!

Forrás: koznaplo.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azt hiszem, Orbán Viktor már megint elérte célját: sikeresen ugrasztotta össze az erélyi magyarokat a magyarországiakkal. Ugye, a népszavazásnál a többség arra szavazott, hogy ne kapjanak magyar állampolgárságot. Mert azzal tisztában kell(ett) lenni, nincs kétfajta állampolgársági jog.
Aztán az állampolgárság megszavazásánál megígérte, hogy ez nem jár választójoggal, Mivel ő sosem hazudott, utána megadta.
Most viszont gondoljuk Gárdonyi mindenki által ismert regényére, ahol valahol az első harmad végén ott van a sóhaj, hogy már csak Erdély Magyarország.
Tiszteljük, becsüljük továbbra is az erdélyi magyarok kultúráját.
És, amikor az Európa Parlament választáson behúzzuk valahová az x-et, nézzük meg a listát, ahol a FIDESZ-KDNP lista harmadik helyén ott van az a Tőkés László, akinek sz erdélyi magyarok körében már nincs túl nagy megbecsültsége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsik68
MInden diktátort,s gazembert utolér a sorsa.A seggnyalók sem usszák meg.A NÉP itél,s itélni fogs ezerszer jajj a bűnösnek.
Manhattan
Azt hiszem, Orbán Viktor már megint elérte célját: sikeresen ugrasztotta össze az erélyi magyarokat a magyarországiakkal. Ugye, a népszavazásnál a többség arra szavazott, hogy ne kapjanak magyar állampolgárságot. Mert azzal tisztában kell(ett) lenni, nincs kétfajta állampolgársági jog.
Aztán az állampolgárság megszavazásánál megígérte, hogy ez nem jár választójoggal, Mivel ő sosem hazudott, utána megadta.
Most viszont gondoljuk Gárdonyi mindenki által ismert regényére, ahol valahol az első harmad végén ott van a sóhaj, hogy már csak Erdély Magyarország.
Tiszteljük, becsüljük továbbra is az erdélyi magyarok kultúráját.
És, amikor az Európa Parlament választáson behúzzuk valahová az x-et, nézzük meg a listát, ahol a FIDESZ-KDNP lista harmadik helyén ott van az a Tőkés László, akinek sz erdélyi magyarok körében már nincs túl nagy megbecsültsége.
A Tündik bündije
Jobb, ha a drága Viki jól megjegyzi azt a régen elejtett félmondatot, miszerint "a haza nem lehet ellenzékben."
spu00
A hivatkozott blogban írtak már klinikai kóresetnek számít.A hozzá fűzött cikk meg az események nem ismerése, vagy tagadása, teljesen mindegy.A kommunista ideológia és rendszer gazdaságilag bukott meg, s vált tarthatatlanná, követőik meg alkalmatlanná vezetésre. Ezt bizonyítja a 94-98 közötti bank, stratégiai cégek eladása, 28%-s infláció, bércsökkenések, 16.000 milliárdos giga hitel felvétel érték teremtő beruházások nélkül az adott 8 éves regnálásuk alatt, 10.000 pedagógus elbocsájtása, iskola, kórház bezárások, nyugdíjadó törvényének majdnem bevezetése és még sorolható, de minek, erre Önök nem is emlékeznek, vagy ha igen, úgy ezeket jogosnak, üdvösnek tartják, nem, de bár?
pityuka
89-ben nem vethettünk volna véget a diktatúrának, ha a Szovjetúnió nem esik szét. Amúgy kár volt véget neki, mivel 2010-ben a balga nép önként vette a nyakába újra a diktatúrát, sőt, még repetát is kért belőle. Hiába, már megszokták és hiányzott.
JAJMÁR
"Most Orbánt élteti a többség, és nekünk a gondolkodó kisebbségnek tűrnünk kell. Tűrni kell, mert nincs más választásunk. A demokráciában joga van tévedni a népnek, és aki ehhez a nemzethez tartozik, annak jóban és rosszban is ki kell tartania hazája mellett. "
Desischado
Én is azt mondom, összetartani, és nem meghajolni! Szervezni a sejteket, az utcára kell kivinni a mozgalmat! Véget kell vetni az apátiának, amibe a magyarok jórésze süllyedt, és a lángot nem kihagyni kialudni! Az idő nekünk dolgozik, egyre több lesz az elégedetlen, és igenis, el lehet zavarni ezt a rablóbandát, orbánnal az élen! A fidesz fanok csak addig fanok, amíg nekik megéri, illetve haszonélvezői a rendszernek! A sötétagyúak pedig, majd ha nincs közmunka, meg segély, és csökkentik a fizut, oda a munkahely, és kevesebb lesz a nyugdíj, na akkor villámgyorsan hangot és modort változtatnak! Márpedig ha orbán nem változtat az eddig gyakorlatán, ez így lesz! Türelem, barátaim! És nem meghátrálni!
"Ismerd meg az ellenfeledet, férkőzz a közelébe, lesd el minden titkát, várj a türelmesen a megfelelő pillanatra! És ha ismered a titkait, kezedben lesz az eszköz, hogy elpusztítsd!"
Tokugawa Ieyasu
JAJMÁR
@Desischado: 02:08 Ezt nagyon jól írod, így kellene !
kacsa0707
@jancsik68: Lám -lám a Ferikét már utolérte
@Desischado: A rablóbandát 2006-ban akarták elzavarni, de demokratikus módon a tömegbe lövettek, és még három és fél évig raboltak, fosztogattak, tették tönkre az országot.
Ennek köszönhetően csak az a gondolkodásra képtelen begyöpösödött fejű bagázs szavazott a magukat kikiáltó baloldalra, pedig semmi közük a baloldali eszmékhez ennek a rablóbandának.
nemkati
Biztos, hogy van újabb és újabb 4 évünk, hogy túléljük a diktátor tobzódásait? Miközben múlik az életünk, elszáll a fiatalságunk, és nem csak a jelenünk, a jövőnk is sötétnek látszik? Én nem szeretnék még 4 évet kivárni, nézni, hogy megy tönkre az ország, hogy szerez meg mindent magának a kapzsi 0rbánisztán!

És még hozzá hazugságokat hápogó kacsákat is hallgatnom kelljen!
labos
@jancsik68: kádárt is utolérte volna a sorsa, ha nem hal meg.ez csak felgyorsította a folyamatot! A seggnyalói meg szépen megúszták!
labos
@nemkati: Akkor most már kezded érezni milyen lehetett azoknak akik nem a baloldalra szavaztak a mszp 8 éve alatt!
nemkati
@labos: Nem kezdem. Meséld már el, mit vett el tőled az MSZP kormány a 8 év alatt? Amit esetleg ez az 0rbán visszaadott, netán többet adott? A nokiás dobozról is kiderült, hogy kacsa, de ugyan nézd meg már, az új földesurak, milliárdosok kiktől rabolták a milliárdjaikat?
labos
@nemkati: kedvezményes lakáshitel lehetősége, 2006-ben munkahely, 2009-ben munkahely, jövő( államadósság növelése :11000milliárd- szerinted 100 év elég lesz az utódainknak a visszafizetésre?) Most a 94-98 között a bokros-féle megszorítás, családi pótlék nem alanyi jogon járt, továbbtanulás lehetőségét főiskolán, anyám munkanélküli lett, stb stb--- ezeket meg most hagyjuk inkább, elég a 8 év bűneit emlegetni)
Nekem teljesen mindegy ki veszi fel a földek után a támogatást, az egész acsarkodás erről szól, ha azt nem adnák, senki sem lelkesedne ennyire a földbérletért! Az meg fel sem tűnik a ballereknek, hogy amíg nem fidesz közeli volt az új bérlő addig baloldali kötődésű volt a "földesúr".
bakegya
@Desischado: te ,hát a mindennemzeti biliben pancsoló is ezt a technológiát gyakorolja rajtunk amióta csak föl hagytuk mászni az uborkafára!
bundi
@spu00: miért az elmúlt 4 évben azzal hogy 12 000 milliárdot költöttek, milyen értékteremtő beruházás történt?
coyote3
Minden nép túlélte a zsarnokjait. Mi is túl fogjuk. Talán pont olyan vége lesz, mint amilyen Romániában volt...
jancsik68
@kacsa0707: A Bibliáról is az akar sokat beszélni,aki sohasem olvasta.Ilyen az a torszülött is ,aki a baloldalról beszél,s azt sem tudja melyik a bal keze!Nagyon megárthatott neked a házi pálinka,.Ezért ragaszkodik hozzá sok beszükült elméjű.
jancsik68
@Manhattan: Tőkés expüspök "Úr" igaz keresztényhez hiven,rugássokkal nevelte családját és gyermekeit,akiktől végül el is vált.Ilyen az igazi mély magyar,vallásos ember.Ők fogják majd nevelni hitre és erkölcsre az itthon maradt magyar gyermekeket.Romániában/Erdélyben / nincs rájuk szükség,mert rongy emberek lettek.Madarat tolláról,vikit barátjáról!!
spu00
@bundi: Ha elolvasná amit írt, s még egyszer feltenné a kérdését, megköszönném.
spu00
@nemkati: Remélem, hogy az elmúlt 4 év reálbér emelkedéséből,alacsonyabb inflációs hatásból, a nyugdíjak érték állóságából, a 805 ezer munkahely megtartási támogatásból, a várható GDP emelkedésből származó plusz jövedelemből származó beruházásokból, az EU pénzek jobb felhasználásából talán több 4 évet is megtud várni, anélkül, hogy éhen halna.Próbálja meg ezen tételeket számszakilag beazonosítani a 8év tükrében.KSH évkönyvében megtalálja a választ, Önök szerint akkor nem hamisították az adatokat.
nemkati
@spu00: Hát az a 3000 milliárd a nyugdíj kasszából nagyon fog hiányozni, nekem is, a munkahelyem elvesztése esetén számíthatok éhbérért közmunkára, az EVA 30-ról 37 %-ra emelkedett, ez nagyon kemény elvonás, mellé a 27%-os áfa, a megemelt eü hozzájárulás, megemelt nyugdíjjárulék, iparűzési adó, hatalmas tranzakciós díjak... ezek csak az anyagi elvonások, amik töredékét sem kompenzálja a rizsacsökkentés, és amiket nem új munkahelyteremtésre, nem a gazdaság fellendítésére fordított az általam utált kormány. Hanem stadionokat épít, botrányos és giccses emlékműveket állít, és valamilyen érdekes módon gombamódra teremnek a fideszimádó milliárdosok, földesurak, trafikhálózatokat birtoklók, soroljam? Szétbarmolták az oktatást, az egészségügy állapota tovább romlik, de ez a giccses, értéktelen kultúra, ami terjed, ez különösen nagymértékben hat rám az undor érzésével.

Hát ezekért, és amiket nem soroltam még fel, mert könyvtárakat töltene meg, ezek miatt nem akarok ezekkel még 4 évet kibírni!
Desischado
@JAJMÁR: Köszi! De nem "így kellene", ha nem így kell csinálni! Ahogy Yoda mondta Luke-nak: "Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"
Desischado
@kacsa0707: Lehet is mellet döngetni, ki a gyepes agyú! Akik az ország romlására szavaztak, azok a gyepesagyúak, és te is köztük vagy!
Desischado
@nemkati: Katikám, ezzel én is így vagyok, és szerintem még itt sokan!
bumeráng
@jancsik68: Javaslom, hogy iratkozz be egy esti iskolába, mert nagyon szánalmas már, hogy egyetlen mondatot nem vagy képes helyesen leírni, ez már több, mint ciki. Úgy tűnik, a gyűlölködő emberek valójában azért ilyenek, mert a 8 általános másra nem volt elég...:-)
bumeráng
@JAJMÁR: Azok is gondolkodnak, aki Orbánra szavaznak, még ha ez nem is tetszik egyeseknek.
bumeráng
@pityuka: Javaslom, költözz egy olyan országba, ahol valóban diktatúra van, majd gyere haza (már ha engednek), és majd meséld el a különbséget.
bundi
@spu00: oké visszaolvastam... de a kérését nem értem... minek másoljam vóbe ismét amikor elolvashatja az eredeti helyén is újra...
de ha kíváncsi a véleményemre erre reagáltam...
"16.000 milliárdos giga hitel felvétel érték teremtő beruházások nélkül az adott 8 éves regnálásuk alatt, "
esetleg megkérdezhetném ez a 16 000 milliárdos gigahitel miből is állt, illetve hol lehet találni valamit, ami ezt alá is támasztaná?
mert az egyik kedvencem az akk szerint ez max 10 000 lehetett
és nem mondhatja hogy csúnya libsibolsi intézmény hazudik, mert az sokkal több volt...ugyanis a vezetője felkent lovagja a mostani kiskirálynak...
atlatszo.hu/2013/04/02/kis-oligarchatarozo-torocskei-istvan/
és ők abból a 10 000-ből 5 000-et nem költöttek el... azt a most regnálók használták fel adósságcsökkentésre, mol vásárlásra... és stadionépítésre...ennek ellenére az adósság 4 év alatt 19 323 -ról 24 400 fölé ment... valamint a devizatartalékból is elment kb 2 000 és az oroszoknak is aláírtak 3000 ről...
na-szóval kissé pontosabban kérhetném hogy mi is lenne az óhaj?
jancsik68
@bumeráng: Teoriádra alapozva,a . fideszesek zöme nem végezte el a 8 általánost .Igy te sem,mert életetek alapja az emberek gyülölete.Lehet,hogy az ecseri bizonyitvány ilyen értéket jelent.Fogalmazásod terén a fogalmazásgátló hatott.DE biz benne,ragyogó farfagyis lehetsz,elötted a viki-féle jövő.
JAJMÁR
@bumeráng: gondolkodnak, gondolkodnak, na de miről? :)
jancsik68
@labos: Kádár egyik seggnyalója viki apukája volt,aki magas kitüntetéseket vett át tőle,ami biztositotta vikike felvételnélküli egyetemi felvételét,s ingyenes tanulási lehetőségét.
JAJMÁR
@Desischado: 00:02 Úgy látod afelé haladnak? Ezek már nem is "gondolkodók", hanem töprengők! Most az a téma, hogy miért, ki a hibás, mondjon le vagy ne, miért nem jutott el a néphez a szavuk stb.
Kis emlékeztető: vajon hányszor mondott le a jelenlegi min.elnök a bukása után? Ugye, hogy mindig ő volt ott az első ember, bármi történt is, dehogy mondott le!
Nem azt mondom, hogy az a gyakorlat követendő, egyébként is majd eldönti a közösség a demokratikus szavazáson. Ez a nagyon "belemászás" a párt életébe sem véletlen, de Neked igazad van, úgy kellene, csak nem tudom, valaha is megértik-e, hogy tettek kellenek ! Méghozzá nagyon látványos tettek, mert a média jelenleg is a hibáikat és a gyengeségüket hangsúlyozza, a kormányoldalon pedig ezeket elhallgatja.
Ezért írtam, hogy úgy "kellene", elmehetnél tanácsadójuknak :)
bumeráng
@jancsik68: Te gyűlölsz mindenkit, aki nem egyből Orbánt fikázza, holott nem ő az oka mások tehetetlenségének. Könnyű mindent ráfogni persze, ez a legkönnyebb.
bumeráng
@JAJMÁR: Várjál egy kicsit, még gondolkodom rajta...:-)
labos
@jancsik68: gyucsány, bajnai, mesterházi apja ki volt?Kezd a saját házad táján a fikázást!
nemkati
@labos: Melyikük apja szedte meg magát az elmúlt 1-2 évtizedben, és nyert el közbeszerzést, kapott milliókat, milliárdokat közvagyonból?
nemkati
@labos: Azt nézd meg, melyik apja mi volt, és most mi, és minek köszönhetően az, aki.

Egyébként éppen 2 éve jelent meg egy eléggé lepellerántó cikk 0rbánról és apukájáról, egy olyan weboldalon, amit sajnos még mindig nem sikerült betiltani, de néha nagyon érdekes dolgokat tudnak előbányászni.

Megjelent 8 hónapja máshol is, ajánlom szíves figyelmedbe:

tet.network.hu/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol
nemkati
@labos: Mit tudsz Bajnai apja ellen felhozni, ami legalább akkora disznóság, mint a gánti kő meg tőzegbányák és egyebek bevonása az állami beruházásokba?
labos
@nemkati: akkor keress rá bajnai apjára, mit művelt a gabona termelőkkel az International Food !!!
nemkati
Ezt találtam:
"Bajnai Gordon az International Food Zrt. üzleti döntéseinek meghozatalában operatív módon soha nem vett részt, a cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt.

... az Orbán-rezsim propagandagépezete először ismeri el nyilvánosan: a Hajdú-Bét csődjét nem Bajnai Gordon, vagy az általa vezetett Wallis, hanem például a madárinfluenza-járvány miatt bekövetkező húsipari válság okozta.

... a Bajnai Gordont besározni igyekvő hazugságokkal szembeni ... lezárt perek minden esetben cáfolták a Bajnai Gordonnal kapcsolatos hazug állításokat.

Nem csodálom, hogy Bajnait próbálod bűnösnek nyilvánítani, ha ilyen notórius hazudozókat és koncepciós per gyártókat olvasol, mint ez a Zsigó. Ebből is per lesz, és Bajnai ezt is megnyeri, de ezek a piaci legyek addig nem nyugszanak, míg az utosó forintjaikat is vesztes perekre nem költik.
"
nemkati
@nemkati: Bocs, a lezáró idézőjelet egy bekezdéssel följebb kellett volna tennem.
jancsik68
@bumeráng: Mások tulajdonának ellopása nem rátermettség,hanem gazemberség kérdése.Erre nem minden" magyar" ember képes.Orbán még életében nem dolgozott,csak gazdagodott más munkájából!!
Desischado
@JAJMÁR: Köszönöm, nagyon megtisztelsz! (pirul) De nem lehetnék én tanácsadó, ahhoz én kisember vagyok. De érzem, hogy ez a helyes út. Ahogy te is nagyon jól érzed, hogy látványos, radikális tettek kellenek! És az utcára kivinni a politikát, mert a parlamentben csak kirakat van, másra nem lesz lehetőség. De bízom benne, hogy levonták a konzekvenciát, és ennek megfelelően cselekszenek! Bajnai Gordn is látja ezt, és neki van szava!
kukac50
Nehéz lesz! A szegényektől vesz el, onnan ahol alig van! Ehhez pofa kell!
Desischado
@kukac50: Igazad van Kukac, én is erre számítok. De már nem sokat tud elvenni! És akkor mi lesz? Megmondom, jönnek sorra a többiek. Mellesleg, amíg a segély, meg a közmunka van, addig befogják a szegények a szájukat és lapítanak. De ha nem lesz már mit veszíteniük, na, azt megnézném, hogy mennének neki orbánnak! Hidd el, máris látszanak a jelei, mert a fidesz hívők csak addig fanok, amíg nekik megéri. De ha jönnek a negatívumok, villámgyorsan kiábrándulnak. Addig addig vesznek el, amíg nem lesz mit elvenni, és az egész kártyavár a fejükre fog omlani!
kukac50
@Desischado: Már nincsen pénz közmunkásokat alkalmazni, ez még csak a kezdet.
Egye meg a Fidesz amit főzött,most is az adófizetők pénzén 1,2 milliárdé akarnak venni egy hegedűt, biztosan azzal akarják majd a Fideszt búcsúztatni.
csip-csop
@bumeráng: ba@hatjàk a gondolkodàst. esoutàn koponyeg. elobb kellettvolna gondolkodni, hogy kire tegyèk az X-et. mosmàrt megint kèso, majd 4 èvmulva megint a vikire teszik az X-et, a sok hulye addigra megint elfelejtik, hogy milyen màsik pocsèk 4 èven mentunk keresztul
verőce21
Ballibsik, kommunista párttitkárok, ÁVO-s ivadékok!
Nem érzitek mennyire haszontalan és fölösleges, amilyen "küldetést" végeztek pl. ezen a blogon is? A kutya sem figyel oda rátok!
gibgab
@verőce21: Ezek szerint te mégiscsak figyelsz ránk. Ha nem így lenne, akkor nem írogatnál ide, hanem más portálokon örömködnél a fanokkal együtt.
Na de remélem jobb belátásra térsz, és mostantól valóban nem olvasgatsz "haszontalan és fölösleges" dolgokat, továbbá nem is kommentálod ezeket, mert haszontalan és felesleges dolgokat kommentálni is tök haszontalan és felesleges, nekünk meg a hülyeségeidet kerülgetni fárasztó.
verőce21
@gibgab: (22:09) Mindenfelé belétek botlik a járókelő. :) - pedig a választás most fölényesen megmutatta, látni, hallani sem akar rólatok már az egész ország! - egy-két vörös pöttyöt kivéve az ország térképén.

Tulajdonképpen úgy látom, már csak álmukban beszélnek ezek az elemek itt is mindnyájan. Abban az álomban, amelyet még mindig álmodnak. Az élet álmában, amelyből valamikor föl fognak ébredni, talán éppen abban a pillanatban mikor majd meghalnak.
gibgab
@verőce21: Még mindig itt vagy? Reméltem, hogy kerestél és találtál már jobb társaságot. De látom, nem sikerül. :))
Desischado
@JAJMÁR: "Gondolkodom, tehát vagyok." Nekik ez nem megy.
@jancsik68: Igazad van! De látod, ez azt hiszi, hogy a 8 osztályt végzettek csak ennyit tudnak. Én ezt nagyon sértőnek találom, legalábbis ami engem illet. Én is annyit végeztem, és szerinted hülye és bunkó vagyok? Csak őszintén, bírom a kritikát!
Desischado
@verőce21: Akkor te miért figyelsz? Netán ez a dolgod?
verőce21
@gibgab: @Desischado: Vannak itt más normális gondolkodásúak is! De én részemről megvárom, míg ti tűntök el. Még egy szempont van, amely az én optimisztikus véleményemet támogatja, és ez az emberiség magatartásának, lelki attitűdjének gyökeres megváltozása a libsibolsevizmussal szemben. :)
JAJMÁR
@Desischado: 23:20 Miért van Neked csak 8 osztályod? Mi az oka? (Persze nem kell válaszolnod :) ) Fura, mert a veleszületett intelligenciád adott, és az is nyilvánvaló, hogy autodidakta módon, de tanult intelligenciád is van. Ezért érthetetlen.
Desischado
@JAJMÁR: Köszönöm! Nem titok, úgy hívják a sárkányt, hogy -matematika. Mint tudod, ha abból buksz, akkor az egész eméleted egyes. Ezzel szembesültem szakközépben az első év után. Pedig tanár úr és én is mindent megpróbáltunk. De semmire sem mentünk, még egy kettest sem tudtam elérni. Ehhez sík hülye vagyok, ez az én alpesem. Érettségit sem tudtam tenni, emiatt, pedig azt is próbáltam. Ezért van 8 osztályom. Sajnos.
Akik ismernek, azok tudják ezt rólam, és idegenek is meglepődtek már ezen. Nem egyszer kaptam meg, hogy értelmiséginek néztek, és elképedtek, mikor megmondtam, hogy nem vagyok az. De jó nevelést kaptam, igyekszem művelődni, van véleményem, és rengeteg minden érdekel. Szenvedélyes könyvmoly vagyok, imádom a történelmet, az irodalmat, és a művészeteket, és fordítani is nagyon szeretek. És neked milyen végzettséged van, és hol "dódozol"? (ezt egy barátnőm viccből így írta, és nagyon megtetszett!)
JAJMÁR
@Desischado: 23:50
Pedagógus vagyok, vagyis ez a "főcsapás".
Mindenféle egyéb, ilyen-olyan lényegtelen "papírom" is van :) Sajnos a mi közoktatási rendszerünk nem arra kíváncsi, hogy melyik gyerek miben jó és tehetséges, hanem arra, hogy miben nem és abban mennyire marad alul az átlagnál. Az osztályozásban is ez a felfogás köszön vissza, a plafon az 5-ös, a hibák jegyek formájában levonódnak. A legtöbb gyerek rendszeresen azzal szembesül, hogy nem teljesíti megfelelően az elvárásokat, nem teljes értékű. Manapság talán több a részképességzavaros gyerek, mint valaha. Lehet, hogy diszkalkuliás vagy, esetleg a zavar másodlagos. Az első tanító szerepe meghatározó! A rendszeres korholás, alázás - ellenkező hatást vált ki - gátolhatja annak a képességnek a fejlődését, amelyikre irányul.
A diszkalkulia tüneteiről olvashatsz a neten, ha érdekel. Szerintem meg is tudod magadról állapítani, hogy Te oda tartozol-e, de ez nem változtat azon, hogy jó intellektusú ember vagy. Szimpatikus, ahogy magadról írsz :)
Sok örömet kívánok Neked az életben :)
Desischado
@JAJMÁR: Hűha, egy tanár! Hát így mégjobban "hízik a májam"! (nevet)
De sajnos, tökéletesen igazad van, én vagyok rá az élő példa. Azt hiszem, annyit jogosan mondhatok, hogy bennem is több van, mit amire kárhoztatva vagyok, és biztosan tudnám magam hasznosítani az élet valamilyen területén. De ebben a bolondok házában már lassan a takarításhoz is érettségi kell! Érted te ezt? Amúgy a tanárokra is rendesen rájár a rúd, az biztos! Én egy-két kivétellel, fantasztikus tanárokkal találkoztam, de olyannal is, akitől elvenném a diplomát! Akkor te mégjobban áttudod érezni, mit érzek, hogy szétverték az oktatást! Hiszen a tudás hatalom, és anélkül elveszünk! Hova lesz az ország a tanult emberek nélkül?! Ezeket elmegyógyba kéne ezért (is) csukni!
Megfogom nézni, mert kiváncsi vagyok! Te milyen szakos vagy? Remélem, nem matekos! (mosolyog) Nekem a humán tárgyak mentek, a reállal sosem boldogultam.
A tanáraim nagyszerűek voltak, tisztelem és szeretem őket a mai napig is. Kivéve a matek tanárnőmet, ő barátságtalan és szigorú volt, senki sem szerette az osztályban. De ahogy írtam, a szakközépes tanáromat nagyon szerettem! Természetesen a magyar és a történelem tanáromat szerettem a legjobban, nekik rengeteget köszönhetek. De például a fizika és a kémia tanáromat is szerettem, csak remélem, hogy nem haragszanak rám, amiért ilyen bűn rossz tanítványuk voltam! Bár ahogy viselkedtek velem, azt hiszem nem.
Mégegyszer köszönöm a kedves szavaidat, és én is minden jót kívánok neked!
Ui: A kismama hogy van?
JAJMÁR
@Desischado: 00:12 Szerencsére jól van a kismama is, és a baba is. Július végére várjuk a legújabb családtagot . Bízom benne, hogy amire ők - a 3 pici unokám, a másfél éves, az egy éves és a -3 hónapos- iskolába mennek, jobbra változik az oktatási rendszer :)
Desischado
@JAJMÁR: Gratulálok! Hát kívánom, de hamarabb kéne, mert a legidősebb unokaöcsikém jövőre megy iskolába! Bár hátha már nem hazugovics lesz addigra hatalmon! Adná az ég!
De nem mondtad, milyen szakos vagy? Megnéztem a diszkalkuliáról szóló cikkeket, és megnyugodva jelentem, hogy én biztos diszkalkuliás vagyok, minden erre utal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.