A Fidesz szóvivője szerint az Európai Unió új vezetésének "a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett" jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására, így például a munkanélküliség elleni küzdelemre.

Zsigó Róbert szombati budapesti sajtótájékoztatóján a legfontosabb kérdésnek nevezte, hogy Európa jobban teljesít-e majd a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint eddig.

Ehhez olyan európai parlamenti (EP-) képviselőkre van szükség, akik "meddő viták helyett" a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak, és képesek elérni, hogy az unió vezetése is ezzel foglalkozzon – mondta a kormánypárt szóvivője.

Zsigó Róbert idézte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb adatait, amelyek szerint sem az eurózónában, sem az összes uniós tagállamot nézve nem változott márciusban a munkanélküliség havi összevetésben. Az elmúlt egy évben némileg ugyan csökkent az állástalanok száma a kontinensen, ám az EU nehezen találja a kiutat a magas munkanélküliségből – mutatott rá.

Ezzel szemben Magyarországon – folytatta – a munkanélküliségi ráta az idén februárban 7,9 százalékos volt, ami 3,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Huszonkét éve nem dolgoztak annyian, mint ma, a számuk 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtt – közölte.

Magyarországnak kitartónak kell maradnia, és ki kell állnia magáért, mert látható, hogy az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint más uniós tagállamok – értékelte a Fidesz-szóvivő, aki az új kormány legfontosabb céljának is a további foglalkoztatásnövelést és munkanélküliség-csökkentést nevezte. Azt mondta: ebben egy jó európai vezetés és gazdaságpolitika tovább segítheti Magyarországot, egy rossz pedig veszélybe sodorhatja az eddig elért eredményeket és a magyar munkahelyeket is.

Zsigó Róbert szavait azzal zárta, hogy a május 25-ei EP-választáson meg kell védeni a magyar munkahelyeket "mindkét szélsőségtől", "a másoknak mindig megfelelni akaró szélsőbaltól" és "az unióból való kilépést szorgalmazó szélsőjobbtól" is.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
hát, Robikám, akkor ne itthon dumálj, hanem vágd a hónod alá a "Magyarország jobban teljesít" plakátjaitokat, menj ki Brüsszelbe, terítsd ki nekik, aztán csapj az asztalukra! Mutasd meg a tudatlanjaiknak, hogyan kell ezt jól csinálni!
A hazaútra meg szerintem nem kell költened, mert az a seggberúgás, amit Belgiumban kapsz, hazáig simán megadja a kezdő löketet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
HA annyira meg akarják mutatni az eu-nak hogyan kell kezelni a foglalkoztatást - helyesen - miért nem teszik?
- munkára rakodó terhek csökkentése
- munkaidő csökkentése (bérek emelése) - hiszen ma rövidebb idő alatt többet lehet teljesíteni, ergo hamarabb megtermelem,megcsinálom a feladatomat
- bizonyos nyugdíjösszeg felett a munkavállalás megtiltása, bizonyos nyugdíj összeg alatt nem összevonni a nyugdíjat a jövedelemmel hiszen azért megy el dolgozni hogy megéljen
- szigorúan büntetni a fekete munkát - az állami beruházásokon is!!! -a befolyó összegből szociális védőháló létrehozása
-jövedelem felső határmegszabása (ne cskminimálbér legyen!!!)-pl. ma Magyarországon senki ne kereshessen 500 ezer forint fölött-a többit fektesse be a vállalkozásába, adjon fizetésemelést, cafetériát - bármit csak ne vegye el a munkások pénzét azért hogy hülyeségekre költse
amaramaistanna
Elherdálták az ország vagyonát,nincs kire visszamutogatva hazudni! A híveknek kell mégis valamit hazudni.Teszik mindezt cinikusan,a saját híveiket becsapva,megalázva.Emberek ezek egyáltalán?
nemkati
Talán mutathatnának valami példát itthon, hogy azt hogy kell. Ami nekik nem ment (mert nem is akarták), azt most az EU-tól követelik? Érdekes.
gibgab
Érdemes itt szétnézni:

eupalyazatiportal.hu/

operativprogram.hu/

Aztán amit átböngészünk összevetni azzal, amit ez a nagyarc előad.
kukac50
A Fidesznek meg a még működő cégek dolgaiba nem kellene beavatkozni,mert Ők generálják a munkanélküliséget, amit közmunkásként rabszolgabérért foglalkoztatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.