A Fidesz szóvivője szerint az Európai Unió új vezetésének "a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett" jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására, így például a munkanélküliség elleni küzdelemre.

Zsigó Róbert szombati budapesti sajtótájékoztatóján a legfontosabb kérdésnek nevezte, hogy Európa jobban teljesít-e majd a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint eddig.

Ehhez olyan európai parlamenti (EP-) képviselőkre van szükség, akik "meddő viták helyett" a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak, és képesek elérni, hogy az unió vezetése is ezzel foglalkozzon – mondta a kormánypárt szóvivője.

Zsigó Róbert idézte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb adatait, amelyek szerint sem az eurózónában, sem az összes uniós tagállamot nézve nem változott márciusban a munkanélküliség havi összevetésben. Az elmúlt egy évben némileg ugyan csökkent az állástalanok száma a kontinensen, ám az EU nehezen találja a kiutat a magas munkanélküliségből – mutatott rá.

Ezzel szemben Magyarországon – folytatta – a munkanélküliségi ráta az idén februárban 7,9 százalékos volt, ami 3,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Huszonkét éve nem dolgoztak annyian, mint ma, a számuk 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtt – közölte.

Magyarországnak kitartónak kell maradnia, és ki kell állnia magáért, mert látható, hogy az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint más uniós tagállamok – értékelte a Fidesz-szóvivő, aki az új kormány legfontosabb céljának is a további foglalkoztatásnövelést és munkanélküliség-csökkentést nevezte. Azt mondta: ebben egy jó európai vezetés és gazdaságpolitika tovább segítheti Magyarországot, egy rossz pedig veszélybe sodorhatja az eddig elért eredményeket és a magyar munkahelyeket is.

Zsigó Róbert szavait azzal zárta, hogy a május 25-ei EP-választáson meg kell védeni a magyar munkahelyeket "mindkét szélsőségtől", "a másoknak mindig megfelelni akaró szélsőbaltól" és "az unióból való kilépést szorgalmazó szélsőjobbtól" is.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
hát, Robikám, akkor ne itthon dumálj, hanem vágd a hónod alá a "Magyarország jobban teljesít" plakátjaitokat, menj ki Brüsszelbe, terítsd ki nekik, aztán csapj az asztalukra! Mutasd meg a tudatlanjaiknak, hogyan kell ezt jól csinálni!
A hazaútra meg szerintem nem kell költened, mert az a seggberúgás, amit Belgiumban kapsz, hazáig simán megadja a kezdő löketet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
hát, Robikám, akkor ne itthon dumálj, hanem vágd a hónod alá a "Magyarország jobban teljesít" plakátjaitokat, menj ki Brüsszelbe, terítsd ki nekik, aztán csapj az asztalukra! Mutasd meg a tudatlanjaiknak, hogyan kell ezt jól csinálni!
A hazaútra meg szerintem nem kell költened, mert az a seggberúgás, amit Belgiumban kapsz, hazáig simán megadja a kezdő löketet.
csikknorisz
Azt is említse meg Zsigó úr, hogy a magyarországi kedvező adat tavaly februárhoz képest jórészt a téli közmunkaprogramnak köszönhető, aminek felét az unió finanszírozta.
dr. prédikátor
Nna! Most már nemcsak a Gyurcsány meg a Bajnai a felelős az emult nyóóóóócévért , hanem az zunió is!!!
Dr. Felipe
A mocskos hazug férgek mit nem merészelnek pofázni mikor orbanisztánból kivándorolt 500 ezer magyar embernek is az unióban teremtettek munkahelyet.
országféltő
Te seggarcú gané orbán!!! Az Únijó többet tett, mint te: teremtett 500 ezer igazi, jól kereső, emberi életet biztosító munkahelyet. Csak magyaroknak.
Kapd be... a golyót, amit már legyártottak neked!!!
Senara
jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására, így például a munkanélküliség elleni küzdelemre...Igaz is lehetne cukrászkám , de akkor minek kell nekünk a kedves vezető és a talicskázó brigádja ?
Hellcat
Ez egy nagyon rossz vicc ami itt zajlik
human
Ha az EU dolga a munkanélküliség megszüntetése és a gazdaság fellendítése, akkor a fidesz kormány mégis mit csinál?
egyember
Tett is!
Munkát adott a fél millió magyarnak, akiknek nem jutott a megígért egy millió munkahelyből (itthon).
coni
Az Unió 500.000 magyarnak ad munkát, és ezen felül évi 1000 Milliárddal támogatja az országot. Ha ez nem lenne, még az albánok életszínvonalát is megirigyelnénk.
craven
azért mennek a fiatalok külföldre.mi? kapjátok be a saját f@cotokat!
Csizmás Kond
Figyelembe kéne venni, hogy a bukfenc után külföld, vagyis a Brüsszel által támogatott spekulátorok a magyar ipar hány százalékát privatizélték, majd hány munkahelyet zártak be és hányat létesítettek újra, na ezek fügvényében lehet köpködni.
joopapa
Te zsigó lassan már ki sem látszol a csuti zsírdisznó alfeléből! Te barom most az EU ígért ,egymillió új munkahelyet vagy a gerinctelen főnököd! De az a 7,9% az kb 12%, mert ugye kint dolgoznak 500 ezren, ugye a rendszerből ki vannak gyomlálva azok akiknek nem jár így vagy úgy segély, na ők benne sincsenek a statisztikában! Ja és a közrabszolgák is munkanélküliek, mert azért dolgoznak 3 hónapot hogy jogosultak legyenek segélyre és ugye adót nem fizetnek csak a befizetett adót viszik! Ja és zsigó hülye robi a közrabszolgák bérének nagy részét az EU állja! Hozzád képest a meztelen csiga egy gerinc oszlop!
csikknorisz
Mellesleg csodálatos pálfordulás ez a kampány hevében. Eddig az volt a duma, hogy az EU ne pofázzon bele semmibe, most meg, mikor az ő üdvöskéiket akarják minél több helyre beültetni Brüsszelben, hirtelen az EU-tól várnak megoldásokat, ami persze csak úgy sikerülhet, ha odateleportálnak a szavazók egy rakás semmirekellő narancsfetisisztát. Röhej az egész.
JAJMÁR
Arra lenne szükség, hogy a kormány olyan ellenőrzési rendszert dolgozzon ki, hogy újra küldhessük a számlákat az eu-nak, mert különben csomó fizetés nélküli dolgozó, v. újabb munkanélküli lesz hamarosan.
kkalman
Hát akkor figyú fitymasz! Nektek először itthon kellene többet tenni a munkanélküliség ellen! De nem ám közmunkával, hanem gyönyörű, szép, valódi munkahelyekkel.
Ha ezt már nagyon, de nagyom begyakoroltátok, akkor lehetne esetleg ebben a témakörben beszólni az Uniónak Addig a hazug szátokat csak evésre használjátok!
nehogymá
@JAJMÁR: ellenörzés?megörültél?hát pont ez ellen küzd kormányunk,a bürokrácia minden rossz okozója. kérjük a zsét ,oszt adják ide,minek piszmogni.
nehogymá
azért most ugy elképzelem,mi lenne ha a német vagy angol munkanélküliek kicsit összekapnák maguk,mégiscsak elmennének dolgozni. onnan meg hazaküldenék a kelet európaiakat. ott egyböl lenne olyan valódi statisztika az alacsony munkanélküliségröl amilyet kormányunk még hamisitani se tud.pedig ügyesek. ez is csak döntés kérdése. ezek direkt ilyen hülyék?
nezelodo
Robika, úgy jársz mint a Nemzet Orvosa, dá-dá lesz, hogy kikotyogtad, nincs mégsem meg az a temérdek munkahely, amit plakátoltatok a pénzemen, és most Brüsszel lett a bűnbak!
Csak nem kúrtátok el a pénzt hülyeségre, és most rajtuk kéred számon te észlény?
Desischado
Ez a pofátlanság csimborasszója! Most adták ki az ukázt, hogy csak 200 000 közmunkás lehet. Ezek pofáznak?! Nem az Un dolga munkahelyeket csinálni, hanem az övék! Hogy nem sül le a bőr az aszbeszt vastagságú képükről?!
bretagne
@gibgab: Nem tudja, legalábbis úgy tesz. Álszentek ezek hidd el, rajtuk kívül mindenki hibás, csak ők makulátlanok!
mate03
@dr. prédikátor: No meg az Albán fog technikus!
Nil
Munka van - nem kell teremteni - csak megfizetni a dolgozó embereket.
Lehet csökkenteni a munkaidőt- nem csökkentve a munkabéreket.
És nem a termelést kell emelni.
Ja és már több éve tudják a politikusok, hogy a GDP alapú elszámolás nem helyes- nem lehet állandóan növelni a termelést - minden lufi kipukkad egy idő után ha túl sokáig fújják.
Abban is megegyeztek a politikusok hogy a tőzsde nem más mint egy össznépi lottójáték - nem azt szolgálja amire létrehozták - mégsem változtatnak rajta!
Mindez a Magyar Tudományos Akadémián hangzott el sok évvel ezelőtt és nem változott semmi!!!
magyarbakancs
Orbán úr mondta amíg ő lesz Magyarország miniszterelnöke mindenkinek lesz munkahelye Angliában,Németországban,Ausztriában.
magyarbakancs
A Fidesz szóvivője szerint az Európai Unió új vezetésének "a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett" jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására, így például a munkanélküliség elleni küzdelemre.
Zsigó úr Európában egy valós probléma van az Magyarországnak hívják és ezen belül Orbán kormánynak.
Elég valós probléma az ,hogy markunkat tartjuk és pénzt várunk ,közben oda kakálunk az asztalra.
Maszlag
Ki kell osztani pár sallert, és kokit,hogy térjenek észhez. A mi pénzünk hegedűre kell.
Meine Ehre heisst Treue
Amit a fidesz (és a többi semmirevaló dilettáns) kormány el@aszott, az nem EU hibája, ergó nem az EU-nak kell helyrehozni.
Szokás szerint mindenki hibás, csak a kormányon lévő seggfej narancsos banda nem. Ők mindig mindent jól csinálnak, csak hát az elmúlt 8 év kormányzása és az a rohadt EU mindent el@aszott.
Nil
HA annyira meg akarják mutatni az eu-nak hogyan kell kezelni a foglalkoztatást - helyesen - miért nem teszik?
- munkára rakodó terhek csökkentése
- munkaidő csökkentése (bérek emelése) - hiszen ma rövidebb idő alatt többet lehet teljesíteni, ergo hamarabb megtermelem,megcsinálom a feladatomat
- bizonyos nyugdíjösszeg felett a munkavállalás megtiltása, bizonyos nyugdíj összeg alatt nem összevonni a nyugdíjat a jövedelemmel hiszen azért megy el dolgozni hogy megéljen
- szigorúan büntetni a fekete munkát - az állami beruházásokon is!!! -a befolyó összegből szociális védőháló létrehozása
-jövedelem felső határmegszabása (ne cskminimálbér legyen!!!)-pl. ma Magyarországon senki ne kereshessen 500 ezer forint fölött-a többit fektesse be a vállalkozásába, adjon fizetésemelést, cafetériát - bármit csak ne vegye el a munkások pénzét azért hogy hülyeségekre költse
amaramaistanna
Elherdálták az ország vagyonát,nincs kire visszamutogatva hazudni! A híveknek kell mégis valamit hazudni.Teszik mindezt cinikusan,a saját híveiket becsapva,megalázva.Emberek ezek egyáltalán?
nemkati
Talán mutathatnának valami példát itthon, hogy azt hogy kell. Ami nekik nem ment (mert nem is akarták), azt most az EU-tól követelik? Érdekes.
gibgab
Érdemes itt szétnézni:

eupalyazatiportal.hu/

operativprogram.hu/

Aztán amit átböngészünk összevetni azzal, amit ez a nagyarc előad.
kukac50
A Fidesznek meg a még működő cégek dolgaiba nem kellene beavatkozni,mert Ők generálják a munkanélküliséget, amit közmunkásként rabszolgabérért foglalkoztatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.