A 2010-es választásokra készülő Fidesz egyik szimbolikus ígérete volt a tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahely.

Az Origo most azt írja, a 2014-es választások után pár héttel a Fidesz-kormány által készített dokumentumból derül ki, jó, ha szűk két kormányzati ciklus alatt az ígért új állások egyharmada összejön.

A kormányváltáskor kis híján 3 millió 750 ezren dolgoztak Magyarországon, ez a szám tavaly 3,748 millió volt, a konvergenciaprogram (60. oldal) pedig felvázolja, hogy évente 1 százalék körüli mértékben hízik a számuk 2017-ig. Így a most induló kormányzati ciklus utolsó teljes évében 4 millió 60 ezer foglalkoztatott lesz a kormányzati jóslat szerint, vagyis hét és fél év alatt durván 300 ezerrel nő a munkahelyek száma – olvasható a lap cikkében.

Megjegyzik, már most is, a választási kampány előtti hónapokban csúcsra járatta a kormány a közmunkaprogramot, és a téli szakaszba 200 ezer állástalant vontak be, innen továbblépni már nehéz.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@coyote3: a miniszterelnök becses nemzetsége meg marad itthon uralkodni, kapálják ám majd a földeket, mint a kisangyalok, de ugyebár benne van a vérükben a munka szeretete, ez is köztudott. Ez a népcsoport szeret dolgozni, és sose lop.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Már jelenleg 4 millió felett van, s ha utána néznek, akkor a KSH nyilvántartása még mindig a 2004-s Gy.F-s rendelet alapján számolják a dolgozókat. Nem tudják véletlenül 2010-ben hányan dolgoztak külföldön? nagyjából annyian, mint most. Nem tudom , emlékeznek még arra a 2010 előtti esetre mikor csak pedagógusból 10.000 bocsájtottak el? 2002-2010 között megduplázódott a munkanélküliség, gondolom ez Önöknél a siker kategóriájába tartozik, a növekedés meg káros tevékenységek közé. Megítélés kérdése. Igazuk van jobb 30.000 segélyből élni, mint most már 50-70.000 közmunkabérből.
Dr. Felipe
@spu00: Aztán gondolod hogy mindig lesz elég ember aki kitermeli a közmunkások bérét és a rá rakódó terheket?
Gondolod hogy a azokat akik még a termelésben dolgoznak a végtelenségig meg lehet szorítani? Én nem hiszem.
Az éves deficit már így is 100% hoz közelít pedig még csak május eleje van. Óriási siker.
Hajrá orbanisztán.
csa-csa
@miazavalami: na most nagyon rájuk ijesztettél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.