A 2010-es választásokra készülő Fidesz egyik szimbolikus ígérete volt a tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahely.

Az Origo most azt írja, a 2014-es választások után pár héttel a Fidesz-kormány által készített dokumentumból derül ki, jó, ha szűk két kormányzati ciklus alatt az ígért új állások egyharmada összejön.

A kormányváltáskor kis híján 3 millió 750 ezren dolgoztak Magyarországon, ez a szám tavaly 3,748 millió volt, a konvergenciaprogram (60. oldal) pedig felvázolja, hogy évente 1 százalék körüli mértékben hízik a számuk 2017-ig. Így a most induló kormányzati ciklus utolsó teljes évében 4 millió 60 ezer foglalkoztatott lesz a kormányzati jóslat szerint, vagyis hét és fél év alatt durván 300 ezerrel nő a munkahelyek száma – olvasható a lap cikkében.

Megjegyzik, már most is, a választási kampány előtti hónapokban csúcsra járatta a kormány a közmunkaprogramot, és a téli szakaszba 200 ezer állástalant vontak be, innen továbblépni már nehéz.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@coyote3: a miniszterelnök becses nemzetsége meg marad itthon uralkodni, kapálják ám majd a földeket, mint a kisangyalok, de ugyebár benne van a vérükben a munka szeretete, ez is köztudott. Ez a népcsoport szeret dolgozni, és sose lop.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
darwin
Azért kíváncsi vagyok,hogy a 15 és a 64 éves munkavállalókat miért veszik bele a statisztikába,amikor hivatalosan az egyik még nem dolgozhat,a másiknak meg már nyugdíjasnak kellene lennie.
Egyébként nem értem a hisztit.A múlt évben is csökkent a munkahelyek száma.Ennek a folytatására szavazott a 2/3 -ad.Ezt akarják az emberek.Hát folytatódjék a csökkenés.
Hellcat
Az érdemi munkahelyek száma csökkent és most már a közmunkás átverés lufi is kidurrant...
postamester
Orbánék szerint a közmunka is munkahely,
meg a csúti gázszerelö is munkahely...F@sz@ !!!.
coyote3
Már megint ez a büdös libsikomcsi tempó!!! A NER-ben fogant zsírdisznó igenis dolgozik az ügyön! Lesz munka Londonban, Münchenben, meg Bécsben!!!
pbalage
@coyote3: a miniszterelnök becses nemzetsége meg marad itthon uralkodni, kapálják ám majd a földeket, mint a kisangyalok, de ugyebár benne van a vérükben a munka szeretete, ez is köztudott. Ez a népcsoport szeret dolgozni, és sose lop.
Nil
A közmunka nem munka.
Nincs megfizetve, nincs megbecsülve, nem oldja meg a családok anyagi helyzetét, csökkenti az önbecsülést ...
miazavalami
@csa-csa: Van aki komolyan vette, és rájuk szavazott. Na ők most hol vannak? Tavaszi és spuu vagy hogy híjják?
darwin
@miazavalami: Ők ezzel nem foglalkoznak,nekik van munkájuk.A többi meg le van...
Dr. Felipe
Ezt már papír nélkül is lehetett tudni 2010 ben is. Csak a szokásos fideSS blöff volt.
petike
Én már úgy vagyok vele, hogy kár durrogni. Mostantól 4 évig megint ezt a csürhét kell eltartani. Ha valami oknál fogva Csau sorsára jutna, nem hullatnék könnyeket. De addig meghúzom magam, strigulázom a pozitív és a negatív dolgaikat. :(
Desischado
Így vagyok vele én is. Az a bajom, hogy mi is szívunk, akik nem szavaztunk rájuk. De induljunk ki onnan, miféle észlények vannak ebben az országban, ahol az a választási "program", hogy "folytatjuk", és megválasztják őket megint, pedig négy éve tapasztalhatjuk az ámokfutásukat, és azt, hogy mennyibe nézik az embereket, amit most a közmunkások esete is jól példáz!
A nyaloncok meg, jól mondta Darwin, nem foglalkoznak a közmunkások sorsával, minek tennék, ők jól élnek, haszonélvezői ennek a maffia rendszernek, ezért tetszik nekik nagyon! A többi meg fel is fordulhat felőlük!
kkalman
@petike: Azért a pozitív oldalnak ne hagyj túl nagy helyet. A végén még nem fog elférni a sok negatív jel.
nemjoezigy
Igen ezt mindenki láthatta, még a fidesznyikek is, csak ők nem vesznek róla tudomást, sőt növekedést látnak. Ez az agymosás.
Egyébként legalább mi ne felejtsük el, hogy nem a 2/3 szavazott rájuk, hanem ~2 millió, ebből egy rész a megvett, egy rész az érdekszvéra, egy rész az agy-mosott, egy részt meg nem tudok beskatulyázni.
Tényleg én is kíváncsi lennék a tavaszi félék véleményére, a gazdagodók véleményére, de még a jelenlegi (hivatalos) ellenzék véleményére, hogy mit tesznek. Mert ugye a fideszkdnp megélhetési politikusok folyamatosan propagálják a családbarát, jóléti intézkedéseiket. (pl: gál ildikó: számunkra a család az első) Csak azt nem tudják, hogy ahhoz, hogy a család működjön, megfelelő (minimális) mennyiségű befolyó jövedelemre van szükség. Ez meg nincs meg a fideszkdnp által preferált munkahelyeken. Ez a bűnözés melegágya. Ha ezt a gondolatmenetet követem, akkor a kormányunk ösztönöz a bűnözésre. Mert, ha másért nem, akkor a felnőtt, a gyerekeiért képes bűnözni. Persze erre megint megvan a válasz, a rendőrség, tek, és a többi fejlesztése.
karma1
Mintha nem ugy emlekeznek ra, hogy a fideSS 10 evet adott volna az 1 milio munkahely megteremtesere,... En ugy emlekszem, hogy az elso 4 evukre igertek ezt, mint rovidtavu programot, hiszen ha valaki 10 eves hosszu programot emleget a valasztasi kampanyaban, ezzel semmikeppen sem lehet nyero... Egyebkent is a "mindent azonnal megvalositok" partja szerepeben tetszelgett a csuti Maradona 2010-ben, hiszen ugyanide sorolhato a "ket het alatt rendet teremtunk" pintersanya program is...

Miert hiszi vajon a vitya, hogy az orszag lakoi mindannyian rovidtavu emlekezetkiesesben szenvednek? (Azt hiszem, ez csak egyik vagya, hogy igy legyen, es felejtsek el minden aljas intezkedeset minel elobb. Erre jok csak az agyonhallgatott esetek is, lasd Horvath Andras NAV, SImon-ugy, rogantoni vagyonnyilatkozata, Gyurcsany tobbszori felszolitasa meszaroslorinc hirtelen termett milliardjainak eredetere, stb...

Az agyonhallgatas is resze a politikanak, illetve a fideSS strategiajanak,...
Ja, meg hogy nem lehet Paks II ugyeben nepszavazast tartani (igaz, nem is tudnank, mirol kene pontosan donteni, hisz azt meg a legbelso korokben sem tudja mindenki,...) Szoval, nagy a katyvasz, mikozben alakul az Infantilisok Kormanya, szamarfulet mutogato komoly politikusokbol kiallitva,... Szegyen...
hattorihanna
Annyira sok az új állás,hogy tegnap mesélte egy ismerős hölgy hogy még a közmunkaprogramba sem fért bele... Hasítunk na,ne panaszkodjunk.
Az a vicc hogy mire itt lesz 1 millió új munkahely,addigra már nem lesz aki elvállalja,mert
mindenki külföldre költözött.
csa-csa
@miazavalami: 25 éve az összes mocsadék bagázs ugyanúgy ígérget munkahelyeket és mindent ami belefér!!!
miazavalami
@darwin: Ja . csak nehogy észrevegyék egyszer, hogy ők is le vannak.
spu00
Már jelenleg 4 millió felett van, s ha utána néznek, akkor a KSH nyilvántartása még mindig a 2004-s Gy.F-s rendelet alapján számolják a dolgozókat. Nem tudják véletlenül 2010-ben hányan dolgoztak külföldön? nagyjából annyian, mint most. Nem tudom , emlékeznek még arra a 2010 előtti esetre mikor csak pedagógusból 10.000 bocsájtottak el? 2002-2010 között megduplázódott a munkanélküliség, gondolom ez Önöknél a siker kategóriájába tartozik, a növekedés meg káros tevékenységek közé. Megítélés kérdése. Igazuk van jobb 30.000 segélyből élni, mint most már 50-70.000 közmunkabérből.
Dr. Felipe
@spu00: Aztán gondolod hogy mindig lesz elég ember aki kitermeli a közmunkások bérét és a rá rakódó terheket?
Gondolod hogy a azokat akik még a termelésben dolgoznak a végtelenségig meg lehet szorítani? Én nem hiszem.
Az éves deficit már így is 100% hoz közelít pedig még csak május eleje van. Óriási siker.
Hajrá orbanisztán.
csa-csa
@miazavalami: na most nagyon rájuk ijesztettél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.