Bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében, és egy év próbára bocsátotta első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy tönkrement libatenyésztők haláláért felelős. A tárgyaláson Bajnai magánvádlóként azt mondta: soha nem hozott olyan döntéseket, amelyek a beszállítók ellehetetlenüléséhez vezettek, a politikai motivációjú rágalmak alaptalanok, azok célja a választási kampányhoz kapcsolódó "karaktergyilkosság" volt.

Forrás: index.hu
Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A jobboldal (Fidesz, KDNP, Jobbik, talán még az LMP is) 5 éve próbálja Bajnait besározni hazugságokkal. Pesty filmjét nem láttam, de abban biztos vagyok, hogy ha valóban "újságíróként a szakmai szabályok szerint járt el", akkor újságírónak nem mondanám, mivel fogalma sincs azokról a bizonyos "szakmai szabályokl"-ról. A tisztességes újságírás ugyanis - szerintem, aki nem vagyok ugyan újságíró, de feltételezem - az, hogy utánajár a tényeknek minden lehetséges helyen, és módon. Ezt Pesty nem tette meg. Az vezérelte, hogy egy általa nem kedvelt politikust minden áron a maga által kreált bűnökkel felruházzon, majd lejárasson, és ehhez elég volt neki a hozzá hasonló emberek hozzá hasonlóan elképzelt bűnökkel való rágalmazása. És mit sem számítottak a tények, mit sem számítottak Bajnai cáfoló megnyert perei.

Ha törvényhozó lennék, a másokat alaptalanul rágalmazókat, az azzal a rágalmazott életét megkeserítőket, netán életüket derékba törőket sokkal súlyosabban büntetném. De azt hiszem, amíg a Fidesz van hatalmon, akiket ez a rágalmazásos, koncepciós perezéses, az ellenfelet lejáratós, leamortizálós, ellehetetlenítő módszer alapvetően jellemez és tart hatalmon, addig erre remény sincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@Csizmás Kond: Belinkelhetsz ide ezer videót is,még sem Bajnait ítélték el ,hanem ezt a szarházi Pesti köcsögöt.Érthető?
hetöndöe
@Levendula: 43 éves és 20 éve nyugdíjas!!!És bömbivel jár!
Én meg 36 éve dolgozom és busszal járok.
Valami kurva nagy baj van.
nemkati
@Csizmás Kond: Ezek azok a hazug filmek, amik miatt elítélték Pestyt? Hát nem kéne itt reklámoznod! Még a végén mi is el találjuk ítélni. :)))
nemjoezigy
Én azoknak az embereknek hiszek, akik a pénzt kitermelték a munkájukkal. És a munkabérüket, az állatokba fektetett takarmány árát sem kapták meg a bajnaival kapcsolatban levő cégtől. Már tudta a cég, hogy nem fog fizetni a libákért és még sem engedte, hogy másnak adják el. Mi ez, ha nem becsapás, tudatos megkárosítás. Azt meg, hogy ki hogyan tudta feldolgozni, vagy hogyan nem az sajnos nem varható a bajnai és bandája nyakába. De az eredendő ok a termelők tudatos csődbe vitele volt.
Akkora vagyona volt akkor a bajnaival kapcsolatban levő libás cégnek, hogy simán ki tudták volna fizetni a termelők fele a kötelezően kifizetendőket, később a kárukat. De nem tették!
Desischado
Remélem, rágalmazásért letöltendőt kap! Vagy mégsem? Bocsi, elfelejtettem, hogy Abszurdisztánban vagyunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.