Hiányzott a baloldalról a hitelesség, háttérbe szorult a korszakváltás, az Együtt-PM rossz kompromisszumokat kötött az MSZP-vel és a DK-val – Bajnai Gordon szerint emiatt is vesztett csúfosan a baloldal április 6-án.

Bajnai Gordonnal az Origo készített interjút, amiben azt mondta,azért vállalt politikai szerepet, mert súlyosan rossz irányba megy az ország. Számára ez lelkiismereti kérdés volt. Mindent beletettem ebbe a másfél évbe.

"Egy dolog biztos: az orbáni választási rendszer ránk kényszerítette és a jövőben is ránk kényszeríti az összefogást az egyéni körzetekben. Ha megmaradt volna a veszekedés a baloldalon, akkor a mainál még nagyobb vereséget szenvedett volna az oldal, még ha egyenként egyikünk-másikunk jobban is jön ki az eredményből" – tette hozzá.

Az önkormányzati választással kapcsolatban elmondta, az biztos, hogy sehol nem engednek többet rossz kompromisszumokat. "Kizárólag olyan jelöltet támogatunk, akivel lehet nyerni, és aki utána képes jól vezetni egy települést. A kudarchoz nincs szükség összefogásra."

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
@human: Igen,én is így látom,kiegészítve azzal,hogy naprakész az ország ügyeiben az általa megalapított Haza és Haladás alapítvány segítségével.Amelyet eredetiled azért hozott létre,hogy segítse a mindenkori kormányok munkáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@amaramaistanna: Eloszor is Bajnainak tiltakoznia kellett volna az Origo ujsagirojanal azzal, hogy nem ert azzal egyet, amit az ujsagiro ad a szajaba, illetve amilyen cimet adott a cikknek az Origo,...

Masodszor: Bar nem akar sart dobalni, de megis azt teszi, mikozben nagyvonaluan elhallgatja a sajat szerepet ezugyben: a kompromisszum megkotesehez ugyanis az O jovahagyasa, alairasa is kellett, nemcsak Gyurcsanye,... Tehat ezt bizony O (is) elb@szta, tehat most jobb lett volna, ha csondben marad, es inkabb magaban tartja az ertekelest a valasztason elert kudarcaval kapcsolatban, es inkabb levonja a kovetkezteteseket, es maskor nem koveti el ugyanazt a hibat... Az emberek nem veletlenul fordultak el tole ilyen gyorsan...
verőce21
@karma1: (10:41) Mindenesetre Bajnai az egyedüli, a Nagy Baloldali Összeomlás résztvevői közül, aki nevén nevezi a "csúfos és kijózanító" parlamenti választási vereséget!
(legtöbbjükre egy év múlva már a kutya sem fog emlékezni.) :)
mariaberta
@amaramaistanna: Nem megyek le Cöfbe, mert meg van a véleményem erről a társaságról. De nem tudom értékelni, hogy mivel az "összefogás" nem hozta meg a várt eredményt, most egymást - nem akarok trágár kifejezést használni- ezért csak a kezdőbetűt vagyok hajlandó leírni, de gondolom érthető , b-gatják.?
És azt sem értem, miért mindig és mindenben Gyurcsány a hibás? Mások soha nem hibáznak, oly tökéletesek, fedhetetlenek, stb.? Talán önvizsgálatot is érdemes volna tartani, különösen, azoknak, akik miatt sem az Együttnek sem a Dk-nak nincs frakciója.
mariaberta
U.i: Elfelejtettem megkérdezni? Ha nem akar sárdobálni, akkor ez most mi a csuda?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: május 12. 17:14 :))) Ez nagyon tetszik, az jutott eszembe róla, hogy "Madarat tolláról, embert barátjáról " :XD
JAJMÁR
Egyébként felfújt az egész cikk, és műbalhé. Nincsenek rosszban ezek az emberek,. Az tény, hogy az együttműködésük nem hozta meg a remélt politikai sikert, de hát manapság nem a tények, hanem a látszat a lényeg. A látszat meg az, amit a nagyobb hatalom láttatni akar. Vagyis Mo. jobban teljesít ! A Gyurcsány meg veszélyes! Jaj már :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.