Életveszélyesen megsérült egy kisfiú hétfő reggel Szegeden, a gyerek leugrott a harmadik emeleti lakásuk erkélyéről, mert el akart jutni az iskolába – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kiugrott a harmadikról egy kisfiú, mert iskolába akart menni

Szenti Szabolcs közölte, a szegedi Kisteleki Ede utcába kértek segítséget reggel, miután egy kisfiú kiugrott a harmadik emeleti lakásuk erkélyéről. A helyszínre érkező mentők a 11 éves gyereket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök megállapították, hogy a kisfiú hétéves testvérével egyedül maradt otthon, mivel a szülők már dolgozni mentek. A gyerekek iskolába indultak, de a lakásból nem tudtak kijutni, mert édesanyjuk bezárta a biztonsági reteszt, amihez nem volt kulcsuk. A nagyobbik gyerek ezért úgy döntött, hogy az erkélyen keresztül ugrik ki az utcára – közölte a százados.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt eljárást indított.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A szülők helyesen, az új elvárások szerint jártak el! Nem tanulni kell, kétkezi munkás-droidokra van szükség, nem gondolkozókra! :-(
SpamKontroll
@lópicigáspár: Gusztustalan, hogy viccelődsz egy ilyen eseten!!!
lópicigáspár
@SpamKontroll: Hol ebben a vicc! Te nem Magyarországon laksz! Kishantos is vicc, a kifizetések befagyasztása is vicc!? Emberek halnak éhen, lesznek öngyilkosok, menekülnek el az is vicc!?
SpamKontroll
@lópicigáspár: Nem tudom, hogy a te gyereked vagy a közeledben élő gyermek kerülne ilyen helyzetbe, akkor megengednéd-e magadnak az ilyen gyalázatos hozzászólást???

EZ NEM POLITIKAI DOLOG!
Miért kell mindenbe belevinni a kormányt? Ennyire szűk az agyad?
lópicigáspár
@SpamKontroll: Igen, az én agyam szűk! Ezért is zavartam el a "kisfiamat" katonának, hogy, akár az élete árán is védje a hazáját, mint tette azt a hülye dédapja, még hülyébb apja is valaha. És igenis politika, hogy egy szülő ennyire szűkagyú, vagy figyelmetlen, vagy csak félti az állását és rohan, hogy erre kényszeríti a gyerekét. Igenis politika, hogy egy családban ez előfordulhat. Egyébként meg, nem is értem, hogy miért alacsonyodsz le hozzám, egy ilyen hülyéhez, hogy megszólítasz!?
SpamKontroll
@lópicigáspár: Mert felháborítanak az ilyen ízléstelen "viccek", "megjegyzések", "hozzászólások", amik egy gyermek súlyos balesetére reakciók!

Ráadásul, még a gyermekre is tettél megjegyzést, hogy "nem gondolkodik"... !!!

Ez nem politika volt a szülők részéről, hanem felelőtlenség!

Amit mélységesen elítélek, mert én sohasem hagynék ilyen korú gyermeket több órára magára...
Akármilyen áron, de meg kell oldani, hogy a gyermek felügyelet alatt legyen!
A legrosszabb bébiszitter is jobb, mint egyedül hagyni a gyermeket...!

Jah, hát az én apám is katona volt... az egész lakótelep dugig volt katornákkal, meg rendőrökkel...

Egyik a másik után folytotta alkoholba a bánatát, az egész vezérkar lopta a dízelt és némelyik olyan segghülye, hogy egy értelmes mondatot nem tud összerakni...

Tisztelet a kivételnek!

A foglalkozás nem meghatározó jellemvonás!
Minek kellett ezt ide keverni? Semmi köze a témához!
Ha kukás lenne a gyereked, akkor is lehet, hogy tisztelném és köszönnék neki minden nap!
lópicigáspár
@SpamKontroll: Tiszteletem édesapádnak így ismeretlenül is, bízom benne, őt a kivételek közé sorolod! Engem általában azzal tudnak kihozni a sodromból, ha ismeretlenül lehülyéznek, mint ahogy Te tetted! Csak annyit, hogy Te is csak oda keveredtél, hogy szülői felelősség és ennek ebben a rohanó, őrült túlfeszített világban igencsak ok-okozati összefüggése van a politikával, hiába is próbálsz elsiklani a tények felett!
A foglalkozás, valóban nem jellemvonás, de nagyban alakítja azt! Viszont ahhoz, hogy megértsd, hogy miért gondolkozok így ezt az apró momentumot tudnod kellett, hisz Te tetted fel a kérdést gyerek ügyben. Egyébként nem tudom észrevetted-e, hogy más ostobaságán vitatkozunk úgy, hogy gyakorlatilag egyikünknek sincs semmi köze hozzá. Sajnálatos súlyos baleset több apró összetevőből és bízzunk benne, hogy a kissrác maradandó károsodás nélkül felépüljön. Részemről a témát lezártam.
Kívánok neked szép napot, sikeres gyermeknevelést és vigyázz a csemetédre sokkal jobban, mint a cikkben említettek!
Disznópofa
Sajnos,hogy nem megoldható, hogy az ilyen korú gyerekeket nem tudja elkísérni a szülő az iskolába. Járhatnának a 6 órásba,teljes bérrel, úgy hogy az állam támogatja legalább 10 éves korig...
SpamKontroll
@lópicigáspár: Én nem úgy értettem, hogy hülye vagy, hanem úgy, hogy hülyeség volt a beszólás.

Nekem is sokszor lóg a fejem a 2 éves gyerekem mellett, amikor egész nap csipog, mindent szét dobál, szövegel, kirohan, berohan és van, hogy még a gondolatát is megbánom, annyira kivagyok tőle, de azért ha nem tudnék rá vigyázni, akkor inkább az egész települést felforgatnám, hogy legyen valaki, aki segít, de nem hagynám felügyelet nélkül...

Másik oldalon pedig van, hogy több felnőtt is vigyáz egy gyermekre és mégis megtörténik a baj...

Apám pocsék katona és alkoholista is volt.
NNah, ő berakott minket a kocsiba úgy, hogy ittas volt.

A nagy részével egyetértek, amit írtál, de szerintem nem lehet a munkahelyre vagy bármi más nehézségre fogni, hogy ha egy gyereket magára hagynak.
Disznópofa
Tízéves korig 6 órás munkát kellene biztosítani állami támogatással !
darwin
@SpamKontroll: Azért a sérülés komolysága ellenére @lópicigáspár: is észrevette a helyzet komikus voltát.Nem lehet lekapni egy embert a tíz körméről egy ilyen ártatlan megjegyzés miatt.
A bébiszitterek emlegetésétől azért a helyedben eltekintenék olyan helyen,ahol egy hét és egy 11 éves gyerek mellett az anyuka dolgozni kényszerül.Nem jószántából zárta rájuk az ajtót.Egy bébiszitter,ha csak 200 forintot kér óránként,már az anyuka fizetésének felét elvitte.Ha közmunkás,akkor meg az egészet.
lópicigáspár
@SpamKontroll: "Ráadásul, még a gyermekre is tettél megjegyzést, hogy "nem gondolkodik"... !!! " Ezt hol olvastad? :-)
SpamKontroll
@darwin: Hát figyi... Én nem vagyok egyedül álló anyuka, de vicc ide, vicc oda, addig szerveznék segítséget akár szívességekért cserébe, amíg meg nem oldom...

Akkor bekopodnék mindenkihez a házban, hogy segítsenek egy órára vagy talán inkább más anyukákkal megszervezném az ilyeneket.

Én nem szégyellnék segítséget kérni.
Én a szomszédomat is megkérdeztem, hogy el tudja-e hozni Bogit, ha nagyon beragadok, pedig nem dolgozok, bölcsibe jár, de azért el tudom képzelni, hogy lenne olyan helyzet, amikor nem tudom bevinni vagy elhozni.

Akkor behozatnék Ukrajnából egy lányt vagy nem tudom, de megoldanám...

Mindent meg lehet oldani, csak gondolkodni kell rajta...

Nálam az vágja ki a biztosítékot, amikor politikai kérdést csinálnak valamiből (vagy mindenből), aminek konkrétan semmi köze hozzá.
SpamKontroll
@lópicigáspár: "Nem tanulni kell, kétkezi munkás-droidokra van szükség, nem gondolkozókra! :-( "

Hát ez mit jelent, ha nem azt, hogy a szülők sem tudnak gondolkodni, így hát a gyereket is droidnak nevelik...
lópicigáspár
@SpamKontroll: A szűk az agyad mondat egyértelmű volt. A kétéves csemete miatt soha ne lógjon az orrod, ilyenkor a legaranyosabbak, még nincs velük komoly baj. Az én picikém 22... na inkább lenne még egyszer kamasz..., de még jó, hogy nem iszik. Sajnálom, hogy rossz emlékeid vannak édesapád részéről, sajnos ez zömében munkahelyi ártalom volt, csak a mértéket kell eltalálni, ha valaki túllépi, azzal nem lehet mit tenni. A baj meg olyan dolog ahogy írtad, ha jönni akar, jön, ha várják, ha nem, esetleg némi prevenció segíthet.
lópicigáspár
@SpamKontroll: Na ennek fuss neki még egyszer! A kormány egyértelmű üzenete volt, valamikor 1-2 éve, hogy sok a jogász, sok az egyetemi diák, levitték a kötelező iskolai éveket, központosítotték, nívótlanná tették az oktatást. Kijelentették, hogy az országnak fizikai munkásokra van szüksége. Szóval aki gondolkozik, az árthat a hatalomnak. Úgyhogy ez esetben semmi konkrét célzás nem volt.
SpamKontroll
@lópicigáspár: Szerintem biztosan nem azt mondta a kormány, hogy "aki gondolkodik, az árthat a hatalomnak..."
Ez is továbbszövése egy kormányzati törekvésnek...

Rengeteg szerencsétlen diplomás van és kevés jó kétkezi szakember... Ezt szerintem mindenki tudja.

Mindegy, most ebbe ne menjünk bele megint...

Eleredt az orrom vére is...
darwin
@SpamKontroll: Nem tovább szövés,gondolkodás.
Magas vérnyomással nem szabad viccelni.Menj orvoshoz !Gyorsan.
Fradigege
Ezmiez??? Nem értem. Mi történhetett otthon? Verték a gyereket, mert iskolába akart menni? Nem tudom összerakni.
SpamKontroll
@darwin: Nem magas a vérnyomásom... Ez a trükk... Most valamiért hajnalban arra ébredtem, hogy elindul az orromból a vér... Nem akarok gusztustalan lenni... amúgy 124/84 volt, megmértem.. Délután is elindult a vérem, akkor meg meg sem tudta mérni a nyomást, olyan alacsony volt...
SpamKontroll
@darwin: Ma már a "kétkezi munkás" fogalma nem azt jelenti, amit régen, hogy írni olvasni nem tud...

Ma már - pl. az Audinál lévő - magasan kvalifikált ultra jó tudású, nyelveket beszélő "kétkezi melóst" értik rajta.

Azt a nyomdászt, aki szuperül vágja számítógépes progikat, azt a tehenészt, aki be tudja programozni a tehenet, hogy mikor mennyit tejeljen...

Nem úgy érti a kormány, hogy közmunkásokra van szükség meg írástudatlan téglarakókra...

Hanem gázszerelőkre, klímaszelerőkre, modern gépeket kezelőkre és így tovább...

A fogalmak már modernizálódtak...
lópicigáspár
@SpamKontroll: A fogalmak modernizálódtak? Ugye a közmunka egy erőltetett valami, mert ugye tündérmese volna, hogy minden munkaképes tisztességes munkahelyen, európai bérért dolgozzanak! Erre mit írnak elő kormányrendeletbe!? propeller.hu/itthon/2918356-minimum-200-ezer-kozmunkast-akar Na ez valahogy nem kerek!
A vérnyomás pedig nem játék, fordulj vele orvoshoz, neked még nagyon sok dolgod van gyermekeddel, neki bizony szüksége van rád!
SpamKontroll
@lópicigáspár: Mint már írottam, a vérnyomásom világ életember alacsony/normál volt...

A fogalmak modernizálódtak a magánszférában, főleg a komoly nyugati cégek leányvállalatainál, a kormány fogalmai természetesen politikai alapokon és érdekből képződnek...
Munkahelyeket a vállalkozásoknak kell teremtenie, nem a kormánynak...

Habár akkor is ezerszer inkább a közmunka, mint a segély a semmiért...

A magyar munkások a termelékenység hiánya miatt nem keresik meg nyugati társaik béreit...
Németországban sem politikai ideológia miatt termelnek, hanem azért mert minden percük hatékony...
lópicigáspár
@SpamKontroll: Hajjajjj! Ezt melyik konferencián hallottad? A vállalkozásoknak kell teremteni munkahelyeket? Ez igaz, de vállalkozni csak egy stabil jogi szabályozás által védett államban lehet, ahol nem kell attól félned, hogy holnapra átírják az alkotmányt, mert valamelyik havernak éppen így tetszik.Nem beszélve a fizetőképes keresletről. De ebbe igazán kár volna itt belefolyni, mert a végén kitiltanak mindkettőnket, mert nem a témához szólunk hozzá! :-) Jó éjt!
darwin
@SpamKontroll: Drága aranyos tündérkém.Nem dolgoztál te még sem az Audiban a több nyelven beszélő kétkezi munkással /aki gépészmérnök,vagy egyéb gépészeti üzemmérnök/ vagy a nyomdába dolgozó programtervező-matematikussal, vagy a "tehenet " programozó agronómussal.Ezeket mind diplomás emberek végzik.Ma több az olyan CNC-s,aki előbb lediplomázik,aztán rájön,hogy nem tud elhelyezkedni,így végzi el a CNC gyorstalpalót.Így lesz kb 180-280 000 forintos fizetése.Fordítva nem megy,mert aki nyolcadikosan kettessel el akar menni esztergályosnak,az nem tudja elvégezni.Oda ész is kell,a hármasok pedig már gimnáziumba mennek.Szívesen mesélnék még neked a munka valódi világáról,de nem biztos,hogy értenéd.Én benne vagyok kő keményen a családommal együtt.
Egyébként Orbán Viktor megmondta /az araboknak /,hogy bérmunkára jók vagyunk . Ehhez tartsd magad.
SpamKontroll
@darwin: Oké... munka hőse!
Nem kell azért lekezelően beszélni... Dolgozni nem elég... Ésszel kell csinálni...

Számomra nem nagyon menő a "keményen dolgozok" kifejezés... Ha már úgy mondja valaki, hogy "jól dolgozok és amit megcsinálok annak van értelme és eredménye is" az már mindjárt más...
A "keményen" dolgozó rétegekhez tartoznak sokan, akik semmit nem érnek el... Úgyhogy filozofálhatunk ezen is egy darabig...

Amúgy meg nem értem, hogy a kétkezi munkás kifejezés miért zárja ki az jó értelmi képességeket?

Amit leírtál pontosan alátámasztja azt, amit írtam: magasan kvalifikált kétkezi munkás...
Szóval feleslegesen nem kell kötözködni.
SpamKontroll
@lópicigáspár: Vállalkozni pontosan akkor a legjobb, amikor nagy változások és rendezetlen körülmények vannak... Igazán nagy vagyonokat akkor lehet felhalmozni, amikor nincsen rendezett jogi háttér...

Már fenntartani egy vállalkozást könnyebb rendezett és stabil körülmények között...
Úgyhogy ez is nézőpont kérdése.
darwin
@SpamKontroll: Édesanyám azt tanította,hogy ne vitatkozz idiótákkal,mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
Olyan vagy mint a politikusok,akik mantrázzák a hülyeségeiket,de élő embert nem sokat láttak.
Nem sok munkahelyet láttál még belülről.Részemről befejezve.
SpamKontroll
@darwin: Mert miért is olyan jó munkahelyet látni belülről?

Nem kell munkahely... Csak pénz kell.

Azért hidd el... te munka hóse! (aki nyilván az internet mellől kezeli a gépet, míg szétfórumozza az agyát termelékenységében... )
a legtöbb ember soha be sem tenné a lábát egy munkahelyre, ha amúgy lenne elég pénzük a megélhetéshez...

Amúgy meg hülye vagy te!
Mit sértegetsz itt másokat?

Pont az ilyen emberek miatt nem is olyan jó munkahelyet belűlről látni... habár kétlem, hogy te meg tudsz maradni valahol is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.