A Napi Gazdaság azt írja, hogy a 6 ezer trafik közül csak körülbelül 2 ezer tud nyereséget vagy nullszaldót felmutatni.

A lap a kereskedők véleményét idézi, amely szerint a benzinkutas és hipermarketes trafikstop csak halottnak a csók lesz, a veszteséges üzemeltetőkön nem segít. A 200 legjobban menő, most költözésre kényszerített bolt ugyanis a piaci forgalom 17 százalékát adja, ez fog megoszlani a forgalom 83 százalékát képviselő, de egységszámra nézve 96,5 százalékot adó boltok között. Így legjobb esetben is csak 0,2 százalékos bevétel növekedésre számíthatnak a trafikosok a kormány intézkedése után.

A piacot lényegében csak az tartja fenn, hogy a trafikbizniszbe a sok vállalkozó a teljes vagyonával ugrott bele, és ha kiszáll, akkor még nagyobbat bukik a próbálkozáson.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Kitartás kedves fidesznyikek. Nemsokára megsegítenek benneteket a töményszesz piac lenyúlásával. Remélem az is legalább ennyire sikeres lesz. Hajrá csempészek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
whatthefuck
Ellenben a maffia virágzik. Erre volt jó hogy azokat tönkretették akik tisztességgel éltek ebből és legalább adóztak.
1magyar
Mit érezhetnek a fideszes trafikosok ilyenkor? Talán átvágta őket az ötlet?
Kamcsatka
Kitartás kedves fidesznyikek. Nemsokára megsegítenek benneteket a töményszesz piac lenyúlásával. Remélem az is legalább ennyire sikeres lesz. Hajrá csempészek.
Kamcsatka
@Horizont: Nem lennék igazságos, hogyha ezt nem pozítívumként értékelném.
1magyar
Mert a fidesz még a sajátjait is átvágta, lenyúlta mert évente kell nekik koncessziós díjat fizetni, ha jól tudom.
ila51
@Horizont: itthon is sodorgatja , így felébe kerül , na de azt is ott veszi a házelnök :)
coyote3
Na ezeket is alaposan átverte a zsírdisznó:))))))))))))))))))))
1magyar
Ha már ekkora mutyit csináltak meg kellett volna védeni a városonként 3-4 trafikot engedélyezve a trafikosokat.
Mert kötelezettséget azt tudnak rendelni de a megélhetésükkel már nem foglalkoznak csak fizess!!!
Senara
A trafikok kétharmada veszteséges vagy nullszaldós... ez meg hogy lehet megemelt árrés , kizárólagos forgalmazás , ha levonják a csempészet okozta kárt akkor is nyereséges kell , hogy legyen . Rosszul számoltak a trafik mutyisok azt hitték a kasza lesz örökre ,és a leadó után is szép bevételük lesz ? A leadó összeg fix lehet a nyereség egy része meg az ablakban , mert a csempészek lefölözik .
1magyar
@Senara: A magyar vállalkozókra mindig az a hír járta,hogy nagyon jól megy nekik és semmit nem fizetnek.
Igen egy réteg volt ilyen, de a nagy többség örült,hogy a saját pénzét kockáztatva megél, nem igénybe véve betegszabadságot, szabadságot, ünnepnapot stb. fenntartotta kisebb vállalkozását.
A kormány nem a csalókat szűrte ki, nem csak most, már 20 éve sem, hanem egy kalap alá vett mindenkit.
Sokáig még táppénz sem járt,munkanélküli segély sem a vállalkozóknak.
Nil
VAlami nem stimmel- a kisboltok húzóáruja volt a dohány - sokkal kisebb árral és árréssel - ennyien tuti nem szoktak le- látom amikor bemegyek a dohányboltba- csak nem verik át a fideszt a mutyihaverok?
1magyar
@Nil: Húzóáru az az,hogy kicsi árréssel megy de mindennapos és ha már bement megvette a többi árut is.
Fradigege
Azért nyomták fel a cigi árát, hogy 9-10% hasznot levegyenek a trafikosok. Most meg megy a rinyálás? Aki sír attól el kell venni. Így jártak. Hulljon a férgese. Mehetnek jancsinak sírni. Az majd jól kioktatja őket, ha nem megy akkor ennyit érsz.
postamester
Ezzel párhuzamban a feketekereskedelem ragyogóan jobban teljesít !!!
Hogy van ez ??? Mert a magyar NÉP találékony !!
Citromka
Délután 14:00-kor lesz egy szabad fél percem, majd akkor sajnálom a trafikmutyi résztvevőit! Átverte őket a főnök, hiába nyalták fényesre? Ejnye-bejnye! Van ez így,de ne sírjon egyik csókos sem! Láttam a gúnyt, a nagyképűséget az arcukon, amikor megnyitották a trafikot! Letörölte a főnök a vigyorokat? Az az érdekes, amikor megnyílt a csókos-trafik, és bementem, ( mert épp ez esik útba :) csak egy igen? kérdés volt! Elém lökte, amit kértem, aztán slussz! Most,ugyanaz az ember: Tessék parancsolni...tetszik még valamit?...viszontlátásra, kezét csókolom! Jujj, de jólesik! ( kaján vigyor ::) )
ila51
majd jön a nemzeti italbolt , isznak rá egy pohárka búfelejtőt
Csizmás Kond
Na és az kit érdekel, nekik kellett hát szaltózzanak.
nehogymá
az,aki több trafikot kapott az nem dolgozik ,mert alkalmazottat tart. igy nyilván nagy forgalommal tudná kitermelni a bér és egyéb költségeket. a legális piac visszaesett "kissé",igy macerásabb. bár attól is függ,hol van az a trafik.
Dr plágium
Hát igen, ha megyünk egy dohányboltba nem igen veszünk mást, hiszen 18 év alatt nem lehet bemenni, tehát üdítőt jégkrémet sem tudnak nagyon eladni. Azelőtt bementem a közértbe cigit venni és mindig vettem mellé egy csomó mindent, mert megláttam és eszembe jutott, fogyóban van odahaza és ha már itt vagyok akkor megveszem :)

Azért gratulálok ehhez a jó kis húzáshoz!
postamester
A csúti gázszerelö temérdek trafikja miért " megy " olyan nyereségesen ??
Érdekes, ez nem panaszkodik...Fél év alatt 800 miliiós haszon...

" Kicsi munka nagy a haszon,... kapja be a nagy-nagy ...m !! "
Nil
@1magyar: igen tudom- a lényeg- nagyon megemelték a cigi árát- és az árrést is - forgalom is van- akkor hova tűnik a pénz?
Anno a cigin 1-2 százalék haszon volt - azért tartották amiért az italt is- bemegy-a vevő- vesz mást is. Ez a dohányboltoknál is így van - cigi mellé még vesznek ezt azt...
rokkantnyugdijas
Ezzel szemben virágzik a feketegazdaság! Ukrán, román, szerb, stb. cigivel van tele az ország!
SpamKontroll
@Horizont: Hát hogy ha valóban leszokásra készteti az embereket, akkor már nyertünk...

A sodort cigi is kevesebb káros anyagot tartalmaz...

Egyébiránt egyetértek azzal, hogy a kormány megint belenyúlt valamibe átgondolatlanul és így családok százai maradnak megint hoppon.

Teljesen logikátlan a kiosztás is... Az utcák két oldalán egymással szemben vannak trafikok...

Ez is egy teljesen érthetetlen, logikátlan dolog volt... Ez pont azt eredményezi, hogy nem tudnak belőle megélni.
Legalább a térképet vették volna elő...
tavaszi
...akkor most ez a híres trafikmutyi??? szajkozta mindenki, hogy ez a csúnya kormány ---úgy a csúnya kormány ...és eltelik x -idő és zárnak befele??? városomba 4 bezárt már...a multkor még csak 3 -ról beszéltem.
ugye-ugye ------most akkor hogy van ez??? a kormány saját klienturájának odamutyizta a cigipiacot...mondván szedjétek meg magatokat...és netán ez ugy volt hazugság ahogy leirtam. Mert ebből az jön le : a kormány saját klienturájával jól kibabrált...?...semmi mutyi ...de semmi .sima piacgazdaság -----kereslet -kinálat---ár-értékarány. és leszokási politika. de még tovább megyek: a kormány cigiellenes politikájával a trafikmutyizókat jól megszivatta?? a saját embereit??? -----ezért mondtam hogy semmi mutyi! arra volt jó,hogy lehetett szidni azt a kormányt aki leakarja szoktatni az embereket a káros szenvedélyekről...(jön a pia téma nem soká...mert az is tarthatattlan,hogy hülyére isszák magukat emberek..és a gyógykezelésük milliárdokat emésztenek fel)...de ez egy másik "mutyis" történet lesz...majd.
tavaszi
@rokkantnyugdijas: ...azért azt vitatom,hogy virágzana...úgy megnéztek a határon már többször...hogy igencsak meggondolnám,hogy kereskedjek...persze ettől még vannak bátrak..és még bátrabbak...de a lebukáskor hatalmas a bukta...
human
Kétkedve fogadom az hírt. Az eredeti családi trafikok 3%-os árréssel is tudtak üzemelni, ezeknek meg ennek a sokszorosa sem elég jó. Valahogy nekem nem hihető ez a veszteséges történet.
human
@human: 10%-os árrés van most. Tehát 3-szoros az árrés a régi rendszerhez képest.
tavaszi
@human: ...én is kételkedek legtöbbször. de ha belegondolsz,hogy egy jobb cigi állitolag 7-800 Ft. és valaki egy dobozzal sziv naponta,,,,,az egy hónapban cca: 23.000 Ft...kinek sok kinek nem számit...de az sok pénz...egy biztos most már itt aki bezárt a múlt héten azt jól ismerem...ráfogok kérdezni...ő nálamnál is nagyobb fideszes...(tudom megvetsz emiatt...de ez vagyook)...és elfogom mesélni..miért zárt be.
adrenalink
Akkor most Palcsó Tominak muszáj lesz "énekelni" ? Ó irgalom atyja ne hagyj el!
pbalage
@tavaszi: az, hogy mutyi volt, tény. Nem jött össze? Rábasztak. De attól a mutyi az még mutyi marad.
A Tündik bündije
Kit érdekel? Nem jött be a farnyalás? Cumi.
karma1
@tavaszi: Nem tetsziket akartam nyomni, hanem a valaszt: szoval, ha nem csak arra figyelnel, hogy te mit irsz a temaval kapcsolatban, hanem a tobbi hozzaszolora is figyelnel, akkor tudnad, hogy mi mar regen megmondtuk, hogy a vezir nem kimeli a sajat csokosait sem - igaz, van beloluk boven -, adott nekik egy oriasi lehetoseget, amikor a raszoruloktol elvette a megelhetesuket, es ujraosztotta a trafikokat a s*ggnyaloinak, csakhogy azt az egy dolgot hagyta ki a szamitasbol, hogy a csokosok tole tanultak a csalast, igy nem azon fogjak magukat torni, hogy minel tobb adot fizessenek be majd az allamkasszaba, hanem csak arra figyelnek, hogy hogy tudnanak meg tobb penzt a sajat zsebukben tartani?

Ez az az eset, amikor a rablot kiraboljak, hasonlo eszkozokkel, mint ahogy o rabolt eddig a tobbiektol.

Es nem szokott le ennyi ember, csak alkalmazkodva a helyzethez attert vagy a sodrott, vagy a csempeszett cigarettara,... Ez ilyen egyszeru...
postamester
@tavaszi: Milyen " városodról " fröcsögsz itt ???
Lipótmezö ??? Ketteske ! Helyedre !!!
postamester
@tavaszi: ma 10:54
Idézlek:
"...mert az is tarthatattlan ..."

Félelmetes bunkó, tanulatlan kis csaj vagy...:
Dr. Felipe
Bukjon is be a zösszes fideSSes trafik.
hattorihanna
@tavaszi: Ha te azért mert most becsődölt a trafikbiznisz egy jórésze, azt állítod hogy ezért
nem történt mutyi mikor kiosztották a trafikokat, akkor lököttebb vagy a sokéves átlagnál...
renibébi
Bátyám 'tömködi' leszarja a trafikokat
Szvetlana
Nem emlékszem már pontosan hogy is volt az induláskor. De a nyerteseknek még pluszban adókedvezmény járt, és az alkalmazottak után is járt kedvezmény.Nem kellett munkáltatóit fizetni utánuk.(?)
postamester
@Horizont: A " párosban " szerintem igen !!!
Csizmás Kond
@Horizont: A ükunokákat beleszámoltad-e ?
postamester
@Horizont: Örülök, hogy egyre jár az agyunk...:))))))))))
Csizmás Kond
@Horizont: Baj mindennel van. viszont az ilyen üzleti meg politikai dolgok nem a mi véleményünk vagy kívánságunk szerint működnek.
Ma üzlet minden ha mozgássérült valaki ha nem és az üzlet szorosan kötődik az uniós létünkhöz, tehát ha baj lett volna a trafikizé akkor Brüsszel már rég prüszkölt volna
Csizmás Kond
@Horizont: De hát nem az uniós szabályokat kell figyelembe venni ?...mostanig az volt a baj, ha nem az szerint cselekedtek...vagy ha betartják az a baj ha nem az is ?...ez erősen nyuszis eset.
Csizmás Kond
@Horizont: mongyuk a juhokhoz több közöm van mint a politikához...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak nem tudtam mi az a nagy ahhhhh...:)))
Csizmás Kond
@Horizont: Ja és persze hogy közönséges vagyok...de van akik különbnek érzik magukat...
Csizmás Kond
@Horizont: Mert van aki fingás közben nyög...:))
...és a más az azt jelenti, hogy másközönséges vagy máskülönb ?
Csizmás Kond
@Horizont: A hangosszexet sose szerettem...és milyen a szimplamás ?
Csizmás Kond
@Horizont: Az jó csak közbe ne fingjon...:)
vörösfuvalat
Már írtam de megismétlem. Csak mellékes dolog volt,hogy a Fideszhez közeli emberek kapjanak meg egy jó üzleti lehetőséget.Mindenki tudta,hogy a feketekereskedelem fog brutálisan nőni. EZ VOLT A CÉL! Aztán csak ezt a kínálkozó lehetőséget kell kihasználni a régi bevált olajos tapasztalatok alapján. A táskás emberek meg minden hónapban megjelennek a loveszért. Van olyan ember aki mindent tud az ilyen üzletről.Ennél tisztább piszkos pénz nincs is.
nezelodo
"rokkantnyugdijas
Ezzel szemben virágzik a feketegazdaság! Ukrán, román, szerb, stb. cigivel van tele az ország!"

Csak nem azt akarod mondani, hogy ezt is, mint sok mást elkúrták, és ezt most nem is a Fltó!
A visszavonult hétszilvafás barátunk meg igazolva látja, hogy nem volt mutyi! Dehogynem, csak a hozzáértésük hiánya kicsit megvágta a haszonkulcsot. Ez esetben is igaz, az Orbán imádat nem pótolja a hozzáértést.
tavaszi
@karma1: elképesztő...hogy te mennyire vágod a fideszen belöli témákat hallod ...te roppant gyanus vagy. szerinted régen volt 3 %- az árrés ...most állitólag 10 volt...és mégis ráfizetéses? huha ...ezt bevettétek mindnyájan. van a mondás : aki sír attól még lehet elvenni...a buta azzal is kérkedik amilye nincs az okos azt is elhallgatja amilye van...bezony ám..
nezelodo
"rokkantnyugdijas
@nezelodo: Hol van itt Orbán imádat?"

Miért, úgy látod, az ellenzék hívei kapták a koncessziókat a trafikpályázaton? Kizárólag a a saját híveinek osztotta, és azt követően 10 %-ra emelték a haszonkulcsot. És lám, így is veszteséges, a forgalom visszaesett, a fekete dohány kereskedelem pedig virágzik.
Kezdem azt hinni, ez lépett az olajszőkítés helyébe...
verőce21
Annyi a kiadás, szinte minden bevételt le lehet költségelni! Ha nem lesz valami evangélium, akkor ez egy csúnya biznisz.
rokkantnyugdijas
@nezelodo: Jól gondolod! Fekete lóvé mindig is kell! Egyébként a sok kampányt miből finanszíroznák a pártok?! Így volt, van, és lesz is míg világ a világ!
Egyébként + mindegy, hogy vörös, vagy narancs, mindkettő komcsi ivadék!!!
kukac50
Amihez a Fidesz hozzányúlt az semmi sem hozza azt az adót amit vártak!
Ha nincs hatástanulmány ez az eredmény!
rokkantnyugdijas
@nezelodo: Az én bejegyzésem alatti "válasz erre" fülre kattints inkább!
lajospapa
Veszteséges? Nahát! Keressem a zsepimet?
Pisti271
"régen volt 3 %- az árrés ...most állitólag 10 volt...és mégis ráfizetéses?"
Igen, és ebben nincs semmi csoda.
Az a 3% tiszta haszon volt. A pénztáros felnyúlt a feje fölé és odaadta.
Most kell egy különbejáratú üzlethelyiség, ahol fűteni kell, világítani kell,
speciális pénztárgép kell, alkalmazott akit fizetni kell és végigunatkozza a
napot, mert főállásban vásárlóra várakozik és még lehetne sorolni.
Egy csomó cigit kell eladni csak azért, hogy kitermelje ezeket a költségeket.
Törölt felhasználó
Egy jobb helyen lévő kis méretű üzlethelyiség 150-200e/hó
alkalmazott 120 nettón: 250e/hó
Egyébb céges költségek + rezsi, könyvelő stb: 100/e

Tehát durván 500e/hónap a költség. Ha 1000huf-nak veszek egy cigit, tehát 100huf bevételem van és csak cigit árulok, akkor 5000db-ot kell eladnom havonta, tehát napi 250db-t h-p nyitvatartás szerint. Ebből a tanulság, hogy ez kb csak belvárosban működik, de ott sem nagyon egyéb termékek árusítása nélkül. Röviden ez egyszer egy nagyon rosszul szabályozott piac lett, másrészről egy csomó mohó paraszt kipróbálta a tutit, de előtte egy ilyen számítást sem végzett, nem hogy üzletitervet. A legtöbb trafik úg ynéz ki mint egy egy terménybolt 30 éve. Egy legolcsóbb házilag készített pult, inkább meszelt, mint festett üzlethelyiség. Bénán kialakított/elhelyezett trafik logóval és kb csak cigi van.

Úgy szar ez az egész ahogy van, szabályozott piacostul a frissen avanzsált volt birkozó fideszes celeb "vállalkozókig".

Nem csodálom a kétharmados buktát, vidéken ugyan sokkal kevesebb az üzlet bérlete, de a többi ugyanez, viszont nincsen hömpölygő tömeg az utcán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.