Másként hat a rezsi- és trafikháború fent és lent, így nem ugyanakkora inflációval szembesülnek az alacsony és a magas jövedelműek, a nyugdíjasok és a sokgyerekes háztartások – mutat rá a Napi.hu a statisztikai hivatal adatai alapján.

A KSH nem csak az alap inflációs mutatót, a maginflációt és a nyugdíjas inflációt számolja, hanem külön indexet kalkulál az alacsony, a közepes és a magas jövedelműek, továbbá a legalább háromgyermekes háztartások számára is. Mindezt az eltérő fogyasztási szerkezet indokolja, és persze mindez továbbra sem jelenti azt, hogy az egyének által érzékelt illetve vélelmezett árváltozások feltétlenül összhangban volnának a hivatalos adatokkal – írja a lap. Áprilisban például – amikor a fogyasztói árszínvonal hajszállal, de alulmúlta az egy évvel korábbit – a nyugdíjasok elméletileg nagyobb árszínvonal-csökkenésnek örülhettek az átlagnál, míg a legszegényebbek ebből kimaradtak.

Az élelmiszerek árváltozása valamivel jobban érinti a legalacsonyabb jövedelmi tizedbe tartozók esetében számított fogyasztói árszínvonalat, mint az általános inflációs rátát. Ugyanez fokozottan igaz a dohányárukra is, a legalacsonyabb jövedelműek esetében e termékkör 10 (!) százalékos súllyal bír, ami bő kétszerese az átlagnak, illetve háromszorosa a legnagyobb jövedelműek esetében alkalmazott kosársúlynak.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
@picike: Ezt nem értem. Ez viccelődés gúnyolódás, vagy a kormányhívők megnyilvánulása?
Egyébként régen, az átkosban, -ami nem kommunizmus volt, hanem korrupt szocializmus- élhetőbb volt a rendszer a dolgozó és szegény néprétegnek.
A politizálás persze más, de nem sokkal. Most lehet ilyen fórumokon kimondani, leírni a sérelmeket, és nincs foganatja. Ezt a szociban Hofi Géza oldotta meg, mint szelep.

Régen megfizethető volt a dolgozóknak az alapvető élelmiszer, ma hús árban van a szalonna, aranyárban az alapvető és az egészséges zöldség, gyümölcs.
3 gyerekkel 2 álláskereső felnőtt, chf-es hitellel szavazó bázist nevel a jelenlegi rendszernek?
NAGY SZART!!!
Ezek a gyerekek amint lehet mennek külföldre, mert már az iskolában is nevelődik a fideszkdnp-s arroganciás utánpótlás! Mindenki annyit ér amennyije van.
Ez a fideszkdnp hozománya. És mi lesz még?
Tehát ennek a vadkapitalizmusnak a szegények, a dolgozó, alkalmazotti réteg a kárvallottjaik. Pedig ők termelik és termelnék meg a gazdagok és a képviselők jólétét.

Hahó csókosok erre mit léptek? Védjétek már meg a vezér és bandáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bögöly
Szinte röstellem leírni,de csirkevágóhidak hűtőkamráinak javításával/is/ foglalkozom.
Rendszeresen VÁSÁROLOK náluk egy-két láda csirkelábat,amit eleddig a kutyákkal etettem fel.

Most meg kérés érkezett az utcából,hogy "túl jó dolga van" a kutyáimnak,inkább adjam nekik.
bögöly
@bögöly: Bocs,ez lemaradt.
Nem, nem cigány kérte.
m.macskosz
@Tekla: A Lidl-ben láttam csirke nyak és láb, vegyesen, kilónként 350 Ft-ért kb.egy hónapja. Ez a szégyen! Ki nem szarja le, hogy a borjú bélszín kilója mennyi,
azt egy réteg bármikor ki tudja fizetni,
de az, hogy a régen kutyakajának vásárolt nyak és láb ennyi,
az már azért szemet kellene szúrjon a politikai elitnek is!
picike
@nemjoezigy: ne erőlködj sokat kell még tanuljál fejlődj kupálódjál ki első lépésben ,te se oszd azt észt nekem
nemjoezigy
@picike: Köszönöm. Ehhez tartom magam.
nemjoezigy
@m.macskosz: Tudják. Direkt engedik, ne hogy már jó-jobb legyen a szegényeknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.