Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy fiatal nőt, aki a vele szemben közlekedési szabálytalanságok miatt intézkedő rendőröket meg akarta vesztegetni.

A táblabíróság kétrendbeli hivatali vesztegetés bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a 28 éves vádlottat.

A korábban már többször büntetett vádlott 2012. október 18-án Szolnokon előbb egy lakásban, majd később a barátaival egy sörözőben italozott. A kocsmából a vádlott által vezetett autóval indultak tovább. Az egyik, stoptáblával védett kereszteződésen a nő lassítás nélkül hajtott keresztül, ezt két rendőr észrevette, és megállította az autót. A vádlott a járőröknek fölajánlott 50 ezer forintot, ha eltekintenek az intézkedéstől. A rendőrök fölhívták a figyelmét, hogy ezzel bűncselekményt követ el, és amikor újra pénzt kínált nekik, értesítették az ügyeletet.

Ezután két újabb rendőr érkezett a helyszínre, és megszondáztatta a nőt, aki – bár nem volt nála készpénz – azt mondta, ha nem elég 50 ezer forint, akkor 500 ezret ad, mert sok pénze van. A rendőrök feljelentették a vádlottat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.