Az Országgyűlés Hivatala honlapján hozza nyilvánosságra szerződéseit. Eszerint az idei év első négy hónapjában, április 15-ig már 2,2 milliárd forintot költöttek el – derül ki a szerződésekből. A legtöbb pénz a képviselők és a hivatali dolgozók benzinköltségére megy el: ez 1,3 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

Ruhára 30 millió forintot költöttek, az új honlap pedig 44,5 millió forintba került – szedte össze a Hír24. Az MSZP is kötött egy érdekes szerződést.

A hivatal 1,3 milliárd forint értékben kötött a Mol Nyrt.-vel "üzemanyag igény kielégítésére" kétéves szállítási szerződést. Az országgyűlési képviselők benzine 930 millió forintba került, maga a hivatal további 240 millió forintért kapott benzint, az őrség pedig újabb 72 millió forintért. A Fidesz üzemanyagára, autómosására 35,5 millió forint ment el, a Jobbik, a KDNP, és az MSZP pedig 20-20 millió forintért kapott üzemanyagot. Így jön ki végösszegként az 1,3 milliárd forint.

Laptopok 700 ezerért

A szerződésekből kiderül, közel félmilliárd forintot költött a hivatal informatikai eszközökre: 175,8 millió forintért vettek a képviselőknek laptopot, összesen 230 darabot. A laptop darabonként tehát majdnem 700 ezer forintba került. Ezen túl is szereztek be "laptop konfigurációkat", további 7,8 millió forintért. A laptopokon kívül vettek asztali gépeket is 120 millió forint értékben, továbbá 7,3 millió forintért monitorokat, memóriákat. A szoftverlicencek további 81,6 millió forintba kerültek, a biztonsági szoftverek 10,2 millió forintba. Vásároltak egy szervert is, 12,3 millió forintért – olvasható a Hír24 gyűjtésében. A multifunkcionális nyomtatók emellett újabb 253 millió forintba kerültek.

Az örökzöld: tanácsadás

A szerződéslistából a frakciók néhány költsége is kiderül. Az MSZP például 24,1 millió forintért szerződött az MSZP-közeli Sapienza Kft.-vel gazdaság és társadalompolitikai tanácsadásra. A céget egyébként 2011 óta minden évben alkalmazza a frakció, azóta összesen 85 millió forintot kaptak tanácsaikért, tréningjeikért. A társaság tulajdonosa a Horizont Zrt., amelyről korábban az Origo írta meg: kimutatható kapcsolata van az MSZP-vel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@coyote3: Utána pedig egy szál gyufával ellenörizném hogy tele vannak e!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@pityuka: Á, a verőce nem hülye. :) ) Néha úgy csinál, néha bökölődő, néha meg ironizál.
Zsuga
Sokba vannak nekünk nagyra becsült, ingyen élő politikusaink. Jó fizetés, ingyen lakás, ingyen rezsi, ingyen üzemanyag, kajapénz, stb... kigészítésként még mellé innen-onnan kisebb-nagyobb csúszópénzek. Ha van kedvük bemennek "dolgozni", ha akarnak hozzászólnak néha-néha az éppen esedékes témához, de ha nincs kedvük, akkor évekig ellébecolnak, időnként a gombot nyomogatva. Viszont azt meg kell fizetnünk, hogy 'Magyarország jobban teljesít', annak ellenére is, hogy a középrétegtől lefelé a nép egyre jobban süllyed a nyomorba. Viszont vannak fejlesztések, melyek 97 %-a uniós pénzekből valósul meg, de természetesen ezért is kormányunkat illeti a dicsőség.
nusika
Azért nagyon érdekes, hogy "szemrebbenés" nélkül, minden képviselő elfogadja ezeket a pénzeket, és meg is szavazza!!, a korházaktól elvonnak pénzeket!! pl.ahol én dolgozom, probléma a 100 ezer ft. is.Milyen "emberek" ezek?? Ez csak egy példa a többi nyomor mögött!!
szandokan
@Horizont: Én havonta 3-5000 kilométert autózok, szóval nem olyan sok az.
szandokan
@JAJMÁR: .@pityuka: Abban igaza van Verőcének, hogy évi 50 ezer kilométer az nem sok. Én is megteszek durván annyit egy évben.
JAJMÁR
@szandokan: 00:27 Nem kevés az sem, de vedd a dupláját. (Persze, ebből a pénzből nem kell adózni, úgy tudom.)
A nagyobbik baj, hogy nincs látszata ennek sok-sok utazásnak. Nekem a 2x180 km is sok volt, amit a múlt héten autóztunk. El is terveztük, hogy majd megállunk, és lestük az út szélét. 5-6 valamikor szebb napokat látott útszéli csárdát láttunk, amit belepett az idő pora és felvert a gaz. Csukott szemmel utazgatnak a mi politikusaink?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.