A hazai fejlesztések 97 százalékát európai uniós forrásokból finanszírozzuk, ezért komikusnak tűnik, amikor a magyar miniszterelnök Magyarország függetlenedéséről beszél – mondta Mesterházy Attila Salgótarjánban csütörtökön.

Az ellenzéki párt elnöke sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: sajnos, ha egy ország nem képes saját maga fejleszteni, ha ez 97 százalékban csak külső segítséggel tud megvalósulni, akkor nem lehet szabadságról, szuverenitásról beszélni.

A fejlesztések 97 százaléka uniós pénzből valósul meg

Mesterházy Attila azt is hangsúlyozta: úgy lehet Európán belül a nemzeti érdekeket hatékonyan képviselni, "ha ezt ésszel tesszük, és nem mindig erővel próbálkozunk".
Magyarországnak barátokra, szövetségesekre van szükségekre az Európai Unión belül, ezért az MSZP képviselői hatékonyabban tudják képviselni a nemzeti érdekeket az Európai Parlament szocialista frakciójában, mint a fideszes vagy a jobbikos képviselők tennék – mondta az elnök.

Mesterházy Attila azt is ismertette, melyek azok a célok, amelyek Magyarországon is fontosak, ezért Európában is érdemes értük fellépni, ezeket öt pontban foglalta össze.
Szeretnék elérni, hogy egyszámjegyű legyen az alapvető élelmiszerek áfája, biztosított legyen az európai minimálbér, megvalósuljon a 25 év alatti fiatalok teljes foglalkoztatottsága munkával vagy képzéssel, átképzéssel, legyen európai minimálnyugdíj, és egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak a nők és a férfiak.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Ha az EU nem adna pénzt, mi már függetlenek lennénk. Úgy élhetnénk mint Svájc. Pénzünk ugyan nem lenne, de óránk igen. Sok-sok boldog óránk. Mikor mégis találnánk valami kaját.
És versenyre kelnénk Észak- Koreával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
a legkomikusabb amikor meseházi...elkezdi közgazdasági vénájából csepegtetni a vérvörös igazságot ...ahogy egy coci elképzeli...és kérem a pártja eltűri ezt a tehetségtelen -t. nade majd most a jobbik jól odadörrent nekik. osztán jóvannn
Nil
Minden mindennel összefügg.Senki nem független - még a remete sem. Nem is lehet.
HA egy sejt függetleníti magát a szervezettől aminek a része, akkor előbb-utóbb daganat lesz belőle.
hattorihanna
@lajospapa: Igen lehet,de kérdem én most nem arra tartunk?Azért írtam hogy "jó" lenne ha nem kapnánk több pénzt,mert akkor a fidess-nek ki kellene találnia hogy miből és hogyan tovább.Persze bűnbakot biztos találnának erre a eshetőségre is...
Január
@pbalage: Ez mostani felvétel Mesterházyról? Ezt a spanyol grandos kinézetet azt hittem már elfelejtette. Egyáltalán nem egy MSZP-s elnökhöz illik...
hattorihanna
@Január: Ízlések és pofonok,nekem egyiküknek sem a külsejével van a legnagyobb problémám az biztos... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.