A Jobbik szóvivője szerint a Fidesz leleplezte magát azzal, hogy a kémkedéssel megvádolt Kovács Béla ügyében Vona Gábor meghallgatását kéri.

Mirkóczki Ádám pénteki sajtótájékoztatóján értetlenségének adott hangot amiatt, hogy előző nap még ragaszkodtak Kovács Béla nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásához, "az ENSZ BT-t, a NATO-csúcsot, a zsidó világkongresszust, mindent össze akartak hívni", most viszont már Vona Gábort hívnák a testület elé. Szavai szerint Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője maga bizonyította, hogy nincs szó kémügyről vagy nemzetbiztonsági kockázatról, egy "szimpla aljas politikai támadás" zajlik a Jobbik ellen, hogy néhány százalékot lefaragjanak a támogatottságából.

Úgy vélte: a kormánypártnak semmi sem drága, a saját hatalmi érdeke azt is felülírta, hogy mekkora diplomáciai bonyodalmat, károkat okoz Magyarországnak azzal, hogy más országot vádol meg saját állampolgárán keresztül.

A szóvivő kijelentette azt is: a Jobbikot soha, semekkora mértékben nem támogatta más ország vagy külföldi szervezet, s az Állami Számvevőszék vizsgálatai is ezt támasztják alá.

A Fidesz azon felvetésére, hogy hány "Kovács Béla" van a Jobbikban, úgy reagált: kettő, s az egyik földrajzilag közelebb is van Oroszországhoz, mint az EP-képviselő, mivel egy szabolcsi kistelepülésen tagja a pártnak.

Mirkóczki Ádám jelezte: noha Vona Gáborral még nem beszélt, a Jobbik soha semmilyen vita vagy vizsgálat elől nem zárkózott el, így nem lenne meglepve, ha a pártelnök azt mondaná, hogy elmegy a hétfői ülésre.

Pontosította azt is, hogy nem a nemzetbiztonsági bizottság teljes ülését szeretnék nyilvánosság előtt tartani, mert a szolgálatok akkor nem számolhatnának be munkájukról, hanem Kovács Béla meghallgatását kérik a nyilvánosság előtt, mert abban nincsenek minősített adatok.

A Fidesz előzőleg azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn ne Kovács Bélát, hanem a Jobbik elnökét hallgassa meg egyebek mellett arról, hogy "vannak-e még Kovács Bélák" a pártban és mennyi anyagi támogatást kaptak EP-képviselőjükön keresztül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.