Utolsó szakaszába lép vasárnap a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási kampánya, amely a május 25-ei voksolás előtti egy hétben a személyes megkeresésekről, a szavazásra buzdításról szól majd – közölte Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselőjelöltje vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országjárást vasárnap befejező kormánypártok kampányuk utolsó hetében telefonon, e-mailben és sms-ben buzdítanak majd szavazásra, továbbá személyesen is megkeresik a választókat. A Fidesz-KDNP önkéntesei minden támogatóhoz, több millió emberhez eljuttatják Orbán Viktor miniszterelnök személyes üzenetét, amelyben az áll, hogy csak a Fidesz képes megvédeni az eddigi közös eredményeket – például a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert, a munkahelyeket – és az európai uniós pénzeket – mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott, a kampányfinis a személyes megkeresések jegyében zajlik majd.

A Fidesz jelöltje hozzátette, kampányuk utolsó hetében felhívják a figyelmet: "nem fogjuk engedni, hogy bárki lejárassa Magyarországot" az uniós intézményekben.

"A jövő vasárnapi választás arról is szól majd, hogy képesek vagyunk-e fellépni a szélsőségekkel szemben" – jelentette ki Dömötör Csaba. Az egyik szélsőségnek a baloldalit nevezte, amely "feltett kézzel tárgyal Brüsszelben, és igazodási pontként tekint minden Brüsszelből érkező javaslatra". A másik szélsőség a Jobbiké – mondta –, amely "azt javasolja, lépjünk ki az Európai Unióból".

"Mindkettő szélsőséges magatartás", uniós források és több százezer munkahely elvesztésével járna – fűzte hozzá Dömötör Csaba.

A Fidesz-KDNP is biztatja szavazásra a magyarokat – folytatta a politikus –, mert lehet, éppen Magyarországon dől el, hogy az Európai Néppárt vagy az európai baloldal nyeri az EP-választást.

Arra a kérdésre, hogy még korábban – 2010 előtt – nem a Fidesz javasolta-e az EU-ban a magyarországi támogatások felfüggesztését, Dömötör Csaba azt válaszolta: ilyen nem volt. Göncz Kinga MSZP-s EP-képviselő volt az, aki az elmúlt években azt javasolta, hogy fel kellene függeszteni az uniós támogatásokat, és általában véve a baloldal volt az, amely számtalan eszközzel keltette rossz hírét az országnak – mondta.

Arra, hogy együtt tudna-e működni az EP-ben a kémgyanúba keveredett jobbikos Kovács Bélával, a fideszes politikus azt felelte: "én személyesen azokkal tudnék együttműködni, akik az ország érdekeit képviselik az Európai Parlamentben".

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Remélem javították a Kubatov-listát! Ne zavarjanak,nem gyűjtök szemetet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Én fekete listán vagyok!! :-)))))) )))) Nem összekoszolni a csengőmet!!
silber13
@Mobil123: Miket nem mondasz! Oszt mit cselekedtél?
m.macskosz
@Mobil123: Nekem meg nincs is csengőm...
...DE KUTYÁM VAN!
Mobil123
@silber13: Nem írtam alá a papírjukat . (aláírásgyűjtéskor, és az öreg muksó a nyanyának mondta az címem hogy írja fel ! )
Mobil123
@m.macskosz: Hihi ! És szép kutyusod van!:-)))
amaramaistanna
Remélem javították a Kubatov-listát! Ne zavarjanak,nem gyűjtök szemetet!
libelle
@m.macskosz: nekem is van egy jó nagy kutyusom. A multkor ö´is én és zavartam azokat akik aláirást gyüjtögettek a fidesseknek
Jankó123
@amaramaistanna: A listán nem sok javítani való van, az szinte tökéletes!
De, engem más valami nem hagy nyugodni, már több mint egy hónapja.
Folyamatosan keresgélek, de nem találom sehol, hogy ki a legújabb Nobel-díjas, aki mostanában cáfolta meg a matematika alapjait. (Az országgyűlési választási végeredmények, valahogy nekem nem jönnek ki.) :-)))))))
libelle
@Jankó123: Ne keresd, az még nem született meg. Majd viki megszüli
Jankó123
@libelle: Hatalmas elme lehet, ha már születése előtt ilyet alkotott!
Biztos fejbe vágott volna annak idején a matektanárom, ha mondtam, vagy leírtam volna: 100 kétharmada =49
verőce21
Nem keresnek fel az aktivisták mindenkit, nem kell süteményt sütni a fogadásukra! :) Pontosan fel van térképezve az ország összes településének minden egyes lakóháza, lakása, melyikben laknak fidesz-szimpatizánsok.

Az áprilisi választások előtt is így volt már ez.
nemkati
Nekünk csak cicánk van, de nagyon utálja a fideszes aktivistákat és ügyesen tud szemeket kikaparni.
Törölt felhasználó
Ezek szerint frissítik a kubatov listákat is. Gondolom megy majd az x az elutasítók mellé is...:)
Desischado
Jöjjenek csak! Méltó fogadtatásban lesz részük! (feni a kését, sodorja a kötelet, varrja a hullának való zsákot, stb) Bár engem eddig a kutya sem keresett!
kkalman
Kérem kutyáim békés szunyókálását nem megzavarni, holmi kukatöltelék levelekkel, szórólapokkal és egyéb narancsos kiadványokkal. Nem áll szándékomban megalapítani a leharapott narancsos kezek nemzeti gyűjteményét.
bretagne
Miért hiszik azt, hogy ezzel az erőszakos nyomulással sikerük lesz???
mate03
@amaramaistanna: Miután az iskolákba meg szűnt a papír gyűjtés,az unokáknak nem kell apapír,segg törlőnek durva,nekem ne küldjenek!
amaramaistanna
@Jankó123: Nekem se tetszik a választási eredmény,az alábbiak miatt.
Először nézzük,hogy a választásra jogosultak arányában milyen eredmény született:
A Fideszre szavazot: 27%

Nem a Fideszre szavazott: 34%

Nem szavazot: 39%

Mindez hozta a parlamenti 2/3-ot a fidesznek az általuk kreált ,becstelen és igazságtalan válaztási trv. miatt. Nézzük mindezt szavazati számokra lebontva, vagyis melyik parlamentbe jutó pártnak ( itt az MSZP,EGYÜTT,PM ,DK,Liberálisok együtt szerepelnek) mennyi szavazat kellett egy-egy parlamenti helyhez:

Fidesz-KDNP: 31.833

Ötpárti pártszövetség: 66.309

Jobbik: 84.879

LMP: 94.424

Ezek az adatok "támasztják" alá azt,hogy Orbán szerint a nemzet rájuk szavazott!
amaramaistanna
@Horizont: Én nem vagyok ennyire gyakorlatias! Bár néha nekem is kinyílik a nemlétező bicska a zsebemben.
amaramaistanna
@nemkati: most még igen,de csak kinyílik végre annak a négymillió embernek is a "csipája",aki otthon maradt!
nemkati
@amaramaistanna: A Próféta beszéljen belőled! :)
Jankó123
@amaramaistanna: Ha túl sok számot írsz le, azt az emberek nagy része nem tudja értelmezni. A matektanár ismerősöm szerint úgy kell elmondani, hogy azt mindenki megértse.
Az érvényesen leadott szavazatok szerint:
A Fideszre szavazott 49%
Nem a Fideszre szavazott 51%
Akik nem szavaztak, azok (maradjunk annyiban) nem találták megfelelőnek a kínálatot.
Ha a matekban, sőt (egyszerűbben) még a nótában is. "Száz forintnak ötven a fele." -Akkor, hogy a fenébe lehet 49 a kétharmada?
bretagne
@mindenes46: Tanultál a kócosfogútól?
bretagne
@nemkati: Ja, látod, erre nem gondoltam!
amaramaistanna
@Jankó123: Így is lehet,de ha valaki a nezeti akaratról beszél,annak számoljuk csak ki a szavazásra jogosult nemzet %-os arányát,az pedig 27 %!
A többi számadat a Fidesz trv.-be iktatott "csalását" fémjelzi.
Most vasárnap lesznek az EP választások! Itt nem a Fidesz választási trv.-e a mérvadó! Menjünk és szavazzunk ellenük! Én magam az EGYÜTT-PM listájára a 7-es listára szavazok majd!
Jankó123
@amaramaistanna: Én értem, hogy miről beszélsz. Mindegy melyik megközelítésből vizsgáljuk. Egyik esetben sem lehet a számokat alapul véve kétharmadra kihozni a végeredményt!
-Szavazni én is elmegyek. Arra szavazok akikre Te is!
szandokan
@Desischado: Te egyre inkább sajnálatra méltó vagy. Ha mégis megkeresnek (majd küldök oda egyet), akkor tényleg megölöd? Netbetyár...:-))
karma1
@coyote3: 15.45-re: Most mit hulyeskedsz? Vagy komolyan mondod? Vagy a hatad mogott lesz a betoltott kis gepagyud? Megis, mit mondanal nekik, ha kopogtatnanak?
szandokan
@Horizont: Akkor hozzád nem megyek, mert aranyerem van...:-)) Amúgy is kint vagyok Hollandiában, és csak 24. - én jövök haza, de az még időben van.
karma1
@verőce21: Na most jol osszekavartal! A fideszesekhez miert kell kimenni a fideszeseket agitalni? Hat nekik nincs elore megmondva, hogy mit csinaljanak a szavazas napjan? En biztos nem a terdeplos Jolanka nenihez kuldenem a hitterito testvereket, hanem a megrogzott ateistakhoz, abban van a bo'ni, nem?
karma1
@bretagne: Hatha meg nem hallottak a fideSS-rol, biztos azert, nem gondolod?...:-)))
bretagne
@karma1: De. Lehet, hogy vannak ilyen fidessesek is. Vagy még rosszabbak.
verőce21
@karma1: (11:51) Azért mennek ki az aktivisták a fideszesekhez, mert még a biztosat is védeni, óvni, erősíteni kell! Nem hallottad még ezt? :)
Azonkívül nem szabad az Istennek, egy bárányát sem hagyni eltévelyedni. A katolikus egyház 2000 éve űzi ezt a sportot eredményesen - a "hitterito testverekkel".:)
coyote3
@karma1: Ha egyetemisták, akik mindezt pénzért teszik, hogy bulizhassanak, simán átvenném, majd landolna a szemetesben. Ha meggyőződéses agymosottak, na az lenne a szép eset...
karma1
@verőce21: Na, akkor en vagyok a kivetel, mert eddig engem senki sem tudott sem az egyhaz, sem valamelyik part oldalara beszervezni, mert nem hagyom magam megvezetni semmilyen ideologiatol sem, hivjak azt Biblianak, vagy Marx Tokejenek, vagy Mao Ce Tung Piros Konyvenek, sem a Mein Kampfnak nem doltem be, azzal egyutt hiszem, hogy Valaki odafent rendezi es vigyazza a sorsunkat, es politikai nezeteim is vannak, de nem en fenyezem a templomban sem a marvanyt a terdemmel, sem nem lobogtatom az egyjegyu partkonyvemet sem sehol... Es en mar csak igy fogok meghalni, tehat nalam MINDENKInek felkopna a mondokaja, mar a kuszob elott 2 meterrol...:-(((
verőce21
@karma1: (14:35) " ...nem doltem be" - Téged aztán nehéz bedönteni! :)
Desischado
@szandokan: Mi van "zsenikém" nem érted az iróniát? Szerinted tényleg megölnék bárkit is? Főleg egy fidesz nyaloncot, na ne! Még annyit kapnék, mintha embert öltem volna, pedig ők nem azok! De komolyra fordítva a szót, én senkit sem akarok bántani, csak azt akarom, hogy fizessenek meg! Olyan sorsuk legyen, amilyet az embereknek szántak! De ez már nyilván magas lehet neked, külömben most csendben maradtál volna!
karma1
@verőce21: Aranyos vagy az idezettel. de tenyleg igy van,...:-)) Tudod, en mar eleg oreg vagyok ahhoz, hogy barmit ketelkedes nelkul elhiggyek: nekem pl. csak az a penz valos, amit mar elkoltottem,... Amit meg csak IGERNEK, hogy majd LESZ,... na, abban en mar tevedesbol sem hiszek,...:-))
karma1
@verőce21: 18.34-re: Egyebkent koszonom, ez egy nagy elismeres volt a reszedrol, hihi,...:-))
karma1
Valoszinu azert viszik hazhoz, mert fel a vezir, hogy a nepek kibaccak a papirt olvasatlanul, es akkor elmarad az aznapra rendelt szent agymosas...Meg talan mar abban sem bizik, hogy mindenki tud olvasni, aki a fideSS mogott all... Inkabb a szajukba ragjak a szoveget,...
szandokan
@Desischado: Mindenkinek olyan a sorsa, amilyet megteremt magának.
Desischado
@szandokan: Hát akkor a szüleim valamit nagyon elszúrtak, hogy nem tanítottak meg lopni, csalni, hazudni, mint orbánt az ő szülei!
m.macskosz
@libelle: május 18., 19:45
Csak a szám jár: sem a kutyám sem én nem tudnék ártani senkinek,
eddig legalábbis még senkit nem haraptunk meg. :)
szandokan
@Desischado: Azért a tanulásra rávehettek volna...:-) Fura egy ember vagy te, kevés az ilyen, aki szerint munkával nem lehet jól élni. Próbálj azért ezen a szemléleteden kicsit változtatni, nem kizárólag politikusok élnek ebben az országban.
evacica
@Jankó123: 2/3 a fidesz umbulda szavazási módszerének eredménye, Orbán az "elmut nyoc évet" avval töltötte, hogy ha megkaparintja a hatalmat akkor, hogy tudja azt meg is tartani. Persze ilyen széthúzó országban mint a miénk ez sikerült is neki. Öt nem az ország népe, ha nem saját hatalma érdekli és azért mindenre képes. Eredmény tökéletes.
Desischado
@szandokan: Nem én vagyok a fura, hanem te az életszemléleteddel. Már írtam, hogy a matematikával volt gondom, az akasztott meg. És munkából jól lehet élni? Például a közmunkabérből, esetleg a minimálbérből? Nem árulnád el hogyan? Valószínűleg te remekül megélsz a fizetésedből, és azt hiszed, mindenkinek annyi van: Felébredhetnél végre, és szétnézhetnél, mi a valóság.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Jav.:most vettem észere: nemzeti akarat...
szandokan
@Desischado: Mindenhez nem kell matematika, ez csak egy kifogás. Egyébként megint butaságokat írsz, mivel szerinted a közmunkásokat meg a minimálbéreseket kell tekinteni alapul. Elárulom, rajtuk kívül még nagyon sok ember van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.