Utolsó szakaszába lép vasárnap a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási kampánya, amely a május 25-ei voksolás előtti egy hétben a személyes megkeresésekről, a szavazásra buzdításról szól majd – közölte Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselőjelöltje vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országjárást vasárnap befejező kormánypártok kampányuk utolsó hetében telefonon, e-mailben és sms-ben buzdítanak majd szavazásra, továbbá személyesen is megkeresik a választókat. A Fidesz-KDNP önkéntesei minden támogatóhoz, több millió emberhez eljuttatják Orbán Viktor miniszterelnök személyes üzenetét, amelyben az áll, hogy csak a Fidesz képes megvédeni az eddigi közös eredményeket – például a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert, a munkahelyeket – és az európai uniós pénzeket – mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott, a kampányfinis a személyes megkeresések jegyében zajlik majd.

A Fidesz jelöltje hozzátette, kampányuk utolsó hetében felhívják a figyelmet: "nem fogjuk engedni, hogy bárki lejárassa Magyarországot" az uniós intézményekben.

"A jövő vasárnapi választás arról is szól majd, hogy képesek vagyunk-e fellépni a szélsőségekkel szemben" – jelentette ki Dömötör Csaba. Az egyik szélsőségnek a baloldalit nevezte, amely "feltett kézzel tárgyal Brüsszelben, és igazodási pontként tekint minden Brüsszelből érkező javaslatra". A másik szélsőség a Jobbiké – mondta –, amely "azt javasolja, lépjünk ki az Európai Unióból".

"Mindkettő szélsőséges magatartás", uniós források és több százezer munkahely elvesztésével járna – fűzte hozzá Dömötör Csaba.

A Fidesz-KDNP is biztatja szavazásra a magyarokat – folytatta a politikus –, mert lehet, éppen Magyarországon dől el, hogy az Európai Néppárt vagy az európai baloldal nyeri az EP-választást.

Arra a kérdésre, hogy még korábban – 2010 előtt – nem a Fidesz javasolta-e az EU-ban a magyarországi támogatások felfüggesztését, Dömötör Csaba azt válaszolta: ilyen nem volt. Göncz Kinga MSZP-s EP-képviselő volt az, aki az elmúlt években azt javasolta, hogy fel kellene függeszteni az uniós támogatásokat, és általában véve a baloldal volt az, amely számtalan eszközzel keltette rossz hírét az országnak – mondta.

Arra, hogy együtt tudna-e működni az EP-ben a kémgyanúba keveredett jobbikos Kovács Bélával, a fideszes politikus azt felelte: "én személyesen azokkal tudnék együttműködni, akik az ország érdekeit képviselik az Európai Parlamentben".

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Remélem javították a Kubatov-listát! Ne zavarjanak,nem gyűjtök szemetet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@libelle: május 18., 19:45
Csak a szám jár: sem a kutyám sem én nem tudnék ártani senkinek,
eddig legalábbis még senkit nem haraptunk meg. :)
szandokan
@Desischado: Azért a tanulásra rávehettek volna...:-) Fura egy ember vagy te, kevés az ilyen, aki szerint munkával nem lehet jól élni. Próbálj azért ezen a szemléleteden kicsit változtatni, nem kizárólag politikusok élnek ebben az országban.
evacica
@Jankó123: 2/3 a fidesz umbulda szavazási módszerének eredménye, Orbán az "elmut nyoc évet" avval töltötte, hogy ha megkaparintja a hatalmat akkor, hogy tudja azt meg is tartani. Persze ilyen széthúzó országban mint a miénk ez sikerült is neki. Öt nem az ország népe, ha nem saját hatalma érdekli és azért mindenre képes. Eredmény tökéletes.
Desischado
@szandokan: Nem én vagyok a fura, hanem te az életszemléleteddel. Már írtam, hogy a matematikával volt gondom, az akasztott meg. És munkából jól lehet élni? Például a közmunkabérből, esetleg a minimálbérből? Nem árulnád el hogyan? Valószínűleg te remekül megélsz a fizetésedből, és azt hiszed, mindenkinek annyi van: Felébredhetnél végre, és szétnézhetnél, mi a valóság.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Jav.:most vettem észere: nemzeti akarat...
szandokan
@Desischado: Mindenhez nem kell matematika, ez csak egy kifogás. Egyébként megint butaságokat írsz, mivel szerinted a közmunkásokat meg a minimálbéreseket kell tekinteni alapul. Elárulom, rajtuk kívül még nagyon sok ember van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.