Komoly pszichés zavarokkal küzdött a sikkasztó pénzszállító J. Richárd – írja a Blikk.

A nem jogerősen 4 év 8 hónap börtönre ítélt fiatalember édesapja a Blikknek elárulta, a pszichés zavarok miatt orvosi kezelés alatt állt, mielőtt elkövette volna a kriminalisztika történetének egyik ­leggyermetegebb bűncselekményét.

A férfi elmondta, hogy a betegsége miatt két hónapig volt táppénzen, mégis fegyvert kapott a kezébe. "A fiam Rivotrilt szedett, a gyógyszer mellékhatásai komolyak, így ez is eredményezhette, hogy a tőle annyira távol álló sikkasztást elkövette." – mondta az apa a Blikknek.

A biztonsági szakértő szerint az ilyen feladatokat ellátó személyek, akárcsak a rendőrök, rendszeres pszichológiai vizsgálaton esnek át. Ezeken elvileg ki kellene derülnie, ha valaki lelkileg alkalmatlan a feladatra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Gratulálok!!! Ennyit a pszichológiai vizsgálatról és arról a cégről is aki alkalmazta. Még jó hogy csak a pénzt vitte el és nem lőtt agyon senkit!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@A Tündik bündije: Köszi a kioktatást. Tudod én még a régi időkben élek. A volt férjem rendőr volt, a lányom apja fegyveres biztonsági volt anno egy bankban és 98-ban még Pesten végezték el a fegyvervizsgát , ill. a pszichológiai vizsgálatot is mielőtt melózni állt. Kemény vizsgálaton eset át. Igaz rég volt. De ettől még a véleményem nem változik attól amit fent írtam.
A Tündik bündije
@Mobil123: Akkor még így volt. Mióta munkaügyis tanfolyamon érlelik a szakma krémjét, ezeknek sajnos híre-hamva sincs...
Szvetlana
@Mobil123: A múltkori cikknél éppen ezt kommenteltuk a Horizonttal, hogy hol marad az alkalmassági vizsgálat?. Ezek szerint sehol:(( Tényleg a tulaj szarik rá nagyívben hogy kit alkalmaz, 70 a papíron+ zsebbe valamennyi és meg van oldva a kérdés.
És ráadásul ebben az esetben egyedül ment a pénzszállító kocsi, amit én szintén szabálytalannak tartok.
És a fegyverviselési engedélyt is kiadják csak úgy vizsgálat nélkül, vagy csak a lóvét kell letenni érte??? MIndenesetre ebben az ügyben sok a felelőtlenség és a szabálytalanság, nem?
Mobil123
@A Tündik bündije: @Szvetlana: Hát lányok sandrit kell megkérdezni akkor mert az ővé a hatalom és a rend e témában.
feri57
Szegényke elmebeteg! Persze ha cigány lenne akkor féreg tolvaj parazita lenne, és épelméjű. 25 év börtönt kapna. Kettős mérce nagy hatalom!
Tekla
Na akkor most ez as tolvaj, kinek a kije is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.