Egyre nagyobb az esélye, hogy szombaton az MSZP elfogadja Mesterházy Attiláék lemondását, és teljes tisztújítást rendelnek el a pártban – írja az Origo.

A lap szerint Mesterházy Attila valószínűleg újraindul az elnökségért, de nem kizárt az sem, hogy kivár, és inkább a frakcióvezetői posztról nézi majd kárörvendve, mihez kezd a helyzettel az utódja.

A választmány számára a legfontosabb kérdés, hogy elrendelje-e most a teljes tisztújítást, akkor ugyanis minden egyes alapszervezetnél, városban, megyében újra szavazni kell a helyi vezetőkről, mert az alapszabály szerint így, alulról indítva lehet csak tisztújítást csinálni a pártban. Ha a szocialisták szombaton elfogadják Mesterházyék lemondását, akkor automatikusan megkezdődik ez a nagyjából másfél-két hónapos folyamat.

"Ha túl heves, megalázó lesz a vita, és sok lesz az igaztalan kritika, elszakadhat Mesterházynál a cérna, és akkor nem jelöli újra magát, marad simán frakcióvezető. Ekkor viszont valamelyik nagyszájú kritikusának át kell vennie a pártot, és meglátjuk, ő mihez kezd a helyzettel" – vázolta fel a lehetséges forgatókönyvet egy elnököt támogató szocialista.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A teljes MSzP hibát követett el Mesterházyval az élen !
Nem ártana a teljes önvizsgálat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@verőce21: 08:26 Bevallom, hogy ezt nem tudom értelmezni :( Még nem láttam számlán jéghegy csúcsot, bár hallottam valami fácános janiról, annál lehetnek talán :)
Katalina62
@verőce21: Hoppá véletlenül megnyomtam tetszik gombot, de csak azt akartam még öntől így utoljára megkérdezni, hogy rendben igaza van, hogy a baloldalnak megvoltak a maga bűnei, és ezért a nép joggal megbüntette őket, és joggal, de ami a baloldalon bűn az mért nem bűn a fidesz háza táján?! Ha egy baloldali kormány ilyen disznóságokat csinálna mint most az Orbán-kormány, már lángokban állna, nemhogy Budapest, de az egész ország! Most az egész ország,hallgat, és kivált az Orbán hívók erkölcsi érzéke mindezt rendben lévőnek találja! Ezek után ön például honnan veszi a bátorságot, hogy a baloldal bűnei felett ítélkezzen? Hozzáteszem a jobbik se különb, sőt egy isten csapása lenne ennek az országnak!
Igazi Trebics
@Katalina62: Na ez a teljes csőd!
Megy a relativizálás ezerrel!
1.Verőce, hogy mer birálni, amikor a patás is lop?
A szocik loptak, de nem annyit!
Mi lenne, ha...?

Azt kellene tudomásul vennie mindenkinek, teljesen mindegy, hogy ki lop, az főben járó bűn!
Teljesen mindegy mennyit ,lopnak, semennyi nem az övék!

Bármekkora lopás, főbenjáró bűn!!!
Katalina62
@Igazi Trebics: Én pontosan arról beszélek, hogy a bűn mindkét oldalon bűn! Verőcének meg természetesen joga van ítélkezni, de akkor volna hiteles, ha ez nem elfogultan egyoldalúan tenné!
Jávor
Közvetlenül a 2010-es vereség után nyilatkozott Kovács László a TV-ben. A riporter természetesen a vereség okairól és várható következményeiről kérdezte. Kovács meg végig a válságról hablatyolt. Semmi önkritika, hogy esetleg valamit rosszul csináltak. Úgy állította be a dolgot, mint ha egyszerűen csak rosszkor lettek volna rossz helyen a válság miatt.
Amíg ez a mentalitás marad az MSZP-ben, addig senki ne számítson semmilyen változásra, akárki is lesz a párt elnöke!
kukac50
Mesterházy nem való miniszternek, tudhatták volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.