A Krétakör Alapítvány, a K-Monitor Közhasznú Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is szerepel azon a listán, amin azokat a civil szervezeteket gyűjtötte össze a kormány, amelyeknek programjaival "probléma lehet" és a Norvég Civil Alap támogatja őket.

A 444.hu elkérte a kormány szerint problémás civil szervezetek listáját a Miniszterelnökségtől, miután Lázár János egy korábbi videoriportban arról beszélt, hogy az Emmiben több helyettes államtitkárság is foglalkozott a civil források sorsával, és 2011 óta készültek anyagok arról, hogy melyek azok a programok, amikkel probléma lehet.

Végül a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságtól meg is kapták a listát, amin olyan szervezeteket sorolnak fel, melyeket a Norvég Civil Alap támogat, és amelyek a kormány szerint baloldali kötődésűek. A másik részben konkrét személyekkel foglalkoznak, akikkel kapcsolatban jellemzően korábbi pártkötődésekről írnak – olvasható a lap cikkében.

A listán többek között a Krétakör Alapítány, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe), a Transparency International Magyarország (TI), a Roma Sajtóközpont és a Labrisz Leszbikus Egyesület is szerepel.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@szandokan: Civileket kell támogatni föleg azokat kik az emberekért tesznek.
Persze van mindig egy két gazember köztük de ne általánosítsunk.
Szükség van a civilekre önkéntesekre.
Meg kérdezhetem te folytatól önkéntes munkát.?
Én folytatok pszichés betegeket és daganatos végstádiumosakat gondozok önként.
Igaz ezt csinálom a civilben is de kell ,hogy legyen aki ezt megteszi önként is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@bundi: Miért? ha nem érti akkor felesleges bármit is leírni.
bundi
@spu00: forditva tetszik ulni a lovon...
Nehogy mar a koldus koveteljen...ez egy adomany amit akar a nagyaroknak is adhatnak...deakar masoknak is...
Az hogy most igy veritek a nyalatok max azt eredmenyezi hogy le kell hajolni azert a sappanert ha szeretnetnetek valamit...kicsibogar...
bundi
@spu00: had erzekeltessem kepletesen ezt a maga szintjen...
Maga egy nagy es nepes kissebsegi csalad csaladfojee...bekesen uldogell kedvenc stadionja agy borozoja pultjanal...e bamban bamulja a jatekgepeket...
Mig odakint melegszivu kulfoldiek vesznek szendvicseket gyumolcslevet a pujaknak...
Erre maga kiront verben es palinkaban forgo szemekkell es koveteli hogy ezeket nenekik hanem maganak adjak ...majd maga jol elosztja koztukk...
bundi
Utalok mobilrol irni...
Na mindegy...
Maga szerint ezek az adomanyozok eztan a kozelebe fognak menni es szoba allnak magaval ?
bundi
@spu00: tehát kedves balfékkém...egyébként itt te vagy a kedvenc hülyegyerek...nagyon jó magyarázni neked, csk kicsitt bosszantó, hogy a kormányhoz hasonlóan csak szövegelsz és semmit sem támasztassz alá...mert hidd el én is szeretném tudni, ugyan mi a fenére is veritek magatokat ennyire...
vissza a témához...
"Mivel a Norvég alap egy EU-s szerződés eredménye, nem a Norvég kormány önkéntes adománya, a kormány jogosan ellenőrizheti a felhasználást, s főleg nem párt alapú elosztással."
ezzel szemben...
"Az Norvég Alap és az EGT Alap két olyan pénzügyi alap, amit az Európai Unió 15 tagországának társadalmi és gazdasági fejlesztésére hozott létre és tart fenn három ország Izland, Liechtenstein és Norvégia. Az EGT Alapot közösen finanszírozzák, a Norvég Alapot pedig Norvégia önállóan finanszírozza. Az alapok forrásait 97%-ban Norvégia biztosítja.[1]...A három fenntartó ország tagja az Európai Gazdasági Térségnek, de nem tagja az EU-nak emiatt az EU közösségi költségeihez nem járulnak hozzá, de a közös gazdasági tér előnyeit élvezik. Az alapokat a három ország azért hozta létre, hogy ily módon mégis részt vegyenek a kontinens gazdasági és társadalmi egységesülésének költségeiből és a hátrányosabb helyzetben lévő államok felzárkóztatásából."
tehát ezt a pénzt nem kötelező adni, csak ők úgy döntöttek, hogy ennyivel hozzájárulnak a civil szférához...
forrás: (tudod ez amit te sohasem jelölsz meg, mivel gyanúm szerint csak saját kútfőből merítessz...exhas találsz ki dolgokat)
hu.wikipedia.org/wiki/Norv%C3%A9g_Alap_%C3%A9s_EGT_Alap
vagy az eredeti itt...
eeagrants.org/Who-we-are/Norway-Grants
tehát magolásra fel...
"További jó értetlenkedést kívánok. Tanulás nélkül nehéz felelni."
bundi
@spu00: ez meg a napicuki...
"Miért van az, hogy olyanok mondanak véleményt, akik nem ismerik a történések miértjét? Norvégia-Svájc, hogy részesedik az EU államokat megillető tevékenységekből adódó kedvezményekből, pénzügyi támogatásokat nyújt fejlődő EU-s országok részére. Miénk is ennek része, s így EU-s támogatásnak számít, s ellenőrzése állami feladat. "
kicsibogár...ha valaki támogatást nyújt önzetlenül pénzt ad, akkor az max nagylelkű, és ezt meg illik köszönni...nem követelőzni, meg rázni a rácsot...galambocska...ha így folytatjátok, sokat kell majd hajlonganotok a szappanért...és tudod a nagy szőrös orosz maci hálátlan hálótárs is tud lenni...
a témához megint:
"Mivel az alapok magyar költségvetési pénzt nem kezelnek, működésüket nem a magyar kormány, hanem egy brüsszeli székhelyű iroda, a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Iroda kezeli és felügyeli."
valamint a gonok okáról...
"A magyar kormány 2014. elején a donor országok jóváhagyása nélkül áthelyezte az alapok általa kezelt kilenc programjának lebonyolítását és monitorozását a tulajdonában álló Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-be."
és még valami...
a kormánynak eddig kutya baja sem volt az ökotárssal...évek óta együttműködnek, más programokban is (szerintem ez a svájci mizériád innen jöhet...tudod értő olvasgatás sokat javít ezen)
norvegcivilalap.hu/hu/node/8231
"Többek között 2012 óta konzorciumunk működteti a Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil és Ösztöndíj Alapját, amelynek Irányító és Kisprojekt Elfogadó (bíráló) Bizottságaiban részt vettek és vesznek különböző minisztériumok (EMMI, NFM, VM) képviselői is. A program ellenőrzésének és továbbfejlesztésének aktív szereplője a Miniszterelnökség háttérintézményeként működő Széchenyi Programiroda is, melynek képviselői ez idáig jóváhagyólag egyetértettek a konzorcium előkészítő és lebonyolító munkájával. "
tehát olvasgass...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.