Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint más európai országok, hiszen az egész Európai Unióban itt csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség áprilisban – írta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Az unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közölte, hogy az euróövezetben és az EU-ban egyaránt 0,1 százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta áprilisban az előző havihoz képest. A mutató az EU-ban a legnagyobb mértékben, 2,8 százalékponttal Magyarországon mérséklődött.

A Fidesz szóvivője szerint a magyar adat köszönhető az eredményes gazdaságpolitikának, az egyre versenyképesebb magyar gazdaságnak, a növekvő beruházási kedvnek és a bővülő foglalkoztatási programoknak.

A kormánypárt változatlanul a munkahelyteremtést és a munkavállalók terheinek csökkentését tartja az egyik legfontosabb céljának – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
"A Fidesz szóvivője szerint a magyar adat köszönhető az eredményes gazdaságpolitikának, az egyre versenyképesebb magyar gazdaságnak, a növekvő beruházási kedvnek és a bővülő foglalkoztatási programoknak."
inkább egy kis kormányzati ferdítésnek...
mondjuk hogy 2-300 ezer munkanélkülinek csak akkor jár a segély, ha egy pár hónapra közmunkát végez...és ezzel a munkanélküli oszlopból átkerül a jómunkásember oszlopba...
valamint azt a kb 5-600 ezer embert aki a külföldi statisztikákban is szerepel egyszer azt ehhez is hozzácsapták
tehát...az én olvasatomban magyarországon a 2010-es adatokhoz képest kb 375 ezerrel dolgoznak többen ebből kb 300 000 közmunkás, és 600 000 más országokban dolgozik...
szegedma.hu/hir/szeged/2014/05/ksh-no-a-foglalkoztatottsag-csokken-a-munkanelkuliseg.html
vagy itt...
www.orientpress.hu/128873
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Már meg sem lepődök, hogy olyan dolgokkal villognak amik ordas nagy statisztikai trükközésre és hazugságra épül...
szöszmösz
Az ellátásból kiszorult/ járadéka lejárt/ munkanélküliek adatait nem munkanélküliként, hanem együttmüködőként tartják nyilván. Ez akkor kell, ha segély miatt kérnek a Munkaügyi Kp-tól igazolást arról, hogy megfelelő állást nem tudtak biztosítani. Elhiszem, hogy "kevés" a munkanélküli, mert igen hamar lejár a járadék és utána segély, vagy közmunka van csak.
Nil
ha minden munkanélküli eljutna és regisztrálna központokban
ha kivennénk a statisztikából a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat
akkor is?
Grafix69
Statisztika ha te egy kövér dagadt disznó vagy (Zsigo) én meg egy éhező munkanélküli szegény akkor statisztikailag mi ketten jó testsúlyall és jövedelemmel rendelkezünk.
nyanya001
Az ember kínjában már csak röhögni tud az ilyen aljas nemtelen
hazugságokon !
Ez a Zsigó a Fidesz egyik legjellemtelenebb figurája
egy fizetett hazudozógép !
kukac50
Ez csak azért van mert a Fidesz a 3 hónapig tartó közmunkát 1 évnek számolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.