A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, péntek délután tartott üléséről adott tájékoztatásában.

Kifejtette: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik.

Kurucz Éva arról is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig.

Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

Az új kormányszóvivő tájékoztatása szerint a miniszterelnök – lehetőség szerint – kedden kívánja felterjeszteni az összes államtitkár személyét Áder János köztársasági elnökhöz kinevezésre.

A miniszterek kinevezése, majd parlamenti eskütétele után, péntek délután tartotta első ülését a harmadik Orbán-kormány.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a cikk nem tér ki rá, hogy a koronát is viszi-e magával?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@qxy: Sajnos már kitalálták a bankszámlát, úgyhogy csupasz seggel biztos nem fog távozni.
bencemacska
@karma1: ma, 09:31

Én meg azt hittem, hogy az én gépemben van a hiba!!!
qxy
@human: Tudod, le kérném az egyenlegét és legalább 10 évig figyeltetném van e pénze, mit vesz kinek vesz mennyit vesz.de a családot is . Nyugi. ott is ugrana ahol nincs árok ha rajtam múlna.és egy szál gatyába.
human
@qxy: Azért ugye te is tudod, hogy nem lesz ez így. Legszélsőségesebb esetben el lesznek kergetve és mondjuk Azerbajdszánba menekülnek az összes offshore cégükkel, svájci számlájukkal. Én ezzel is meg lennék elégedve. Legalább nem rabolnák le tovább az országot.
troppauerhumer
Míg Lázár"úr"és a FideSShorda dőzsöl ,vadászik,addig:

A chaten írta egy értelmiségi hölgy ma...:
"Kedves ismeretlen-ül", de a Maros Gáborhoz kapcsolódóan írok Önnek. Sajnos nem csak némely színész és újságíró "éhezik", mondjuk inkább nyomorog. Nagyon sok korombeli többdiplomás mérnök is küzd a mindennapos pénzproblémával, nyomorog, és ne is beszéljünk arról, h a munkában 50 felett már nem kellünk. Ismerőseim közül -szégyen-, de többen kukáznak, üveget gyűjtenek, abból szednek össze 4-5000Ft-ot, az adó levonása után, mivel a visszaváltóban ugye ezt meg kell fizetni, és jó esetben nem jelentik fel, h ellopta a főváros tulajdonát képező szemetet.. Én pl pont az építőiparban dolgoztam, ahol semmi esély munkára. Próbáltam a szakmám közeli területekkel, nyelvtanítással, de mivel pénz nincs, mindenki meggondolja, mire költi a pénzét, és pl a nyelvtanulás féle "luxust" már nem engedhetik meg. A vésztartalékjainkat éljünk fel, és akinek él nyugdíjas szülője, ő segít néhány ezer forinttal. Nekem nyugdíjam nincs, mert kb 10 évem lenne addig, ha addig nem változtatják a korhatárt. Az önkormányzati 22800.-ft ért kell megalázkodni, és nagyokat nyelni nap mint nap. Ez nagyon sok energiát vesz el, és a család felé pedig tartanom kell magam, csak a türelem az már rég elfogyott, és a rossz érzés meg csak erősödik. És igaz, a "barátok" ismerősök mind megléptek, h még azt se kelljen megkérdezni, hogy vagy? Igaz, én sem szívesen hallgatom a negatív dolgokat másokról. A segítségnyújtásról ne is beszéljek, mert csak segítség kérés van. Bocs a pesszimista depressziós gondolatokért, de nem látom a kiutat, lehetőséget, és nem tudom hogy fogom kibírni, a tűrőképességem határán vagyok, -valószínű sokad magammal-"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.