Később lehet majd nyugdíjba menni, ráadásul alacsonyabb lesz a nyugellátás összege is. Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója szerint az is komoly probléma, hogy a mostani fiatal 20, 30 éves generációnak nincs elég gyermeke, így a felosztó-kirovó rendszerben nem lesz elég járulékfizető. A vezető kutató egy interjúban fejtegette a magyar nyugdíjrendszer hibáit, és hogy milyen irányba is lehetne fordulni a javítás érdekében. "Nincs ideális nyugdíjkorhatár, ez attól függ, hogy milyen a társadalom korszerkezete, és milyen felhalmozásai vannak a nyugdíjba vonulóknak. Magyarországon gyorsan javulnak az életkilátások, emelkedik az élettartam, kitolódik a nyugdíjba vonulás életkora" – mondta Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója a Privátbankár.hu-nak adott interjújában. A vezető kutató szerint mindez alapot ad a korhatáremelésre, de ha ezzel nem tart lépést az oktatási rendszer és felnőttképzés, akkor az elavult végzettségű emberek nem igazán találnak majd munkát, vagy csak nagyon...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"A vezető kutató szerint, attól, hogy a mostani fiatalok már tudják, hogy az állami nyugdíj kevés lesz, attól még nem takarítanak meg többet. "
Hogy a bánatos életbe tudna akármennyit is megtakarítani, ha még munkahelye sincs???
Ráadásul így hogy alapítsanak családot, szüljenek gyereket??
Sajnos nem véletlen, hogy kényszerből otthon marad aki tud, bármennyire is szeretne önálló életet élni, csak így tud életben maradni, szülői segítséggel.
Nem véletlen ez a hatalmas külföldre vándorlás, nem kalandvágy, hanem MEGÉLHETÉS, ami itthon sajnos nem adatik meg!!
Ilyen vérlázító cikket már régen olvastam!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@szandokan: De vannak akik kizárólag ebből élnek. Sőt még gyermeket is nevelnek!
gödörben
@nemkati: Olyan van több is aki ki tudná dolgozni, csak olyan nincs egy sem aki a lenyúlásokat is bele tudná kalkulálni.
Amig fiatalok ezreinek nincs munkája, mert megszüntetik lassan az összes munkahelyet is akkor miről beszélnek ezek??? Majd ha már nem lesz kitől és miből nyúlni akkor lesz gond.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:58
Havi nettó >100.000,-Ft/fő esetén valóban félre lehet tenni,
lehet spórolni, még befektetni is lehet,
de fejenként nettó 20-30-40ezerből NEM!
kamazuka
Ájájájájáj!
Nem kell összekeverni a sezlonyt a fazlonnyal.
Az hogy születik e gyerek elég,semmi köze,hogy lesz e elég nyugdíj.Véleményem, nem győzöm hangsúlyozni csak általában elhajtanak mindenhonnan ,hová ötletes megoldásu elméletemmel bekopogtatok.
1;Alaptörvény módosítás!Egyetlen ponton egyetlen szó,ami hiányzik.
Az GDP-re vonatkoztatva minimum értéken kb 600-650 milliárd plusz bevétel éves szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.