A reklámadó törvényjavaslata egy egészen meglepő, megszokottnak semmiképpen sem nevezhető adóztatható "forrást" is talált – írja a hvg.hu.

A lap cikke szerint a médiacégeknek saját maguk reklámozása után is fizetniük kellene adót. A már így is igencsak vitatott elképzelésben ez egy olyan elem, mely egyes cégeknél a reklámadóból igen nagy szeletet hasíthat ki.

Az önreklám előállításának költsége lesz adóköteles, az időráfordítás, járulékok is beleszámítanak ebbe a körbe – fejtette ki a hvg.hu-nak Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke. Elmondása szerint ugyanakkor sajtóorgánumtól függően változni fog, hogy mi tartozik majd bele az önreklámnál az adóalapba.

Érdekesség a reklámadó kapcsán, hogy az elnök szerint önreklámnak számítanak a kereskedelmi tévék ajánlói is. Egy Barátok közt, vagy Aktív beharangozó is önreklámnak minősül Zara véleménye szerint, ez pedig komoly tétel lehet a nagy kereskedelmi tévékre eső reklámadóból. A nagyobb szereplők reklámadó-befizetéséből akár 30 százalékot is kihasíthat az önreklám adóztatása – emelte ki az Adótanácsadók Egyesületének elnöke a lapnak.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Utálom a reklámokat -de ez túlzás.
VAjon mennyi pénzre van még szükségük?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@Gemüs52: csak menjenek! - majd felépítjük megint ahogy a nagyszüleink és szüleink is tették.
Nil
Utálom a reklámokat -de ez túlzás.
VAjon mennyi pénzre van még szükségük?
Desischado
Én is remélem, hogy ez annak a jele, hogy rogyadozik a rendszer! Most már nem mutogathatnak másra! Reménykedem benne, hogy belefulladnak a saját mocskukba! Csak nehogy minket is magával rántsanak!
Tekla
Más megközelítésben nézve a dolgot, én örülnék , ha nem kéne horror reklámokat néznem a viszonylag agresszió mentes fim közben , vagy elalvás előtt. A győzike show-ra nem marad lóvé , ez klassz . Meg a sok mások nyomorán csámcsogó műsor sem kéne esténkén.
Mobil123
@Desischado: Már magukkal rántottak:-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.