Később lehet majd nyugdíjba menni, ráadásul alacsonyabb lesz a nyugellátás összege is. Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója szerint az is komoly probléma, hogy a mostani fiatal 20, 30 éves generációnak nincs elég gyermeke, így a felosztó-kirovó rendszerben nem lesz elég járulékfizető. A vezető kutató egy interjúban fejtegette a magyar nyugdíjrendszer hibáit, és hogy milyen irányba is lehetne fordulni a javítás érdekében. "Nincs ideális nyugdíjkorhatár, ez attól függ, hogy milyen a társadalom korszerkezete, és milyen felhalmozásai vannak a nyugdíjba vonulóknak. Magyarországon gyorsan javulnak az életkilátások, emelkedik az élettartam, kitolódik a nyugdíjba vonulás életkora" – mondta Gál Róbert Iván, a Tárki vezető kutatója a Privátbankár.hu-nak adott interjújában. A vezető kutató szerint mindez alapot ad a korhatáremelésre, de ha ezzel nem tart lépést az oktatási rendszer és felnőttképzés, akkor az elavult végzettségű emberek nem igazán találnak majd munkát, vagy csak nagyon...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"A vezető kutató szerint, attól, hogy a mostani fiatalok már tudják, hogy az állami nyugdíj kevés lesz, attól még nem takarítanak meg többet. "
Hogy a bánatos életbe tudna akármennyit is megtakarítani, ha még munkahelye sincs???
Ráadásul így hogy alapítsanak családot, szüljenek gyereket??
Sajnos nem véletlen, hogy kényszerből otthon marad aki tud, bármennyire is szeretne önálló életet élni, csak így tud életben maradni, szülői segítséggel.
Nem véletlen ez a hatalmas külföldre vándorlás, nem kalandvágy, hanem MEGÉLHETÉS, ami itthon sajnos nem adatik meg!!
Ilyen vérlázító cikket már régen olvastam!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Még ha munkahely lenne, talán agyalhatnának erről! De munkahely nem lévén munkára kényszeríteni az állampolgárokat?!
Emberkínzás.
Grafix69
Magyarországon gyorsan javulnak az életkilátások, emelkedik az élettartam, kitolódik a nyugdíjba vonulás életkora" Hol? Édesapukája hol? ugye nem a fizikai melósok körében,kutató na b...szki.
ágimami
"A vezető kutató szerint, attól, hogy a mostani fiatalok már tudják, hogy az állami nyugdíj kevés lesz, attól még nem takarítanak meg többet. "
Hogy a bánatos életbe tudna akármennyit is megtakarítani, ha még munkahelye sincs???
Ráadásul így hogy alapítsanak családot, szüljenek gyereket??
Sajnos nem véletlen, hogy kényszerből otthon marad aki tud, bármennyire is szeretne önálló életet élni, csak így tud életben maradni, szülői segítséggel.
Nem véletlen ez a hatalmas külföldre vándorlás, nem kalandvágy, hanem MEGÉLHETÉS, ami itthon sajnos nem adatik meg!!
Ilyen vérlázító cikket már régen olvastam!!
ágimami
@ágimami: "de nem tudják, hogy nem a rendszer szúr ki velük, hanem ők szúrnak ki magukkal, mert nincs gyerekük "

Na most megyek, mert 280 lett a vérnyomásom!!!DDDD
silber13
Aztán ugye az a randa MANYUP játék, ugye..!Örök memento lesz!
szandokan
@ágimami: Pedig az a legjobb, ha mindenki gondoskodik a saját nyugdíjáról. Nem lehetetlen.
Grafix69
@szandokan: Igen apám mert nálad 400 Ft fizetés van igy valószinüleg nem nyihognak egész nap mint azok akik 78000 ft ból élnek 1 gyerekel.
nyanya001
Takarékoskodjatok fiatalok a minimálbérből, meg a 47 ezerből vagy a habi pár ezer segélyből !
Mert Orbánisztán jobban teljesít !
hetöndöe
@szandokan: Szinte már bájosak az általad idecitált ostobaságok.
Köszönjük 2/3-os birka sufniforradalmárok,ezt is elintéztétek,hogy rohadjatok meg a bugyogótokban.
Nil
Miért nem születnek gyerekek?
Miért nincsenek munkahelyek?
Miért hagyja el az országot olyan sok család?
Hol vannak azok az egészséges idősek akik képesek még dolgozni? Mondjuk beteget ápolni, buszt vezetni, stb?
Azért mert a ratkó gyerekek sokan voltak és ezért nekik is sok gyermekük született nem kellene abba hitbe ringatni magát a statisztikusoknak hogy sok az egészséges, munkaképes idős ember - a politika mindent megtesz hogy minél előbb meghaljunk
miazavalami
@szandokan: aztán havi 48- ból aminek a nettója 37. Illetve a minimálbérből aminek a nettója ha jót tudom 64 ezer forint, hogy a fenébe lehet?
lajospapa
Ácsi, ácsi, ácsi! Nem volt ezzel akkora gond amikor a bányák, bankok, biztosítók szocialista tulajdonban voltak. Úgy általában minden közösségi tulajdon volt, abból pótolta az állam ami hiányzott a nyugdíjkasszából, jutott ingyenes gyógyszerellátásra egyetemi ösztöndíjra stb. Ma az állam szegény mint a templom egere, Sőt! A meglopott templom meglopott egere!
Ugyan ne várja már senki, hogy a minimálbér körül keresők nyugdíjjárulékából valaha is dőzsölhetnek a mindenkori nyugdíjasok! Mondja már valamelyik párt, hogy akik a minimálbéresek értéktöbbletéből milliárdosok lettek szálljanak már be!. Egy kicsit! Ha nyertek néha közbeszerzési tendert.
KERKA
A Ratkó gyerekek (51-53) ledolgozták, vagy még dolgozzák a 42-45 év munkaviszonyukat.
És hullanak, mint ősszel a legyek.
Hiteles forrásból olvastam, Magyarországon az átlag életkor férfiaknál 65, a nőknél 75 életkor.
Kínában 89 év az életkor.
Nem kell izgulni a nyugdíjkifizetéssel kevesen érik el a 80 évet.
Tessék megnézni egy utcát, majdnem minden házban egy magányos özvegyasszony lakik.
nemkati
Én azt nem tudom, hogy milyen lenne az igazán jó nyugdíjrendszer. Nem csoda, egészen más területen képeztem magam. De az, hogy ebben az országban a 10 millió közül nincs egy, aki egy működő, és a változásokhoz igazítható nyugdíjrendszert ki tudna dolgozni, az már tragikus.
szandokan
@miazavalami: Azokból sehogy, viszont nem kizárólag ennyiből élnek az emberek. Ha egy normál kereső embernek a nyugdíjba vonulásakor össze lehetne adni az egész életében elköltött felesleges kiadásait, abból gondtalanul élhetné le a hátralévő idejét.
szandokan
@hetöndöe: De kemény itt valaki. Netbetyár...:-) Ne igyál alkoholt, ne cigizz, csak a legfontosabb
szandokan
@hetöndöe: Kemény nagyon itt valaki a neten keresztül...:-) A többit leírtam miazavalaminek.
szandokan
@hetöndöe: Kicsit megbolondult a netem, de szerintem a lényeg így is érthető.
hetöndöe
@szandokan: Mindenkinek magánügye,hogy mire költi a munkával megkeresett pénzét,az egy másik kérdés,hogy a munka annyira nincs megfizetve kis hazánkban,hogy sokaknak havi pár ezer forint félretevése is nagy gondot okoz,tehát nem kell már megint ez a rossz duma kicsi huszár.:-)))
szandokan
@hetöndöe: Igen, magánügye, csak tudod elég sok síró embert láttam én már, akik gond nélkül elcigiznek havi szinten 20-30 ezret abból a kevés fizetésükből. Bocsánat, ha őket nem tudom sajnálni. Egyébként meg kikérem magamnak, én nem vagyok a Bajor Imre...:-))
moiszikf
Hű, dekúrvaokos ez a szakmuki! Megkérdezem már - hátha tudja - hová lett a MANYUP számlán ficergő kétmillám, amit 10 év alatt sikerült "összeharácsolnom" ?!
szandokan
@m.macskosz: Hiába a síró pofa, próbálj belegondolni abba, hogy kiknek lehet olyan nyugdíja majd, hogy hátradőlve élvezhesse a hátralévő idejét úgy, hogy még a gyerekeinek is jusson belőle mondjuk. Akiknek kevés a bérük, jobban teszik, ha megpróbálnak olyan dolgokon takarékoskodni, ami nem létkérdés.
Hellcat
@szandokan: 19:25 re: Igazad van! Na és akkor ehhez szerinted hogy jön az hogy a qrbánék többszöri fenyegetéssel (mert a végén nem lépték meg amit mondtak) visszaterelték az embereket az állami kasszába aztán a pénzt eltapsolták...az a rengeteg ember mind tudott volna gondoskodni a nyugdíjáról...
szandokan
@Hellcat: Biztos vagy te ebben? Mármint a magánnyugdíj kérdésében. Hány éves is vagy? Remélem érted, mit akarok ezzel.
bundi
@szandokan: ejnye bejnye... Latazik nagyon magasan laksz... de hidd el oda is feler egy ido utan a fust... es a jelek szerint csak akkor figod majs fel mekkora a baj ha mar a te talpad us nyaldossak a langok... De akkor mar keso...
bundi
@moiszikf: hat ha jol emlekszem wlso korben te is arra szavaztal hogy tegyenekvele amit akarnak akiknek erre adtak felhatalmazast...
A mostani valasztas utan mar nem voltal annyira kozlekeny...
darwin
@KERKA: A Ratkó gyerekek minimum 58 évesek.1956-ban eltörölték az abortusz tilalmat és az agglegény-adót.Csak kiegészítés,nem sokat nyom a latba a végeredmény szempontjából.
Hellcat
@szandokan: Aki kitartott és bent maradt az tudod, hogy piszok jól járt ugye?...ellenben a államiban eltűnt a pénz és egyéni számlát se látok még sehol...remélem érted, mit akarok ezzel.
Másik
És addigra meglesz Magyarországban az 1 millió új munkahely, mire felnőnek akik még meg sem születtek?
Mert ugye a jelen állás szerint a fiatalok egy része nem kis hazánkban, hanem az EU-ban talált munkát.

Egyszer már írtam munkahely és tisztességes fizetés kell.

Képzések tekintetében egyetértek, mert van egy növekvő létszámú csoport, amelyiknél nem gond a gyerekszám, csak épp nem megyünk sokra az utódaikkal.
Az én végzettségem legalább elavul (vagy sem), de nekik nincs ami elavuljon.
ágimami
@szandokan: Nem lehetetlen??? Tényleg??? És aki csak segélyt kap, az miből tessék már mondani!!!
Ja, hozzáteszem nem azért kap segélyt, mert nem akar dolgozni, hanem azért, mert pl az unokám esetében főiskolai végzettséggel, raktárosi és targoncás vizsgával nem veszik fel sehova, mert nincs gyakorlata!!! Így hogy lesz gyakorlata???
miazavalami
@szandokan: De vannak akik kizárólag ebből élnek. Sőt még gyermeket is nevelnek!
gödörben
@nemkati: Olyan van több is aki ki tudná dolgozni, csak olyan nincs egy sem aki a lenyúlásokat is bele tudná kalkulálni.
Amig fiatalok ezreinek nincs munkája, mert megszüntetik lassan az összes munkahelyet is akkor miről beszélnek ezek??? Majd ha már nem lesz kitől és miből nyúlni akkor lesz gond.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:58
Havi nettó >100.000,-Ft/fő esetén valóban félre lehet tenni,
lehet spórolni, még befektetni is lehet,
de fejenként nettó 20-30-40ezerből NEM!
kamazuka
Ájájájájáj!
Nem kell összekeverni a sezlonyt a fazlonnyal.
Az hogy születik e gyerek elég,semmi köze,hogy lesz e elég nyugdíj.Véleményem, nem győzöm hangsúlyozni csak általában elhajtanak mindenhonnan ,hová ötletes megoldásu elméletemmel bekopogtatok.
1;Alaptörvény módosítás!Egyetlen ponton egyetlen szó,ami hiányzik.
Az GDP-re vonatkoztatva minimum értéken kb 600-650 milliárd plusz bevétel éves szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.