Gyakorlatilag megállt a pénzromlás Magyarországon, ami azt jelenti, hogy kiszámíthatóbbá váltak a hétköznapok a családoknak, a nyugdíjasoknak és a vállalkozásoknak is – mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai tájékoztatása szerint májusban az áprilisival megegyezően, 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest, míg áprilishoz viszonyítva 0,2 százalékkal mérséklődtek az árak.

"1968 óta nem volt ilyen alacsony az infláció Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban" – kommentálta az adatokat a Fidesz szóvivője, hangsúlyozva, hogy így a fizetések és a nyugdíjak is tartósan őrzik értéküket, továbbá kevesebbet kell fizetni az élelmiszerekért, a rezsiért, valamint a tartós fogyasztási cikkekért.

Megjegyezte, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően a háztartási energia ára csökkent a legnagyobb mértékben, ráadásul az év második felében a rezsicsökkentés folytatódik, olcsóbb lesz az áram és a távhő.

"Tartósan alacsony inflációra számítunk a következő időszakban is" – összegezte Hoppál Péter.

Arra a kérdésre, hogy ha ennyire jók a gazdasági adatok, mi szükség van a reklámadóra, azt válaszolta: a költségvetésnek minden bevételre szüksége van a minél hatékonyabb elosztás érdekében.

A módosított önkormányzati választási rendszert és a minisztériumok esetleges vidékre költöztetését érő szocialista kritikákra a kormánypárt szóvivője a tájékoztatón úgy reagált: aki mindebből azt olvassa ki, hogy a kormány háborút folytat Budapest ellen, az szamárságokat beszél.

"A bukott baloldal folytat most háborút a budapestiek és a vidéki emberek ellen is. Megint csak a saját hatalmi érdekeik fűtik őket, csak ezzel vannak elfoglalva" – fogalmazott.

A budapesti önkormányzati választási rendszer átalakításáról a fideszes politikus azt mondta: ez nemcsak a demokráciát erősíti, hanem segítségével a gazdaság terén is magasabb fokozatba kapcsolhat majd a főváros.

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt-PM elégtelenre értékelte Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter oktatáspolitikai munkáját, a Fidesz-szóvivő úgy reagált: Bajnai Gordon és politikustársai nincsenek abban a helyzetben, hogy értékelhessék az oktatásügy eddigi teljesítményét, mert "a Gyurcsány-Bajnai-kormányok olyan mértékű károkozást követtek el ebben a szférában, ami miatt leginkább bocsánatot kellene kérniük a pedagógusoktól".

Az ő kormányzásukkal szemben ma pedagógusbér-emelés zajlik, a hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes étkeztetésben részesülnek, és ingyenes nekik a tankönyv is – tette hozzá.

A sporttörvény-módosítást bíráló jobbikos állásfoglalást Hoppál Péter úgy kommentálta: a jogszabály-módosítással a foci végre egy élvezhető esemény lesz, az előterjesztés ugyanis a biztonságos beléptetést segíti elő.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Igazi Trebics
"Gyakorlatilag megállt a pénzromlás Magyarországon..."

Sőt! Napról napra többet ér!

"...ami azt jelenti, hogy kiszámíthatóbbá váltak a hétköznapok a családoknak..."

Az már biztos! Teljesen kiszámítható, ha bemegyek az ABC-be tuti, hogy minden drágább, mint tavaly!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
igen kiszámíthatób az élet,csak azt tessenek már elárúlni végre,hogy melyik matematikai képlettel?
Kamcsatka
@kamazuka: A fideszes képlettel. Íme a példa:
A Fideszre szavazot: 27%
Nem a Fideszre szavazott: 34%
Nem szavazot: 39%

Mindez hozta a parlamenti 2/3-ot a fidesznek az általuk kreált ,becstelen és igazságtalan válaztási trv. miatt. Nézzük mindezt szavazati számokra lebontva, vagyis melyik parlamentbe jutó pártnak ( itt az MSZP,EGYÜTT,PM ,DK,Liberálisok együtt szerepelnek) mennyi szavazat kellett egy-egy parlamenti helyhez:

Fidesz-KDNP: 31.833
Ötpárti pártszövetség: 66.309
Jobbik: 84.879
LMP: 94.424
bence
@kata53: ! Mégpedig sürgősen ! Csak hát a Gráci magánklinikán nem mindenkit fogadnak csak kivételes személyeket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.