Két gyermek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában – közölte a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa.

Józsa Zoltán közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Várpalotai robbanás: két gyermek állapota életveszélyes

Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy családi ház udvarán történt a robbanás, a sérültek 14 évesek.

Az MTI fotóriportere a helyszínen azt tapasztalta, hogy a rendőrség mintegy 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet és tart a helyszíni vizsgálat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője, Bóna Balázs az MTI-nek elmondta, hogy a mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba.

Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.

Az önkormányzati vezető a helyszínen azt tapasztalta, hogy sem a ház, sem a környező épületek nem rongálódtak meg a detonációban.

A veol.hu Veszprém megyei hírportál az utcában élők beszámolója alapján úgy értesült, hogy a családban már történt hasonló eset.

Az utca egyébként a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Itt azért IQ bajnokság lehetett. A nagypapa és az egyik gyerek tesója is emiatt vesztette el az életét, itt! A szülők nem tartottak kiselőadást a gyerekeknek??? Nekem az úttestről, a hintáról, a biciklizésről, stb. rendszeres fejmosást adtak. A '80-as években egyszer egy gyerek az iskola udvaron talált egy gránátot. Szúrkálta a ceruzájával az osztályteremben, oszt' durrr. Az egész ország 1 hétig beszélt róla. Azért a szülők is magukhoz nyúlhatnának. A gyerekek meg 14 évesek. Tehát már tudtak gondolkodni, hogy esetleg szabad vagy nem szabad. Nem emiatt halt meg nagypapa talán? Ha már a fémdetektort használom, csak van valami képem, hogy bombát találok vagy egy nyakláncot. Esetleg kést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.