Becslések szerint a dolgozó emberek 25 százaléka, nagyjából egymillió ember a létminimum alatt keres. Hiába emelte a kormány a minimálbért, a családi adókedvezmények nélkül számolt nettó minimálbér így is mindössze 66 ezer forint körüli összeg, ami lényegesen elmarad a 87,5 ezres létminimumtól. A napokban került napvilágra a KSH legfrissebb kiadványa a létminimummal kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy 2013-ban a létminimum havi értéke egy egyszemélyes háztartás esetében 87 510 forint volt. A Policy Agenda becslése szerint nagyjából 1 millió ember ennél kevesebbet visz haza havonta. Lássuk, mire elég egy ilyen kereset. A KSH kiadványából az is kiderül, hogy a háztartások kiadásainak átlagosan 33 százalékát tették az élelmiszerrel kapcsolatos vásárlások. Ez egy létminimumon élő egyfős háztartás esetében valamivel kevesebb, mint 29 ezer forint, 31 napos hónappal számolva nagyjából napi 930 forint. Összehasonlításképpen: egy kilogramm sertéscomb 1350 forintba kerül, 1 kilogramm...

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Felmerül a kérdés: Ilyen helyzetben hol vannak a szakszervezetek ?
Más Uniós országokban már régen általános sztrájkot hirdettek volna.
A magyarok hátán fát lehet vágni olyan türelmesek, de ha elfogy a türelem akkor itt kő kövön nem marad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@szandokan: "Ha szegénység lenne, már lennének sztrájkok. De nincs..."

Ezzel némiképp vitatkoznék. Franciaországban és a Benelux-államokban rengetegszer sztrájkolnak, pedig gazdag országokról beszélünk. Az ok pedig nem más, mint az erős szakszervezetek. Magyarországon nincsenek erős szakszervezetek, erős érdekképviselet, ezért nincsenek gyakran sztrájkok.
m.macskosz
@szandokan: tegnap 23,27
"...örülök annak, hogy sok irigyem van..."

Mínusz 1 (egy)!

Én soha nem irigyeltelek,
soha egyetlen milliomos/milliárdos bőrébe nem akartam bújni,
kiválóan érzem magam a sajátoméban, nem vágyom rá, hogy
féltenem kelljen a családomat, önmagamat, a vagyonomat, stb.
lajospapa
Akinek nincs semmije, annyit is ér! /szabadon Lázár után/. Ha ezek az emberek vannak egymillióan, hozzá mondjuk másik millió a családdal érintett, meg hozzá az aki 200000 bruttó alatt keres, lehet harmadik millió, hol van a választáskor? Vagy nincs párt, aki erről beszélne? Ezzel " háromharmadot" lehetne nyerni!
szandokan
@m.macskosz: Nekem nem kell féltenem a családomat, mivel nem vagyok maffiózó, gengszter, fegyver, drogkereskedő, azaz bűnöző!!
m.macskosz
@szandokan: A tanyavilágban élő Mari néni vagy Józsi bácsi sem az,
ám nekik mégis félniük kell.
Imádod rögtön azt gondolni, hogy rólad beszélek?
Talán nem titok már senki számára, hogy rühellem
a fidesz-kdnp-t, a holdudvarát, a csókosait, a talpnyalóit...de
ANNAK DACÁRA NEM SZÍVESEN LENNÉK A HELYÜKBEN,
hogy az ellenzékük nem a fradi b-közép és habonyárpád meg "Sz.Ferenc"-féle csürhe!
nemjoezigy
@szandokan: az eredeti írásban ez szerepel: 'dolgozó emberek 25 százaléka, nagyjából egymillió ember a létminimum alatt keres'
Tehát a dolgozó embereket említi. Ezekhez tartoznak gyerekek is. + vannak nyugdíjasok és álláskeresők. Így bőven túl van a milliókon sajnos. (én is köztük vagyok az 5 fős családommal)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.