Argentínához hasonlítja Magyarországot a Financial Times: ott is és itt egy jogi döntés következményként válik esedékessé több milliárd dollárnyi bedőlt hitel ügyének rendezése – írja összefoglalójában a Napi.hu.

Egy amerikai bírósági döntés másfél milliárd dollárnyi másfél évtizede besült argentin adósság visszafizetését tette kötelezővé, míg a magyar Kúria határozata nyomán a lényegében szintén behajthatatlan devizahitelek ügyének megoldása kapott egyfajta jogi keretet – olvasható az FT cikkében.

Bizonytalan, hogy a hitelek mekkora részének leírására kényszerítik rá a bankokat. A Nomura becslése szerint ha vissza kell fizetniük a devizaárfolyamokkal kapcsolatos túlfizetéseket, akkor 200-200 millió eurós (60-90 milliárd forint) cechhel szembesülnek, ha azonban szélesebbre szabják a hitelelengedési kötelezettségeket, akkor ez az összeg felmehet 2-3 milliárd euróra (600-900 milliárd forint). Ez jóval meghaladná a portfolio.hu 379 milliárd forintos (1,23 milliárd euró) becslését – emlékeztet a lap.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Inkabb Mozambikhoz vagy valamely mas banankoztarsaghoz hasonlitunk. De lehet hogy jobb alap Azerbajdzsan, vagy uzbegisztan. Egyik helyen sincs demokracia, viszont van egy tokkelutott diktatoruk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@szandokan: Ezt most mire irod? A megmaradt nehany a tahotol fuggetlen media felszmolasara?
Gondolom teged nem zavarna egy orbanni diktatura, de hidd el elobb utobb te is szivnal. Minden reteg sorra kerul. Az roffeneteidbol kiderul te a jol meno vallakozoi reteghez tartozol, amely jelenleg meg kegyeltje orbaneknak. De ha mar nem lesz kibol adot kifacsarni, akkor te kovetkezel, aztan vagy lehuzod a rolod, vagy kovetsz minket kulfoldre.
bakegya
@Yoda69: @pityuka: @Sziszifusz: @bundi: @Horizont: @1magyar:viselkedjetek,mindenki azt kapja ahogyan szavazott!-a röpülőjegyet se felejtsétek el megvenni a bahamákra,de a Dö-la contazürre is mennetek kell,...de ha végeztetek,vissza jövök-tudok várni,alszom egyet.DDD
szandokan
@Yoda69: Azt hiszem, már írtam neked egyszer, hogy ez egy amerikai - magyar vegyesvállalat. Amennyiben bármi gond lenne itthon, akkor folytatódna minden kint, csak a dolgozók szívnák meg, hogy a te szavaiddal éljek. Azonkívül azt is megcsinálhatnám, hogy a tulajdonrészemet és a technológiát is eladom, és lógatom a lábam, amíg csak élek. Engem ezért sem érdekel, amikor itt Orbáni diktatúráról hablatyoltok.
szandokan
@bakegya: Ne felejtsd el, hogy több milló ember még arra sem volt képes, hogy elmenjen szavazni. Nagyon remélem, hogy ők nem reklamálnak itt folyton.
Yoda69
@szandokan: Rendkivul egyoldalu es onzo allaspont.
Nezd en kulfoldon elek es a befekteteseimbol elek a privat tanacsadoi cegem mellett, mely jo ha 8-10 nap munkat igenyel havonta, es abba sem kell megszakadnom. En tenyleg elmondhtanam hogy szarok az orbani diktaturara, de megsem teszem. Atlatom az orbani pavatancot es tudom hogy szakadekba hajtja az orszagot. Ezert is mentem el szavazni ellene, es irok ellene minden lehetseges forumon. Ez a max. amit megtehetek, foleg igy tobb ezer kilometerre a hazamtol. De megteszem, es nem ulok karorvendve a karosszekben, hogy csak had szivjanak a tobbiek.
Igazad abban hogy tobb millioan el sem mentek szavazni. Azok megtevesztett es ketsegben tartott emberek ( a zome). De ha mindenki igy gondolkodik akkor az tenyleg a tarsadalom veget jelenti.
hattorihanna
@szandokan: Ha ennyire független vagy tőlük,s minden mástól is,akkor miért foglalkozol a témával,és miért vagy itt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.