Magyarországon elképesztő mértékben emelkedett az elmúlt években a vonatozás ára, 2005 óta 103%-kal. A vasút folyamatosan nyeli el az uniós és állami pénzeket, bár ez a minőség javulásában -...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Ne csodálkozzuk...a minöség, a kulturált tisztaság a béka segge alatt .
Minap utaztam egy vonalon, mivel sok utas volt, váltottam egy elsöosztályu jegyet...A fülkébe lépve elcsodálkoztam. Az üléseken friss sáros lábnyomok, a fejtámlán levö fehér huzat zsiros, hajhulladékos, a padló egy merö mocsok, az ablak és az ülés közt
frissen behányt husdarabok, büz a fülkében...Amikor jött a kalauz, megkérdeztem, hogy ezért váltottam elsöosztályra helyjegyet??? , az volt a válasz, hogy nem kötelezö itt utazni, és ha panaszom van az a célállomáson jegyzökönyvbe diktálhatom, de példányt nem kapok belöle, és a felárat sem téritik vissza...
Ez egy személyes " élmény" volt, ez a MÁV vonalán történt, a GySEV vonalain tanulni lehet a tisztaságot, az elözékeny, udvarias ügyintézést...a kellemes utazást, stb !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Meine Ehre heisst Treue: Vajon tudod e miért Busszal utaznak jobban az emberek? Sok vidéki állomás messze van a falvak központjától. pl nálunk is 2km-re van az állomás idősen meg már nagyon fárasztó a gyaloglás. Bizony a régi vagonokra nehéz a felszállás és irtó koszosak.
1magyar
A pénzt a vezetők lenyúlják ilyen-olyan jutalmakként,nem tudnak fejleszteni semmit.
nezelodo
"És igen, ahol lehet, ott szanálnám a buszközlekedést."

Ez már megtörtént, nem is lenne baj, csak a vasútállomások általában távol vannak a települések központjától, és a helyi járatok közlekedését valahogy nem sikerül hozzáigazítani a vonatok érkezéséhez, indulásához. Lakóhelyemen még tévedésből sem látni autóbuszt az országos fővonal járatainak indulásánál és érkezésénél. Olyan mintha szándékosan szabotálná a vonatközlekedést a városvezetés, mindezt persze a zemberekért teszik. Marad a személyautós vasútállomásra járás, vagy a két, három kilométeres gyaloglás. Tudom egészséges, különösen télen a süvítő szélben. Javasolnám azoknak a döntéshozóknak is, akik hordón szárítják az ingüket, próbálják ki, majd mindjárt karcsúbbak lesznek, ha naponta kénytelenek lesznek járni az utat
Szvetlana
Ezek a problémák már évtizedek óta így vannak. Azóta sem oldotta meg a MÁV. Koszos, büdös, és én sem vagyok rúdtáncos, nincs mindenhol járdasziget, széthasadok, mire sikerül fellépnem.
Viszont ahányszor utazom havonta egyszer ugyanazon az útvonalon, mindíg csinos fiatal kalauzok vannak szolgálatban és nagyon udvariasak, szolgálatkészségesek.
Pusztaszabolcson kell átszállnunk a pesti piroskára, akkor vettük észre, hogy a vonaton maradt a kisunokám piros hátizsákja, benne a mesekönyve. Bementem a forgalmi irodába ,kértem, próbálják megtalálni a vonaton. Mivel a kalauzoknál van telefon, felhívták és megkérték, hogy ha megtalálta a kis hátizsákot, adja le az én kiindulási állomásomon.
Másnap jöttünk haza, a hátizsák ott volt a vezénylő irodában. Szóval jó, hogy volt az a telefon:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.