Magyarország azt kérte az orosz Gazpromtól, növelje gázszállításait a magyar földalatti gáztározókba, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy az európai gáztárolóké az elsőbbség, mivel a magyar tárolókat illetően nincs a Gazpromnak szerződése. Egyelőre a tranzitgáz akadálytalanul áramlik a csöveken Európába, a rendelések mennyisége a telet idézi.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
senkifia68
@nyanya001: Drága Nyanyus!
Tudod miről szól a Gyurcsány által nagy pofával beharangozott és a paksihoz hasonlóan parlamenti felhatalmazás nélkül aláírt Déli-Áramlat szerződés???

Arról kedves, hogy azon a csövön CSAK NYUGATEURÓPÁBA szállít gázt az orosz!
A szerződés végzáradéka tartalmaz egy kitételt amelyben az orosz fél ÍGÉRETET TESZ ARRA, HOGY KÉSŐBB MEGVIZSGÁLJA A MAGYAR FÉL FELMERÜLŐ IGÉNYÉNEK TELJESÍTHETŐSÉGÉT!!!
Eleve csak tranzit ország voltunk!!! Létrehoztak egy közös orosz magyar vállalatot az üzemeltetésre, a gázvezeték vonalát 50 évre átengedték ennek a vállalatnak, és kikötték sem a magyar állam, sem más hatóság nem ellenőrizheti a működését!!!

Már 2009-ben ide írtam ezeket, és mindenki süketnek tette magát, vagy éppen elküldött a tranzitba, mert ez csak FIDESZ propaganda!!!

JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ reggggggeeeeeellllllttttt Magyarország!
joopapa
Ha jól emlékezem ezek megvették az EON gáztározóit nem csekély lóvéért! És elfelejtettek szerződést kötni az orosz barátaikkal hogy feltöltsék!? Most lehet menni a vitykának a putyinhoz repetázni :-)))) Amikor a Gyurcsány alá akarta írni a ruszkikkal a déli áramlatról a szerződést, a fityesz lehazaárulózta, akkor most ki a hazaáruló!!!
Január
" Egyelőre a tranzitgáz akadálytalanul áramlik a csöveken Európába, a rendelések mennyisége a telet idézi."
Mindenki biztosítja be magát?
Csak nem tudnak valamit, amiből mi kimaradtunk?
senkifia68
@joopapa: Azért papa, mert a Déli áramlatbül mi eleve egy grammot nem kaptunk!!! Az első tiltakozásra felmerül, hogy akkor Magyarországot megkerülve Szlovákián keresztül vitték volna a gázt! Ugya sem Szlovákia, sem Csehország nem tagja az Orosz föderációnak! Á nem, hanem az Európai Uniónak! A csehek és a szlovákok sem kaptak volna egy grammot sem, mert a vezeték kapacitása eleve a nyugat-európai igényekre volt tervezve, de hát a tranzit díj sem semmi! Igaz annak bevétele nem a költségvetést gyarpítja, mert az üzemben tartására létrehozott orosz-magyar vállalat sem állami cég!!!
Érdemes lenne kimagozni a történetet!
Dr. Felipe
Akkor oráliai vicctornak megint menni kell szopni, különben nem lesz gáz.
Január
"Az Orbán-kormány jelenleg is azzal van elfoglalva, hogy az ország energetikai stabilitását veszélybe sodorja. Mint kiderült, folyamatban van Ukrajna felé a reverz gázszállítás, amit egy francia cégen keresztül folytatnak, hogy a jogi következményeket elkerüljék. Korábban a Gazprom egyértelműen közölte, beszüntetik a gázexportot azon országok számára, melyek saját földgázkészleteikből visszafelé értékesítenek az illegitim kijevi kormány kimentésére. "

Amennyiben a fentiek igaz, úgy megnézhetjük magunkat...
miazavalami
@nyanya001: Hol impotensek ezek? osztódással szaporodnak, már kétharmadnál is több van belőlük.
hetöndöe
@senkifia68: Senkicsubi,ezért kár volt visszajönnöd,hogy hazugságokkal próbáld etetni itt a jónépet,inkább menj vissza az MNO-ra,ott vevők állnak sorba az idiótaságokra.
nyanya001
@senkifia68: Ez a kormány 5 éve mit tett azért, hogy
a gázellátásunk teljes biztonságban legyen ?
Egy felelős kormányzatnak nem a stadionok építése lenne a feladata
véleményem szerint !
A visszamutogatásról is le lehetne szokni az elmútnyócévezésről meg ha valami
sz@r van a palacsintába, akkor gyurcsányozni meg szocizni !
A szotyiköpködő felébredhetne a Csipke Rózsika álmából !
A nagy büdös valóságot meg olvasd el a @Januárnál !
postamester
Valamelyik nap tárgyalt a csúti kölök a Gazprommal...
Öket is elb@szta ??? Na, f@sza ...
bencemacska
@senkifia68: Amit te kifogásolsz, akkor még az EON tulajdonában voltak a magyar gáztározók, és nekik van szerződése is meg pénze is. De OV (irracionális összegért) megvette a gáztározókat és még a párnagázt is kiszivattyúzta. Így feltölteni is nehéz lenne. Most viszont se pénz, se szerződés, se gáz!!!
bundi
@senkifia68: szia mucus... Visszahuzott a szived...?
magyarbakancs
Akkor mért is kellet ,hogy Magyar kézben legyen a tározók?
Azt regélték hetekig ,hónapokig,hogy olcsóba és biztonságosabb lesz az ellátás.
Mi van a nagy Orosz Magyar barátsággal.?
bundi
@senkifia68: www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/133292_orban-gazvezetekekrl-egykor-es-most
akkor most miről is beszélünk?
"2012. április 17., kedd 19:20
Orbán a Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök kedden Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt. A Gazprom internetes oldalán számolt be a magyar miniszterelnök és Alekszej Miller budapesti találkozójáról. E szerint a megbeszélés résztvevői áttekintették, hogyan halad a Déli Áramlat tervének megvalósítása. Külön hangsúlyozták, hogy a projekt megvalósítása az ütemtervnek megfelelően folyik. Megvitatták a beruházás országos jelentőségűvé emelésének kérdését. Alekszej Miller és Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy rendkívül időszerű és fontos a Déli Áramlat elkészítése, ami megfelel mindkét ország és az egész európai régió stratégiai érdekeinek."
inetől kissé hülyén fest amikor eljátszátok, hogy ti nem is tudtatok semmit az egészről...
bundi
@senkifia68: "A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen"
ez ismerős valahonnan?
Dr. Felipe
@magyarbakancs: Valamivel be kellett etetni az agymosott szavazókat választások előtt. Azt minden normálisan gondolkodó ember tudja hogy az üres gáztározó nem jelent energia biztonságot.
Hiába van magyar tulajdonban a gáztározó mikor a gázmező orosz tulajdonban van. Továbbra is az oroszok diktálnak.
postamester
@nyanya001: ma 09:46
Mennyire szar, hogy romlik az elmékezete ennek a vikinek !!
Aztán jött a " ruszkik haza " c. lemez stb...stb...
Még jó, hogy az internet emlékszik mindenre...
coyote3
Ezek szerint a vezér hiába cumizott???
senkifia68
@bundi: Persze! OV mondta amikor Gyurcsányék titkosították a Déli Áramlatról szóló tárgyalások és a szerződés anyagát! Volt is rá okuk bőven!
A Déli Áramlat helyett akkor még az EU által szponzorált Nabucco-t támogatták! Arról nem hinném, hogy a FIDESZ tehet, hogy az a projekt megbukott!
A Déli Áramlat viszont csak és kizárlólag a nyugat-eruópai igények kielégítéséről szól! Magyarország abból a vezetékből az érvényes szerződés szerint egy gramm gázt sem kap. Csak a záradékban vállalt és csak arra kötelezettséget az orosz fél, hogy később megvizsgálják a felmerülő magyar igények teljesíthetőségét!!!
Érdemes elolvasni a teljes szöveget!
Dr. Felipe
Mert úgy gondolta oráliai vicctor hogy a Gazprom szerződés nélkül is küld gázt? Akkor talán a Gazprom vezért is le kellett volna szopnia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.