A Demokratikus Koalíció véleménye szerint Andy Vajna volt producer lehet a pénteki nap nyertese azért, mert a korábbi kaszinóüzemeltetési jogok mellett "az internetes szerencsejáték is az övé lehet" – erről Vadai Ágnes beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy korábban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a nyerőgépeket, aminek következtében nagy mértékben nőtt a forgalom azokban a kaszinókban, amelyekben továbbra is megmaradhattak ezek a gépek. "Nyilvánvalóan Andy Vajna ebből a nyerőgépbetiltásból is profitált" – jelentette ki a politikus.

Ezt követően hangsúlyozta, hogy a becslések szerint az is "egymilliárdon felül ajándék volt" Andy Vajna számára, amikor a játékadóból levonhatóvá tették a koncessziós díjat. Azt is kiemelte, hogy a kormánybiztos nyerte el a Budapesten és Pest megyében létesíthető mind az öt kaszinó üzemeltetési jogát.

A független képviselő úgy fogalmazott: a szerencsejátékhoz kapcsolódva Andy Vajna neve mellett gyakran felbukkan Rogán Antalé, a Fidesz frakcióvezetőjéé. A DK ezért azt szeretné megtudni, hogy milyen baráti, üzleti, haveri vagy rokoni kapcsolatban áll a két férfi – mondta. Vadai Ágnes megkérdezte azt is, hogy "miért jár folyton közben szerencsejátékügyben Rogán Antal, és miért készteti erre" a Fidesz-frakciót is, továbbá tudni akarja, hogy a frakcióvezetőnek konkrétan milyen szerepe volt a nyerőgépek betiltásában.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem véletlenül kért Orbán még 4 évet !
A szerencsejátéktól kezdve a bankokig mindent szépen átjátszanak a haveroknak
és az egész ország gyakorlatilag a kezükben lesz !
Szép új világ !

És szórják a pénzt két kézzel !
www.hir24.hu/belfold/2014/06/30/hollywoodi-filmekbe-is-omlottek-az-allami-milliardok/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Élelmiszer helyett a szerencsejáték a lényeg meg a stadion az országban.
Na ugye a gazdagok milyen jól élnek???
human
@Senara: Ezt most hogy kell érteni? Mi adunk 2,4 milliárdot a Die hard-ra és nem kapunk vissza semmit? Mert ugye ezek nem művészfilmek, hanem tömegfilmek, amik jelentős hasznot termelnek. Csak nekünk nem?
Senara
@human: " Utánanéztünk, hogy mely produkciók részesültek a legnagyobb közvetett állami támogatásban 2010 óta,... ennyit tudok én is . ÁLLAMI TÁMOGATÁS ... " Mivel magyar bérmunkával készült, ezért több külföldi film körül jelent meg magyar közpénz." ... lehet ott szponzor pénznek számolják el és valaki visszakapja a befektetett pénz arányos részét . ... de ha fele is igaz vérforraló amit az úri elit megenged magának
soljanka
Azt el tudom képzelni, hogy mit tudhat Timike.

De mit tud ez a Vajna Bandy??? És kinek?
Nil
írták hogy valaki megzsarolta ov-t - szerintem Vajnánk lehet valami kompromitáló felvétele - más nem indokolja ezeket a nagy kegyeket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.