Árrögzítés és piacfelosztás miatt 2,79 milliárd forint bírságot szabott ki nyolc budapesti transzportbeton gyártóra és a Magyar Betonszövetségre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

A bizonyítékok alapján a GVH megállapította, hogy 2005 és 2007 között az 1000 köbméter feletti Budapest környéki transzportbeton megrendeléseket a cégek előre meghatározott kvóta mentén felosztották egymás közt és  meghatározták a transzportbeton árszintjét is.

A hivatal súlyosító körülménynek tekintette, hogy az érintett vállalkozások a találkozók titkosságának megőrzésére fokozott biztonsági intézkedéseket hajtottak végre, amelyek arra utalnak, hogy tisztában voltak magatartásuk jogellenességével.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Elmentek a jó bús pics@ba!!! Meg az informátorotok is !!
tivoli
Jajjj de jóÓÓóó!
Egy kis elégtétel, hogy sokan tönkrementünk a betonlobbi miatt. Kapunk egy kis kártérítést a több milliárdos bírságból?
human
A fidesz rendszer zabálja a milliárdokat, de a pénzcsapok kezdenek elzáródni. Ezért mindent kitalálnak, hogy valahogy csillapíthassák pénzéhségüket. Kár, hogy csak ezért vették észre a kartelezést. Vajon mikor fognak ráfanyarodni a NAV 1700 milliárdos áfacsalóira?
bundi
@human: annak is eljon az ideje...a vegen a rakos sejtek sajat magukat faljak fel...es akik utoljara maradnak csak neznek majd hulyen korbe...hogy na most mi van hol vannak a tapsikolok...a zemberek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.