Jelenleg Magyarországnál csak az ukrán polgárháború miatt lejtőre került Oroszország kevésbé vonzó ország a régióban – derült ki egy kutatásból.

A kelet-közép-európai országokat üzleti környezetük alapján összehasonlító listát német vállalatvezetők megkérdezése alapján állították össze – írja a napi.hu.

Arra voltak kíváncsiak, mennyire vonzó egy adott ország mint befektetési helyszín. Magyarország lényegében semennyire. Tavaly óta ugyan a 10.-ről a 9. helyre sikerült feljebb araszolnunk, ám így is csak a ukrán válság miatt lejtőre került Oroszországot előzzük.

A több mint 1400 vállalatvezető megkérdezése alapján összeállított listán Kelet-Közép-Európa 16 országát hasonlítják össze, a felmérésben zömmel a régióban is tevékenykedő német befektetők véleményére kíváncsiak. A visegrádi országok évek óta simán megelőzik Magyarországot, de Horvátország is folyamatosan előtte végez.

Ezért nem jön ide a kutya sem - beszédes lista Orbánék gazdasági sikereiről

Elégedetlenül nyilatkoznak a régióban működő német cégek vezetői a gazdaságpolitikai környezet számos tényezőjéről. Mindenekelőtt a korrupció, a kiszámíthatóság hiánya és a bürokrácia váltanak ki nagy elégedetlenséget.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Kinek nem világos, hogy nem a magyar vállalkozók tehetségével, nem a magyar dolgozók teljesítményével van itt baj, hanem a haverkormány pénzéhséggel párosult dilettantizmusával? Még a büdöslábúnak titulált tótok is jócskán megelőznek minket. Pedig a magyar pórnépben jóval több van, mint ami látszik, és mint amire a hatalommániás kormány és kedvezményezettjei képesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@bretagne: Olvasd el @spu00: ömlengését! :-)
nezelodo
@spu00: Ugyanilyen, vagy hasonló, az általad felsorolt populista lózugoknak dőlt be a szavazásra jogosultak egy része, akit kétharmadnak neveznek, ugyanilyen populista megfogalmazásban.
spu00
@human: Érdemes volna utána nézni, hogy a szocik alatt mennyi volt a minimálbér, s hány közalkalmazott volt. Ebben az évben l-V havi átlagbér a közalkalmazottaknál 77.600 Ft. volt.
Ha valaki dolgozni akar, az 3 hónap alatt is talál munkát, az biztos, hogy nem vezérigazgatóit.
Pár hónapja az alábbi hirdetést olvastam: "Dolgozni is akaró segédmunkásokat keresek...".
nezelodo
spu00

Alighanem nem Orbán rejtett erőforrásait, (vagy munkaerő piaci rését) szerették volna foglalkoztatni.
human
@spu00: És hány százalékos volt az áfa és hány adófajta volt és mennyi volt a banki kamat a pénzünk után és mennyi volt a gázártámogatás és ugye nem volt tranzakciós adó és nem volt egészségügyi hozzájárulás a !betéteinken! ... Azok a fránya tények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.