Jelenleg Magyarországnál csak az ukrán polgárháború miatt lejtőre került Oroszország kevésbé vonzó ország a régióban – derült ki egy kutatásból.

A kelet-közép-európai országokat üzleti környezetük alapján összehasonlító listát német vállalatvezetők megkérdezése alapján állították össze – írja a napi.hu.

Arra voltak kíváncsiak, mennyire vonzó egy adott ország mint befektetési helyszín. Magyarország lényegében semennyire. Tavaly óta ugyan a 10.-ről a 9. helyre sikerült feljebb araszolnunk, ám így is csak a ukrán válság miatt lejtőre került Oroszországot előzzük.

A több mint 1400 vállalatvezető megkérdezése alapján összeállított listán Kelet-Közép-Európa 16 országát hasonlítják össze, a felmérésben zömmel a régióban is tevékenykedő német befektetők véleményére kíváncsiak. A visegrádi országok évek óta simán megelőzik Magyarországot, de Horvátország is folyamatosan előtte végez.

Ezért nem jön ide a kutya sem - beszédes lista Orbánék gazdasági sikereiről

Elégedetlenül nyilatkoznak a régióban működő német cégek vezetői a gazdaságpolitikai környezet számos tényezőjéről. Mindenekelőtt a korrupció, a kiszámíthatóság hiánya és a bürokrácia váltanak ki nagy elégedetlenséget.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Kinek nem világos, hogy nem a magyar vállalkozók tehetségével, nem a magyar dolgozók teljesítményével van itt baj, hanem a haverkormány pénzéhséggel párosult dilettantizmusával? Még a büdöslábúnak titulált tótok is jócskán megelőznek minket. Pedig a magyar pórnépben jóval több van, mint ami látszik, és mint amire a hatalommániás kormány és kedvezményezettjei képesek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
a kisember úgy tapasztalja ezt, főleg ha vállalkozó, hogy megcsinál valamit, kifejleszt valamit, aztán jön a viktor és a haverok és volt meló, nincs meló, irány közmunkásnak söprögetni.

Aki meg eleve sz@rban volt, megkapja a melót (hozzáértés nélkül), és két kézzel tapsol, hogy hurrá, van meló!

A dolgok előállítási költsége kétszeres lesz, mert újból meg kell csinálni az alaprendszereket, a munkaerő fele annyiba kerül, mert a nyomorékok csinálják meg.
A költség ugyanaz, a hasznot meg lefölözik a haverok.

Mi ez, ha nem maffiaállam?

Írjak konkrét esetet is (saját példa)?
miazavalami
@pbalage: Nagyon jól látod. Szerinted mire hasonlít ez?
pbalage
@miazavalami: én speciel egy modern kori rabszolgatartó társadalom eljövetelének látom.
miazavalami
A dolgok előállítási költsége kétszeres lesz...
Megkapják a haverok a melót hozzáértés nélkül...
Ha a vállalkozó szellemű ember kifejleszt valamit akkor jön a Valaki és volt meló nincs meló...
Na?
pbalage
@miazavalami: nem tudom, hogy társadalomelméleti szempontból mire akarsz célozni.
miazavalami
@pbalage: Hát a kökemény szocializmus ...ami itten volt. :-)
nemkati
Kinek nem világos, hogy nem a magyar vállalkozók tehetségével, nem a magyar dolgozók teljesítményével van itt baj, hanem a haverkormány pénzéhséggel párosult dilettantizmusával? Még a büdöslábúnak titulált tótok is jócskán megelőznek minket. Pedig a magyar pórnépben jóval több van, mint ami látszik, és mint amire a hatalommániás kormány és kedvezményezettjei képesek.
pbalage
@miazavalami: ja vagy úgy... nem egészen érzem úgy, ez annál sokkal rosszabb...
(a mai világ történelmi előzménye valóban az 1948-53-ig terjedő időszak, ezzel egyet tudok érteni, szinte minden megismétlődött már, ami akkor, viszont itt most van benne egy másik hatalom is, mégpedig az EU, az akkori Szovjetúnióval szemben, kvázi a szabadelvűség a diktatúrával szemben)
Ha nincs EU, nincs pénz a hatalom megtartására sem.
Az EU-nak nagyon nem tetszik, ami itt folyik.
Pengeélen táncol a fővezér, ezért nem is jön elő soha a barlangjából, mert ezt nagyon jól tudja.
(pl. mikor hallottál utoljára békemenyétek tömeges utaztatása nélkül egy tiszta beszédet?)
nyanya001
A visszamenőleges adók kivetése senkinek sem tetszik
és az sem, amit az RTL-lel művelnek, ma az RTL, holnap
ki tudja ki ! Államosítások, holott egyre üresebb a büdzsé,
az állami hitel csak dagad !
miazavalami
@pbalage: Én az időmet hasznosan szoktam tölteni. Orbán beszédeit nem hallgatom , mert nem vagyok kíváncsi a bődületes eszemenéseire, hazugságaira.
Az eu-ra visszatérve. Olyan felhangokat lehet fideszes körökben hallani , hogy magyarország többet fizet be az unióba mint amit kap...,
Na ez mi ha nem hazugság?
Kamcsatka
@nemkati: Azért ne felejtsd el, hogy ez a magyar pórnép többsége otthon maradt, vagy a csúti törpejézusra és bűnszervezetére szavazott. Nem kell felmenteni őket, bennünket.
csip-csop
akkor most megint mellè irt a cikk iro, vagy tèves informaciòt kapott. Azèrt nem jonnek Mo-ra beruhàzni, (mert minket màr a magyar kormàny beruhàzott) ès a mi kedves politika miatt, ès a mi kedves minisztereink miatt. ez az igazsàg, csak megakarjàk forditani a ràntottàt az Ukrajnàra nèzve.
csip-csop
pedig èn mikor hazautaztam mindig vittem a kis tacskomat, ès akartam neki venni kabàtot is felakartam ruhàzni, de nem sikerult, se felruhàzni, se beruhàzni. ugy hogy mèg a kutyat se tudtam beruhàzni, mint a kulfoldiek a kutya se jon hozzànk.
nemkati
@Kamcsatka: Ja, otthon maradt, mert még vasárnap is, otthon is dolgozik! :)
kkalman
Azért nem jön hozzánk a kutya sem, mert kutyaütők uralkodnak.
Csizmás Kond
Jó szakma ez a kútásás...azt hazudhat amit akar...vagyis annak ás(alá), akinek akar, és még jól meg is fizetik.
libelle
@miazavalam- Micsoda hülyeség. Persze minden ami onnét jön amit kormánynak neveznek. Meg lehet nézni, hogy mennyit fizetnek be az államtagok és mennyit kapnak vissza. Magyarország az aki az EU-val a legjobb "üzletet kötötte" Fizetni évente/ személyenként fizet az ország 82 € és paar centet, visszakap több mint 450 € -t.
karma1
@Csizmás Kond: na ezt a baromsagot mire irtad, ha szabad kerdeznem? Mert ez annyira seholsincs a temahoz kozel, hogy csak na. Ez nem egy masik cikkel kapcsolatos?
Desischado
Ez a lista szégyen, de orbánékra nézve elég nagy pofon!
Csizmás Kond
@karma1: :) nem érted...?...pedig némi akarattal könnyű.
Azt írja : " derült ki egy kutatásból."...emmől lett kútásás, ugyanis a folytatásban kiderül, hogy egy " A kelet-közép-európai országokat üzleti környezetük alapján összehasonlító listát német vállalatvezetők megkérdezése alapján állították össze " vagyis az a német aki a saját országa mellett mostanig a keleteurópai országokat találta vonzónak az itt átverésból értékelt nagyra ami ma kezdett megszűnni és ezért leértékel.
...gyakoroljad a magyar nyelvet mert a végén nem csak érteni hanem beszélni is elfelejtesz a maorik között.
kukac50
Orbán gazdaság politikája úgy szar ahogy van!
kkalman
@kukac50: Van neki egyáltalán gazdaságpolitikája? Legfeljebb mutyipolitikája!
spu00
Igy járnak azok, akik egy ismeretlen kutatás alapján véleményeznek.De ha valakik jobban szeretik a magasabb banki kamatokat, magasabb inflációt szeretnének, minél többen segélyből szeretnék látni polgártársaikat, csökkenő fizetésekkel, 30%-s személyi adót, az gyűjtsön aláírásokat ezen célok eléréséhez. Biztos, hogy napok alatt milliós gyűjtési eredményeket érhet el. Hajrá!!!
Dr. Felipe
Márpedig a magyar szotyialista focializmus jobban teljesít.
karma1
@lópicigáspár: Aggya' meg hozza' 4 evet, es kezgye' el 12 evezni,... fog az menni...:-)) (Adjal meg hozza, ... kezdjel el... Tudod, csak azok miatt , akik a helyesirason agyalnak...:-)))
coyote3
Naná, hogy hatalmas a gazdasági siker! tele a kormány komoly gazdasági szakemberrel...
bretagne
@miazavalami: Persze, hogy hazugság. Az a baj, hogy mosottagyúak meg elhiszik!
human
@spu00: A közmunka a szocik alatt a mindenkori minimálbér volt és a munkanélküli támogatás dupla annyi ideig járt.
coyote3
@human: Vitatkoznom kell. Tovább, nem dupla annyi ideig :))))
miazavalami
@bretagne: Olvasd el @spu00: ömlengését! :-)
nezelodo
@spu00: Ugyanilyen, vagy hasonló, az általad felsorolt populista lózugoknak dőlt be a szavazásra jogosultak egy része, akit kétharmadnak neveznek, ugyanilyen populista megfogalmazásban.
spu00
@human: Érdemes volna utána nézni, hogy a szocik alatt mennyi volt a minimálbér, s hány közalkalmazott volt. Ebben az évben l-V havi átlagbér a közalkalmazottaknál 77.600 Ft. volt.
Ha valaki dolgozni akar, az 3 hónap alatt is talál munkát, az biztos, hogy nem vezérigazgatóit.
Pár hónapja az alábbi hirdetést olvastam: "Dolgozni is akaró segédmunkásokat keresek...".
nezelodo
spu00

Alighanem nem Orbán rejtett erőforrásait, (vagy munkaerő piaci rését) szerették volna foglalkoztatni.
human
@spu00: És hány százalékos volt az áfa és hány adófajta volt és mennyi volt a banki kamat a pénzünk után és mennyi volt a gázártámogatás és ugye nem volt tranzakciós adó és nem volt egészségügyi hozzájárulás a !betéteinken! ... Azok a fránya tények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.