Fejenként és átlagosan 147 ezer forintot költött egy magyar biztosított egészségügyi ellátására tavaly az OEP, ám volt, akinek a gyógykezelése egymagában 254 millió forintba került – írja a Vg.hu.

A TOP-20 beteg – döntően rendkívül speciális, ezért nagyon drága gyógykezelése – összesen 3,3 milliárd forintba került. Ezen belül hat olyan páciens volt, akire 200 millió forintnál többet költöttek.

Összesen 86 beteg kezelése került 50 millió forintnál többe, miközben a biztosítottak több mint 50 százaléka kevesebb, mint 20 ezer forintot használt fel a közös kasszából. A kiadások 52 százalékát 60 éven felüliek ellátására fordították – olvasható a Vg.hu cikkében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nos én ( lehet szerencse) eddigi életemben (45 év) összesen gyerek koromat is bele értve 6 hetet voltam kórházba ebből egy mandula , és egy kéz , és egy fog műtét is benne volt. Táppénzen 18 éves korom óta talán 4 hetet ha voltam. Abból is 2 hetet 1999 ben mikor a kezemet műtötték. Most meg engem akarnak b@sztatni mert nem fizetek TB -t és nem jelentettem be ,hogy hol élek.
nemkati
@Grafix69: Jujj, csak nem hajléktalan vagy?
alterego56
Kár hogy nem lehet tudni a TOP-20 melyik társadalmi osztályhoz tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.