Elfogadták az európai pénzügyminiszterek a Magyarországnak szóló országspecifikus ajánlásokat – olvasható az Index cikkében.

A szöveg nagyjából megegyezik az eredeti, júniusban elfogadott változattal, néhány apró ponton azonban puhítottak. A jó tanácsok között szerepel például, hogy határozottabb lépésekre van szükség az államadósság fenntartható csökkenő pályára állításához, de az is, hogy ösztönözni kell a hitelezés normál pályára állását, ennek keretében pedig ismét a pénzügyi szektort terhelő adókat említi a bizottság.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Már szinte hallom:Kedves Zemberek, a Zúnió miatt kellenek a megszorítások,mi mindent jól csináltunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@m.macskosz: Csak azon gondolkodom erosen, hogy az atommutyi,- ami igencsak nagy port kavart itthon fol azzal, hogy orban teljesen gerillaakciokent , a sajat kabinetje hata mogott paktalt le putyinnal - nem szurt szemet Brusszelben? Engem attol a hideg raz, hogy "odaat" nem olvasnak napi hireket? Esetleg a baloldal (talan tul gyengecske?) tiltakozasa sem jutott el a megfelelo "fulekbe"??? Ott nincs kotelezo sajtofigyelo szolgalata a politikusoknak? Vagy nincsenek titkaraik, akik a napi , igen komoly hirekrol referalnanak? Vagy valoban mindneki akkora nagykalap lof@szt er, mint dejcstompika? Mindenki golfozni, kaszinozni van munkaidoben???
human
@Desischado: Az EU többször és legutóbb is figyelmeztette Orbánékat, hogy az alacsony keresetűeket tovább nem lehet terhelni és politikájának túlzottan a jómódúak a kedvezményezettei.
Az ajánlásból idézem:
"A társasági adórendszert kiegyensúlyozottabbá kellene tenni, beleértve a torzító hatású adók kivezetését. Csökkenteni kellene az alacsony keresetűek béreit terhelő adóéket."
Azaz túlzóak az alacsony keresetűek adóterhei. Én is szeretném, hogy ha már az ellenzék tehetetlen, akkor mondjuk az EU kényszerítse ki a kormányból az életszerű gazdasági politizálást, de erre az lenne a válasz, hogy az EU a magyarokra támad és gyarmatosítóként irányítani akarja a hétköznapjainkat. Ezért nem avatkozik be az EU.
mate03
@human: Ennyire birka nép vagyunk!?Azt hittem a sok csóró bányász, rokkant, rendőr,katona,nyugdíj károsult,munka nélküli,minimál béren tengődő,kis nyugdíjas,el megy szavazni!De inkább éhen döglik annyira ,gyáva!Meg érdemeljük a sorsunkat!
pityuka
@Strong: Hosszútávon meg államcsőd.
Desischado
@karma1: Valóban kényszerítik az embereket a közmunkára, pár hónap, aztán meg marad a 22 000 ft, ami semmire sem elég. De! A Debreceni önkormányzat szerint elég a minimális megélhetéshez! Ez valós tény, tapasztalatból tudom!
vukkocska
Ezzel a hülye szöveggel készítik elő megszorításaikat. Természetesen a stadionokról, az önmagukat kényeztető költségekről nem mondanak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.