Elfogadták az európai pénzügyminiszterek a Magyarországnak szóló országspecifikus ajánlásokat – olvasható az Index cikkében.

A szöveg nagyjából megegyezik az eredeti, júniusban elfogadott változattal, néhány apró ponton azonban puhítottak. A jó tanácsok között szerepel például, hogy határozottabb lépésekre van szükség az államadósság fenntartható csökkenő pályára állításához, de az is, hogy ösztönözni kell a hitelezés normál pályára állását, ennek keretében pedig ismét a pénzügyi szektort terhelő adókat említi a bizottság.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Már szinte hallom:Kedves Zemberek, a Zúnió miatt kellenek a megszorítások,mi mindent jól csináltunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csip-csop
csak az a baj, hogy viktor meg mitolunk vàr megszoritàsokat. èn megtudnàm szoritani vikit, vèglegesen, de nem irhatom ide.
Szvetlana
@csip-csop: hát ne írd le, csak csináld meg akkor, amikor senki sem látja:))
Levendula
A szegényeket már nem lehet szorongatni.
Középosztály szinte már nincs...
A gazdagokat pedig nem tudja (vagy akarja?) szorongatni...
Cicamama55
@Levendula: Egyetértek! Itt már csak magukon tudnának szorítani, de azt eddig sem tette.
hetöndöe
Már szinte hallom:Kedves Zemberek, a Zúnió miatt kellenek a megszorítások,mi mindent jól csináltunk.
nyanya001
Meglesz, meglesz, csak az őszi önkormányzati választásokig várnak !
csip-csop
@Szvetlana: tegnap olvastam, hogy a sajtò panaszkodik, hogy lehetetlen megkozeliteni a mi vikinket,(kèpzelheted, hogy akkor èn hogy tudnàm megkozeliteni) ès nem ad nyilatkozatot senkinek csak a radionak. Persze, hogy nem lehet megkozeliteni, mert fèl a sz@ros emberke. Majd eljon a pillanat mikor mindenki a kozelèbe tud menni, csak kikell vàrni .
csip-csop
@hetöndöe: igen mi megszoritottuk az unionak, csak az a baj, hogy az màsfelè ment az a szorongatàs, ès az unionak ugytunik, hogy nem szorongattunk eleget.
Grafix69
Egy vicc jutott az eszembe : Brezsnyev elvtársat egy bérgyilkos távcsöves puskával akarja likvidálni de idő előtt elfogják.Kérdik tőle: ember hát ,hogy a túróban nem tudta lelőni az elnököt 6 méterről? ...Mért maga le tudta volna ha állandóan lökdösik , hogy lőj má waze,lőj má...
karma1
Na, most egy picit elkuldenem a zunijot a jo edes mamajaba!!! Hol voltak eddig, miert nem avatkoztak be a paksi atommutyis zsebszerzodesbe!!! AKKOR kellett volna azonnal a vityat Brusszelbe rendelni, es szamonkerni kokemenyen, hogy mit mutyizik az unio hata mogott, annak tudta nelkul? Most mar valoban ne ugasson, mert ez egyszerre mar nem fog menni: az oroszorszagi tartozas visszafizetese, plusz a 7 evre visszamenilegesen kivetett ado plusz az unios megszoritas. En unioparti vagyok, de a cinizmusnak is van hatara!
human
@karma1: Nem az EU dolga, hogy anyáskodjon felettünk. Felnőtt emberek vagyunk, a tiltakozás a mi dolgunk. Ha a választók többsége nem tiltakozik, akkor az EU sem tehet sokat. Demokratikus eszközökkel ennyit lehet tenni.
kkalman
Az EU, az Orbán, meg a többi politikus a pártjaikkal együtt menjenek pont oda, ahova gondoltam!
karma1
@human: en nem anyaskodast vartam el toluk, hanem "csak" annyit, hogy igenis koppintsanak a fejere annak ( itt most minden renitenskedore gondolok, nemcsak orbanra), aki megszegi az orszaga altal is parafalt szabalyokat, aki csak a tamogatast varja el toluk, mikozben hulyere vesz mindenkit. Nemcsak jogaink lettek az unioba lepessel, de kotelezettsegeink is. Ez a cikk pont ezekre a kotelezettsegekre emlekeztet.
Strong
Várható volt, hogy lesznek új adók. - soha nem látott mértékű az államadósság, emellett csak kamuintézkedésekkel sikerül lenn tartani az államháztartási hiányt.
Idén várhatóan még nem lesz nagy gáz, mert a bankok visszajuttatnak a lakossághoz több milliárd forintot, és többnyire ők el is költik majd -így visszakerül a gazdaságba a pénz nagy része.
Röviden ennyit várok...rövidtávon.
petike
@Strong: Meg tolják a lóvét a közmunkába!
A falunkban 100 közmunkást KELL alkalmazni. Hogy jó legyen a statisztika. A jegyző szerint kb 20-nak tudnak értelmes munkát adni.

Aztán az önkori választások után kapunk olyat, hogy megemlegetjük.
m.macskosz
@human: Azt hiszem, ez azért nem egészen így működik. Karma 1-gyel értek egyet.
Desischado
Én is Karma véleményét osztom. ÁLLÍTOM, AZ UNIÓNAK LÖVÉSE SINCS ARRÓL, HOGY ITT MENNYI A SZOCIÁLIS SEGÉLY ÖSSZEGE PÉLDÁUL! MI A JÓ ISTENT SZORÍTSANAK MÉG RAJTUNK?! EZEK SEM TUDNAK MÁST, CSAK A MEGSZORÍTÁSOKAT!
m.macskosz
@Desischado: Ha az unió azt látná, ami a valóság, akkor sem tenne semmit, mert kiderülne,
hogy egy rakás szar az ellenőrzésük. Bármely ország akármilyen adatokkal operálhat.
Nem is csodálom, hogy egy kalap szart ér a "munkájuk", amikor ilyen nímandok "képviselik"
az ország érdekeit, mint dajcsexfürtwittertompikakapubeléptetőszázévigegyetemrejáró
karma1
@Desischado: Dragam, en meg mar ugy tudtam, hogy szocialis segely valojaban mar nincs is, merthogy keret sincs ra, es inkabb azokat, akik raszorulnanak a legjobban a VALOBAN SZOCIALIS segelyre (rokkantak, idosek, hatranyos helyzetuek, nagycsaladosok) azokat belekenyszeritik a kamu kozmunkaba, hogy dolgozzanak meg a segelyert,... Lehet, hogy ezt rosszul tudom? Meglehet!...:-(((
karma1
@m.macskosz: Csak azon gondolkodom erosen, hogy az atommutyi,- ami igencsak nagy port kavart itthon fol azzal, hogy orban teljesen gerillaakciokent , a sajat kabinetje hata mogott paktalt le putyinnal - nem szurt szemet Brusszelben? Engem attol a hideg raz, hogy "odaat" nem olvasnak napi hireket? Esetleg a baloldal (talan tul gyengecske?) tiltakozasa sem jutott el a megfelelo "fulekbe"??? Ott nincs kotelezo sajtofigyelo szolgalata a politikusoknak? Vagy nincsenek titkaraik, akik a napi , igen komoly hirekrol referalnanak? Vagy valoban mindneki akkora nagykalap lof@szt er, mint dejcstompika? Mindenki golfozni, kaszinozni van munkaidoben???
human
@Desischado: Az EU többször és legutóbb is figyelmeztette Orbánékat, hogy az alacsony keresetűeket tovább nem lehet terhelni és politikájának túlzottan a jómódúak a kedvezményezettei.
Az ajánlásból idézem:
"A társasági adórendszert kiegyensúlyozottabbá kellene tenni, beleértve a torzító hatású adók kivezetését. Csökkenteni kellene az alacsony keresetűek béreit terhelő adóéket."
Azaz túlzóak az alacsony keresetűek adóterhei. Én is szeretném, hogy ha már az ellenzék tehetetlen, akkor mondjuk az EU kényszerítse ki a kormányból az életszerű gazdasági politizálást, de erre az lenne a válasz, hogy az EU a magyarokra támad és gyarmatosítóként irányítani akarja a hétköznapjainkat. Ezért nem avatkozik be az EU.
mate03
@human: Ennyire birka nép vagyunk!?Azt hittem a sok csóró bányász, rokkant, rendőr,katona,nyugdíj károsult,munka nélküli,minimál béren tengődő,kis nyugdíjas,el megy szavazni!De inkább éhen döglik annyira ,gyáva!Meg érdemeljük a sorsunkat!
pityuka
@Strong: Hosszútávon meg államcsőd.
Desischado
@karma1: Valóban kényszerítik az embereket a közmunkára, pár hónap, aztán meg marad a 22 000 ft, ami semmire sem elég. De! A Debreceni önkormányzat szerint elég a minimális megélhetéshez! Ez valós tény, tapasztalatból tudom!
vukkocska
Ezzel a hülye szöveggel készítik elő megszorításaikat. Természetesen a stadionokról, az önmagukat kényeztető költségekről nem mondanak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.