Magyarország fellép "a viking összeesküvés" ellen címmel közölt tudósítást pénteken a Libération. A francia baloldali lap szerint "boszorkányüldözés" kezdődött Magyarországon: Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz hasonlóan Orbán Viktor is támadást indított a szabadságjogok védelmezőivel szemben, amikor a KEHI mintegy 58 szervezet ellen indított eljárást.

De míg Oroszországban az emberjogi szervezeteket azzal gyanúsítják, hogy angolszász ügynökök, magyar megfelelőiket, köztük a Transparency International Magyarországot és a kisebbségeket támogató egyesületeket azzal, hogy Norvégiának dolgoznak – hívta fel a figyelmet a lap tudósítója. Florence La Bruyere kitért arra, hogy Norvégia, bár nem tagja az Európai Uniónak, 16 országban támogat projekteket a Norvég Civil Támogatási Alapon keresztül, aminek célja a szabadságjogokat védő egyesületek által a demokrácia erősítése.

A pénzek elosztásában részt vevő Ökotárs alapítvány – mint írja a lap – az LMP befolyása alatt áll az Orbán-kormány állítása szerint, amely szeretné ellenőrzése alá vonni ezt a forrást. A szerző megjegyzi, hogy az Ökotárs vezetője tényleg dolgozott korábban az LMP-nek, de semmilyen tisztséget nem viselt a pártban. A kormányzati kommunikáció ennek ellenére azt erősíti, hogy a pénzt egy politikai párt utasításai alapján osztják szét egy kis ideológiai kör igényeinek kielégítésére, s egy ilyen, a közpénzek felhasználásához kapcsolódó szabálytalansággal szemben a kormány nem maradhat közömbös, ezért rendelte el vizsgálatot, amelyre a törvények lehetőséget adnak – idézi a lap a kormányzat álláspontját.

Norvégia magyarországi nagykövetét is idézi, aki szerint miután nincs magyar közpénz a civil projektekben, a kormánynak nincs ellenőrzési joga a Norvég Civil Támogatási Alap felett. A Libération megjegyezte, hogy a konfliktust megelőzően Norvégia felfüggesztett egy másik, a magyar államnak szánt segélyprogramot, mert Budapest nem szolgált elégséges garanciával annak kezelésére. A lap szerint a kormány most olyan üzletet akar kötni Norvégiával, hogy "teljesítjük a kéréseiket, ha beáldozzák a magyar civil szervezeteket".

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alte trottel
@Igazi Trebics: Az nem elég!
El kell küldeni nekik egy kétszeres életnagyságú képet, amin lézerjani mosolyog!
(bár nem tudom, hogy ez belefér-e a humánus hadviselésbe, vagy már tömegpusztítónak számít?)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
Ebböl még lesz nemzetközi konfliktus...
bakegya
Orbán hímsoviniszta állatfarmot tart fenn bel és külügyesen is-de meddig?-a technológia kezd becsődölni-a birkák túl mohón legelnek és még ez sem elég!
Manhattan
Itt fentebb Emőke Kovács nagyon magyarkodik Erdélyből. Pedig kínai...
bencemacska
@Manhattan: Nem tudom honnan szalajtották ezt a csajt, de nagyon illik rá: "bagoly mondja a verébnek, hogy nagy fejű!"
Igazi Trebics
Bennünket bacctatnak ezek a korcs vikingutánzatok?
Lesz még ebből nemulass!
Javaslom, hogy egy erős szemöldökráncolás után, üzenjünk hadat nekik!
Gemüs52
Ha egyszer tény,hogy a kormánynak semmi köze hozzá ,akkór nem szégyenlik magukat ,hogy foggal ,körömmel hadakoznak érte ? Ez most Magyarország !!! Én szégyenlem ! De az a baj ,hogy akinek kellene az nem szégyenli magát !!!
alte trottel
@Igazi Trebics: Az nem elég!
El kell küldeni nekik egy kétszeres életnagyságú képet, amin lézerjani mosolyog!
(bár nem tudom, hogy ez belefér-e a humánus hadviselésbe, vagy már tömegpusztítónak számít?)
kukac50
Nem boszorkányüldözés,hanem Lázár szeretni a civil szervezetek pénzét is szét osztani.
Annak adna aki Fideszes aki nem az meg nem kapna erről szólt az egész.
Abba ugatnak bele amihez semmi közük nincs.A közmondás is azt mondja,hogy jó kutya nem ugat a szomszédba.
postamester
@Manhattan: ma 13:54

meg bizony, kiröl köztudott, hogy nehéz altesti munkával keresi meg a buszmegállóban a szájába illö falatot... egy közismert troll, a fenti hsz, után egy kommentelö bövebben kifejtette...ésdemes felgörgetni az oldal tetejére
joopapa
Ez a lézer joni mindenbe beleüti azt a nagy orrát :-))
libelle
@Manhattan: emöke kovács csak egy Fake. Nem létezik, valami futóbolond áll a beirások mögött.
Tulipánfa
Ha ez a többszörösen bizonyítottan, gátlástalan gazember Lázár szervezkedik, tisztességes ember csak elítélheti akcióját.
Desischado
Kéne amennyidvanannyitisérszfácángyilkos jankónak a norvégok pénze is, ezért megy a cirkusz! Csipiszt a nagy rezes orrára, selyemzsinórt neki!
gödörben
a közpénzek felhasználásához kapcsolódó szabálytalansággal szemben a kormány nem maradhat közömbös hogy nem szakad rájuk az ég
bra048
Nem értem ezt a felhajtást. Az LMP bruttó az ellenzékhez, de nettó a Fideszhez tartozik,legalább is hatásában...Akkor miért is szívózik rajta a fővadász jánoska ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.