Nincs annál szürreálisabb, amint amikor a CÖF a közpénzfelhasználók nyomába ered. Pedig ez történik most, a Békemeneteket is szervező, közpénzekkel kitömött Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szerint ugyanis a Norvég Civil Alap pályázói sem térhetnek ki az állami ellenőrzés alól, ezért aztán abcúg, de azonnal.

Az állami ellenőrzés nemcsak lehetséges, hanem kötelező is, illetve ez a hitelesség feltétele – tartalmazza a közlemény. A norvég állam költségvetéséből az általa kiválasztott Ökotárs Alapítványhoz érkező civil támogatások közpénznek minősülnek. A felhasználás kölcsönös ellenőrzése mindkét állam érdeke, mert a pénzeket csak közösen elfogadott célokra, a magyar pénzügyi és számviteli szabályozás keretei között lehet felhasználni – írták.

Ugyanakkor a két állam egymás pártpolitikai viszonyaiba közvetve sem avatkozhat be – tették hozzá.

Felidézik, hogy a magyar civil törvény szigorú szabályok alapján előírja a civil szervezetek működésének feltételeit, a pályázatok elbírásának rendjét, a nyertes pályázatok elszámoltatásának módozatait. Eközben az Ökotárs Alapítványon keresztül 20-40 millió forinthoz jutó szervezetek folyamatosan bírálják a regnáló kormányt és a polgárság többségi támogatását bíró civil közösségeket, kiemelten a CÖF-CÖKA-t, amivel azt bizonyítják, hogy az ellenzéki pártokhoz kötődnek. Ők az ellenzéki internetes médiumok működtetői, és nem riadnak vissza hamis bizonyítékok közreadásától sem – fűzték hozzá.

Választ várnak arra, hogy az egymilliárdos keret 40 százaléka miért csupán 10-15 pályázóhoz jut el, és miként lehetséges, hogy a pályázati támogatásra szánt összegek hosszú ideig parkolnak az alapítvány számláján – írták.

Ebben a helyzetben a CÖF-CÖKA nem engedheti becsületes civil közösségének besározását, és szükségesnek látja a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket is – fogalmaztak.

Továbbá szükségesnek tartják megvizsgálni "a 20-40 millió forintot elnyert szervezetek külföldről érkező pénztámogatásainak szerződéses hátterét, a bértollnokoknak kifizetett összegek adózását. A CÖF-CÖKA érdekelt a vizsgálatokban, mert lelepleződhet az álszent, esetlegesen idegen érdekek szolgálatát vállaló civil szervezetek képmutatása. Láthatóvá válik az ellenzéki erők anyagi bázisa" – közölte a CÖF-CÖKA.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Ezek az emberek tényleg ilyen sötétek vagy csak tettetik??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Hát Lázár,hogy az ő szavaival éljek tényleg pofátlan és gátlástalan! Az a baja, hogy nem ő osztja szét a haverok közt ezt a pénzt is. Rosszul van, hogy esetleg olyanok is kapnak akik nem íz ő szekerüket tolják. Mi köze neki ahhoz, illetve a magyar kormánynak, hogy egy külföldi magán alapítvány kinek ad pénzt.
nemkati
@evacica: Én csak pénz-költő vagyok, szóval az költői kérdés volt. :))

Ez a nagy kérdés, amit sokan sokszor feltesznek, pedig a válasz teljesen nyilvánvaló. A CÖF a Fidesz, a kormány, a kormánytagok, és Fidesz-szimpatizánsok által pénzelt alapítvány. Közpénzből ugyan nem lehetne pénzelni ilyen alapítványt, pláne ilyen mértékben, de ha a közpénzt a hozzá lojális civilekhez önti a kormány azzal a megkötéssel, hogy meghatározott részét ide meg oda juttassa, akkor mindenki jól jár, aki kormánytag, hozzá közel álló rokon/barát/hódoló, kivételezett helyzetbe hozott vállalkozó, stb. A többiek szívnak, de nekik pont ez a dolguk.
evacica
A CÖF meg jobban tenné, ha hallgatna, mert ők aztán bizony közpénzből csinálják a "szeretett" vezér körül a felhajtást és osszák meg a nemzetet, hogy Orbán uralkodása minél hatásosabb legyen, mert régi igazság, hogy oszd meg és uralkodj!Na ebben a CÖF rendesen besegít, s hogy ez szabálytalan kit érdekel,már mint erre közpénzt felhasználni elvégre a 2/3 mindent lehet!
kukac50
Civilbe öltözött Fideszeseknek nincsen semmi köze a Norvég alaptól kapott pénzekhez.
De még Viktornak sincs!
evacica
Hát a CÖFnek és a fidesznek tényleg azbesztből van a képe! Még ők kíváncsiak a baloldal anyagi támogatására!? Akkor amikor az adófizetők pénze csurog a kormány révén a zsebükbe, hogy éltessék és fényezzék Orbánt és kártékony kormányát! Megáll az ember esze! Ez a pofátlanság amit ezek megengednek maguknak tényleg vért lázító!
Vadlaci
A Civil Összefosás- nem sajtóhiba ! - olyan, mint a krumplibogár, irtani kellene, vagy legalább nevet változtatni: HCB = Hülye Civilek Bandája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.