A kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból azért, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos hiány a GDP arányában – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

A Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács közös konferenciáján a miniszter hangsúlyozta: a zárolás a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti.

A "biztonsági intézkedésre" egyrészt azért van szükség, mert a kedvező gazdasági adatoknak államháztartási szempontból vannak kedvezőtlen hatásai is. A vártnál alacsonyabb infláció például negatívan érinti a költségvetést, mivel a jövedéki adó, valamint az áfa-bevételeknél elmaradást okozott – mondta Varga Mihály.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Ebből akarják kiszorítani a hármas metrót, meg a szuszt a parasztból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Ez egy MTI hír!

Kérünk még pár ilyen sokatmondó információt!
Például: Ma időjárás van. Közölte az Országos Meteorológiai Intézet.
tivoli
Ebből akarják kiszorítani a hármas metrót, meg a szuszt a parasztból.
human
A családokat nem fogja érinteni, csak az iskolában a vajas zsemlére már csak fél szelet répa kerül, a kórházba pedig 2 tekercs vc papírt kérnek, mert a nővérkéknek is kell.
varrólány
@human: Ne írj ilyeneket mert van olyan gyanúm a fórumokról szerzik az ötleteket!
human
@varrólány: Csak viccöltem ám. Nehogy elhidd! Még nevetek is, látod? :D
human
Komolyra fordítva. Ezt a 110 milliárdot senki ne higgye, hogy csak egyszer kell betervezni és onnan döcöghetünk tovább. Minden évben be kell tervezni és a fidesz balfék kormányzásának hála a 110 milliárdos megszorítás egyre nőni fog.
Ez van, ha hosszú távon fenntarthatatlan gazdaságpolitikát folytatnak. Ez van, ha a széles társadalmi rétegtől elvonnak és egy kisebb rétegnek adják, akik ezt a pénzt már nem teszik vissza a rendszerbe. Így megáll az élet, leáll a gazdaság.
varrólány
@human: Hidd el ők majd nem viccelnek! :D
Én biztos megszorítgatnám úgy őket ,hogy még azt a pénzt is visszaadnák amit még el sem loptak!!
human
@varrólány: Jogos lenne, mert ők is megadóztatnak előre azért ami még nem is a tied. Például ott a hagyatéki költség, amit előre kell fizetni.
coyote3
"A "biztonsági intézkedésre" egyrészt azért van szükség, mert a kedvező gazdasági adatoknak államháztartási szempontból vannak kedvezőtlen hatásai is. "

-Istenem, hogy én ilyen szép, okos igazsággal teli mondatokat miért nem tudok!!! :))))))
bakegya
@human:hát igen, a tömegsír is megoldás ,meg hát gyalogolni,legelni is lehet,minek annyit enni-inni!!!-nehogy má leürítse valaki az álomkasszát,mire visszajönnek a tengerentúli nyaralásból!
tivoli
A kormányközeli vállalkozások adózási morálját is érdemes lenne felülvizsgálni mert lehet, hogy már az első körben összejönne a 110 milliárd.
human
@coyote3: Mert téged nem oktatnak óránként 10 ezerért, hogy ilyen szép kerek mondatokat tudj mondani. Nem vicc. Tanítják a semmitmondást is. Valamint van olyan gyakorlat, hogy beszélned kell egy témáról, de bizonyos szavakat nem mondhatsz ki. Például mondd el a palacsintakészítés fázisait a nélkül, hogy a tej vagy a tojás szavakat kimondanád.
Nem csak politikusok, de a versenyszféra is igénybe vesz ilyen oktatási szolgáltatásokat.
Fradigege
Csak azt nem fogják nagy dobra verni, amikor a jutalmak repkedni fognak a minisztériumokban illetve a miniszterelnöki hivatalban(anno ez volt). Varga Misike az alacsony infláció(defláció) negatív hatása miatt zárolt 110 milliárdot. A rádióban hallottam a magyarázatát. A jutalmakról és a prémiumokról nem sok fog majd kiszivárogni. Ott náluk lesz osztogatás. Amíg ott melóztam akkor is ez volt, csak a létra alján tartozkodók nem kaptak semmit. Elég idegesek voltunk.
nyanya001
Ez egy szemenszedett hazugság !
Azt mondta a Varga, hogy nem lesznek megszorítások !
Mindjárt megkeresem a cikket is !
nyanya001
Tessék !
Ugye megmondtam, hogy hazugság ?
hvg.hu/gazdasag/20140430_Varga_nem_lesz_megszoritas

Az hát amit ez a maffia banda mond szóról szóra hazugság !
joopapa
Én addig szorongatnám a fityeszes oligarchák tőkeit, amíg ki nem köhögnék azt a 110 milliárdot :-)))
m.macskosz
@nyanya001: Nem, nem, Te tévedsz, kedves Nyanya! A Misi tutira mondta, hogy:
"... a zárolás a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti."
Azt mondjuk még egyelőre nem tudhatjuk, miképpen, mivel az egyik új államtitkárnak ugye azért nincs mondanivalója a sajtónak, mert még nincs kész az irodája.
Namármostanugyi sok államtitkár, sok iroda, sok irodabútor, sok számítógép, sok laptop, sok okostelefon, sok titkárnő, sok autó...gondolom, ezt hívják pénzügyminiszterék szakzsargonjában megszorításnak.
tivoli
@m.macskosz: Nekik is élni kell valamiből, a munkahely kell. Van más vonalon pazarlás, például képviselők különdíjazása, lakhatási és útiköltség és ezer egyéb. Ami ugye önmagában nem sok, de sok kicsi sokra megy.
m.macskosz
@tivoli: Nem említettem még, hogy dr.Heim Péter ötletén felbuzdulva a képviselők jövedelmét is befagyasztanám, nem csak a nyugdíjakat. Egy az ország, egy a zászló, nehéz időkben szívjanak a nagyok is, ne csak a pórnép! Ezek egy-két évig biztosan megélnének a tartalékaikból, nem úgy, mint az átlagpolgár, akinek a nettó jövedelme kevesebb, mint a létminimum!
tivoli
@m.macskosz: Emlékszem, amikor Bajnai levitette a képviselők fizetését 20 %-kal spórolás címén, a fidesz volt legjobban felháborodva. Kormányra kerülésükkor első dolguk volt a béreik rendezése.
m.macskosz
@tivoli: Naponta, óránként derülnek ki a sunyiságaik, a hazugságaik, a gazemberségeik,
mégis van egy rakásnyi ilyen "gyuszka"-féle. :(
tivoli
@m.macskosz: Valszeg érintve vannak valamilyen jó kis juttatással. Van az a pénz, amiért korpás a haj.
Grafix69
Eddig ha azt mondta akkor pont az ellenkezője lett.Nem tudok olyan jelzőt le írni ide ami pontosan tükrözné a véleményemet ezekről a politikusokról mert örökre ki lennék tiltva innen.
Cicamama55
"mert a kedvező gazdasági adatoknak államháztartási szempontból vannak kedvezőtlen hatásai is" Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy nincs semmi igazság tartalma a "kedvező gazdasági adatoknak". Öszödi beszéd Fidesz módra?!
jacob65
ÉS EZT MEDDIG AKARJUK MÉG TŰRNI MAGYAR EMBEREK?
tivoli
@jacob65: Ahogy kinéz, még jó sokáig.
szandokan
@m.macskosz: @tivoli: Ha egy országban laknak tíz millióan, és abból 4 millió a mélyszegény, két millióan élnek a létminimum alatt, akkor valóban kérdéses, hogy miért tűrik el a kormányt továbbra is. Nem véletlen az, hogy erősen kételkedek ebben a nagy szegénységben minden áldott nap. Lehet, nem járok olyan helyekre, ahol ez a 4 millió ember lakik, de nagyon sok más helyen megfordulok, és amiket látok az minden, csak nem szegénység. Ha valaki éhezik, és főleg ennyien, akkor az nem tűr. Vagy ti nem így látjátok?
kkalman
"...a zárolás a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti."
Az ilyen tagadásokat már ismerjük, amikor a megszorítás nem érinti a családokat.
Holnap ütök egy új lyukat az övemre.
karma1
Nincs az a koltsegvetesi megszoritas, ami NEM erinti a vallalkozasokat es a csaladokat! Ezt el ne higyje mar senki sem!

Hiszen az allami koltsegvetes a befolyo adokbol el, amit a vallalkozasok es a csaladok, vagy egyeni adozok penzebol all.
Hogy tud egy ekkora egetvero hazugsaggal kiallni a sajto ele? Es ez a pali meg a helyen marad ezutan is?
karma1
Mondjuk, ha nem nyulnak a ketkulcsos adohoz, - kizarolag a csokosok meggazdagodasa erdekeben -, akkor most nem kene ilyen eszkozokkel elniuk.

En mar arra is kivancsi lennek, hogy vajon a tobbszoros milliardos csokosok egyaltalan azt az "egykulcsos" jovedelemadot is befizetik-e az allamhaztartasba, vagy azt is eltagadjak?

Es akkor ehhez jon meg a gusztustalan vajna-mano kaszinohoz valo jutasa, amiben adokedvezmenyt kap. illetve egyaltalan nem kell adoznia...
(Pont a szerencsejatekokbol bejovo oriasi adobevetelt tolja el a sajat orra elol a kormany. A palinkafozes legalizalasaval mar ugyis eltolta az alkoholbol bejovo ado nagy reszet, a trafikmutyival meg sikeresen elerte, hogy a csokosok, pereputty-familiak b@sznak adot fizetni a budzsebe,...Igaz, igy a csokosok meg vannak mentve a kovetkezo kormanyvaltasig a nehez terhek alol, na de addig mibol akar elni a kormany? Mert csak a vegtelensegig kivereztetett nepen tudja behajtani a kulonbozetet... Na de meddig?...)
m.macskosz
@szandokan: Nos, én látom, hogy gyűjtögetik a kukákból a sörös dobozokat a szemmel láthatólag szegények. Az én jövedelmem most, hogy egy hónapja nem dolgozom 30ezer forinttal kevesebb a létminimumnál. A közvetlen környezetem nem él mélyszegénységben, mert idősek és elég sokat dolgoztak ahhoz, hogy a létminimumot eléri ill.meghaladja a nyugdíjuk.
A szegények, az igazán rászorulók már beletörődtek a sorsukba, el sem tudják képzelni, hogy változtatni tudnának rajta. Arról nem beszélve, hogy fizikailag sem tudnának a Parlament előtt harcolni. A saját szűkebb pátriájukban meg szerintem nem is mernek.
mate03
@Cicamama55: Nekem erről az jut eszembe.Ha mari néninek pöcse volna ,mari bácsinak hívnák!
varrólány
@szandokan: 23:38 Nem jársz az én ismerőseim felé. De tudhatnád nem is a legszegényebbek a panaszkodók , mert hát meg lehet szokni, sajnos.
Én már rég megírtam hogy a munkanélküliség csak fokozódni fog ahogy a technikai fejlődés erősödik, mert nem kell annyi munkaerő, szinte minden gépesítve van. Amit régebben több ember elvégzett most elég ahhoz egy személy a gombnyomásra.
Sok ifjú szakmunkást gyakorlat nélkül fel sem vesznek, csak épp munkahely nincs ahol valami tudást szerezhetne.
tivoli
@szandokan: tegnap, 23:38
Szvsz amíg az embereknek van veszteni valójuk, addig tűrnek és megpróbálnak alkalmazkodni a helyzethez. Ezt használják ki a mindenkori kormáyok.
Mert azt mondja a polgár: Igaz nem sok mindenre futja, de okos beosztással megélek. És legalább béke van.
Legalábbis addig, mig a mobilizálható tömeget fel nem lázítják ellenérdekű provokátorok. Lásd Ukrajna, Szíria, Törökország, stb, stb, stb.
tivoli
@tivoli: ma, 09:40
Ja, és Magyarországon a különböző éhség és békemenetek szervezőit. Mert a menetelő nem a maga jobb lehetőségeiért menetel, nem. Hanem az őket utcára kihajtó pártok és politikai formátumok hatalmi harcának szekértolói.@tivoli: ma, 09:40
Desischado
Nincs megszorítás, mi? Akkor ez micsoda? Meddig lehet még a népet büntetlenül sarcolni?!
spu00
@Desischado: Tényleg, milyen megszorításról beszél? Milyen többlet elvonást alkalmaztak Önnél a szocik által felvett 14-16.000 milliárd hitel kamatainak és visszafizetésének érdekében? Nem hiszem, hogy ez jelentkezett Önöknél, akkor miről irkálnak. Évente emelkednek a fizetések, minimális infláció, kamatok alacsonyak, csökkennek az adóelkerülések, nő a fogyasztás. Vagy jobb a magasabb infláció, a magas kamat? Mutassanak már a jelenlegi pénzügyi adatoknál jobbat a szocik regnálása alatti időszakokra, hogy megértsem vágyódásukat utánuk.Önt melyik párt hajtotta a menetelők közé, mert én mindig magamtól mentem térítés nélkül ?
szandokan
@varrólány: Ebben igazad van, a technikai fejlődés eredménye az, hogy elég kevesebb ember is bizonyos munkákra, de ez a modern korral jár, én is olyan gépeket fejlesztek, amelyekkel hatékonyabban lehet termelni, mert ma ez jelenti a picképességet is egyben. Ellenben egy házat nem lehet felépíteni gombnyomásra, de még tudnék jónéhány ágazatot felsorolni, ahol az emberi kézre szükség van.
szandokan
@m.macskosz: Nem tudom. Ott, ahol emberek milliói éheznek, nem tűrnek sokáig.
karma1
@m.macskosz: Nyertel! Kb. ilyen monotonsaggal emlegeti a hulyesegeit...:-))
human
@varrólány: Az adó és szociális rendszer feladata, hogy a gépesítés miatt bevételtől eleső dolgozók életszínvonala ne csökkenjen. A gond az, hogy nálunk ez nem működik. A gépesítés által elért megtakarítás a munkáltatónál marad és nem kerül vissza az újraelosztásba.
bakegya
"...nem szükségszerű,de indokolt..."-a zárolás!!! Ekkora közgazdaságilag teljesen értelmezhetőséget-magyarázatként beadni ...
Ennél csakkk a "... nem ördögtől való... "tanácselnöki indoklás hatásosabb!!!
Egy vízfejűvé turbózott buldózer kormány minisztériumainak -átszervezés alatti költséges vetését zárolja-???-DDD-
Hellcat
Megmondtam nektek már a választások után...készüljetek a megszorításokra mert a ciklus elején kell megcsinálni a rosszat...és már csinálják is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.