A fekvőbeteg ellátásban csaknem megduplázódtak 2001-től napjainkig a rosszindulatú daganatos megbetegedésekre fordított kiadások, az onkológiai ellátásra szánt összes költés 2013-ra elérte a 160 milliárd forintot – derül ki a legújabb OEP összesítésből. Az összeg felhasználásának arányossága kérdések sorát veti fel. A magyarországi onkológiai ellátások finanszírozásáról néhány napja közzétett Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP)-tanulmány szerint 2001-hez képest csaknem megduplázódtak a járó és fekvőbeteg ellátásban az onkológiai betegségek ellátására fordított összegzett költségek, melyek 2013-ban csaknem 70 milliárd forintot értek el.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ha 2001-től napjainkig "csupán" megduplázódtak a rákgyógyítás költségei az azt jelenti, hogy egyre kevesebb pénz jut rá, hisz azóta minden a többszörösébe kerül.
Sziszifusz
Arról miért nem írnak, hogy mennyi gyógyszer vár évek óta a magyar gyógyszerkassza általi befogadásra.
Ausztriában, a rákos betegeknek, 40%-al nagyobb az esélyük a gyógyulásra,mint nálunk. Hála az új gyógyszereknek. Van olyan hatékony gyógyszer (ruxolitinib) ami már több mint négy éve vár befogadásra. Ja..., hogy stadionokra, szobrokra, festményekre kell a pénz.
Nil
A rákból és sok egyéb (minden) betegségből ingyen is kilehet gyógyulni - tessék utánaolvasni és felelősséget vállalni az életünkért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.