Nem csillapodik a leépítési hullám a Magyar Postánál – írja a vg.hu. Tavaly év végén még 32147-en mondhatták magukat postai dolgozónak, 2014. első negyedévben még 31701-en, idén a második negyedévében már csak 31322 fő volt a postai foglalkoztatottak száma.

Az állami vállalat kimutatása szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 31322 fő volt 2014 második negyedévében, ők összesen 18,1 milliárd forintot kerestek. Mintegy négyszáz embernek szűnhetett meg a munkaviszonya, hiszen az első negyedévben még 31701-en dolgoztak a Magyar Postánál. Tavaly év végén még 32147-en mondhatták magukat postai dolgozónak és 16,8 milliárd forintot kerestek. Vagyis leépített és bért emelt a vállalat – összegzi a Magyar Postánál az elmúlt fél évben történteket a vg.hu 


Leépít és béreket emel a Posta

A Kézbesítők Szakszervezetének elnöke, Tusz Ferenc elmondta, hogy „Mi vagyunk az egyetlen szakszervezet, amelyik nem írta alá a megállapodást. A posta számos területéről küldenek el embereket, így kézbesítőket is. Nem csinálhatunk semmit, mert közös megegyezések születnek végkielégítéssel, nincs bejelentett csoportos leépítés.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.