A kormánypártokat egyre inkább foglalkoztatja az RTL Híradójának kritikus hangvétele, bár nem tartanak attól, hogy az új hang befolyásolná az önkormányzati választást.

A kormányoldalon még mindig úgy vélik, hogy az RTL Híradójának hangneme nem befolyásolhatja jelentősen az önkormányzati választás végkimenetelét. Ennek ellenére mégis igencsak zokon vették, hogy az RTL Klubon kívül a Simicska-érdekeltségbe tartozó Hír TV és a Magyar Nemzet-csoport is élénken tiltakozott a reklámadó ellen. A reklámadó másik nagy vesztese ugyanis a Hír TV, amely tavaly 8,8 milliárd forintos hirdetési árbevételre tett szert.

Fideszes politikusok állítása szerint az RTL Klub Híradójában a nagy kormánykritika közepette nem vagy csak alig hangzik el a baloldali sajtóban az igencsak sokat emlegetett név: Simicska Lajosé. Ezzel szemben a valóság az, hogy augusztus 1-jén a RTL Klub Simicska ügyeiről is tudósított.

Minden olyan eset, amikor a német vállalatok érdekei sérülnek, téma lehet a politika számára – mondta a Népszabadságnak egy magas rangú diplomata azzal kapcsolatban, hogy vajon a reklámadó ügye szóba kerülhet-e a legmagasabb szinten, Angela Merkel kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök között. De minden bizonnyal téma volt az RTL Klubot különösen hátrányosan érintő adó Navracsics Tibor július közepi berlini látogatásán. Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter közvetve figyelmeztette is a magyar kormányt, amikor a sajtótájékoztatón azt mondta: „Az Európai Unió csak akkor tud stabilizáló és békítő erővel fellépni külföldön (Ukrajnában), ha az unión belüli együttműködés stabil alapokon nyugszik. Ezek az alapok pedig a jogállamiság, a szabadság, a demokrácia és a pluralizmus" – zárja az összefoglalót a NOL.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Winston Churchill idézet
"Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@Mangu: na igen, ez is egy szempont, de "a nemzetközi helyzet egyre fokozódik".
a jelenlegi fidesz cél az, hogy minden fidesz-ellenes szájat "kuss"-ra nevezzenek át, így egy ilyen csatornának csak gratulálni lehet.

Pár év múlva úgyis csak olyasmiket hallgathatsz/olvashatsz/nézhetsz, mint a 80-as években volt szokás.

(pl:

"Orbán Viktor, a Magyar Fidesz Munkáspárt Főtitkára kitüntette a magyar sztahanovista mozgalom legkiválóbb munkását, K.J. -t, a csavarbehajtás húzóerejét, aki a normát 120 százalékban túlteljesítette."

vagy

"Baráti látogatásra hazánkba érkezett Kim Dzsong Un, a koreai nép megmentője, a béke és a fegyverzetcsökkentés nagy barátja. Látogatása során megtekintette a Magyar Nemzeti Huzagológyárat, és elismerését fejezte ki a csőhuzagolás során tapasztalt sikereinknek, amivel a békét tovább építjük"

vagy esetleg

"A hanyatló nyugaton több ezer ember került az utcára az ipari termelés és a színvonal csökkenése miatt."

valamint

"A baráti Azerbajdzsán Pártfőtitkára, Alibajszán Birkazsirev elvtárs elismerését fejezte ki a magyar baltagyártással kapcsolatosan elért eredményeink kapcsán."
pbalage
az utolsó híren, amit az agyam köpött, olyan jót röhögtem, ezután minden félázsiai diktátort úgy fogok nevezni, hogy ALIBAJSZÁN BIRKAZSIREV.
(remélem fogjátok, hogy mi az értelme :)) )
Mangu
@pbalage: Akkor gratulálj nekik. Ők már megvilágosodtak, de előtte hol voltak? Nem ők fognak változtatni a sorsunkon. Egyébként nem oszt, nem szoroz a véleményük. 1952-től az előző rendszer pocskondiázását hallgattam és az öntömjénezést 1990-ig. Aztán 1990-től kezdődött minden elölről. Közben a közéleti (politikus) szereplők egy része változatlanul mentette át magát (volt aki három rendszert is kiszolgált, ma is aktív).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.