Az MSZP szerint Tóbiás József, a párt jelenlegi elnöke jogszerűen vette fel képviselői költségtérítését, amelyet közfeladatai és pártfeladatai ellátására használt fel - reagált a szocialista párt az MTI-nek a Fidelitas országos alelnöke által szombaton mondottakra.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Azért valamit már tanultak a Fidesztől! A falkaszellem kialakulóban...
Cicamama55
Azért valamit már tanultak a Fidesztől! A falkaszellem kialakulóban...
Hofipisti
Ajánlat két baloldali képviselőnek
A FIDESZ PR-szakértői hozzák a tőlük elvárhatót. Pontos időzítés – menetrend szerint, hiszen közelegnek a választások.
Tóbiás József, az MSZP új elnöke évekig jogosulatlanul vett fel költségtérítést mint országgyűlési képviselő – olvasható „Magyar Nemzet” fejléc alatt.
A magát a baloldal vezető pártjának tartó MSZP új – sokak által reményt keltőnek hitt – elnöke szemmel láthatóan igazsága teljes tudatában, szemrebbenés nélkül közli a TV-nézők százezreivel, hogy ő – miután bejelentett állandó lakhelye Nyíregyháza térségében volt – „jogszerűen járt el.” Ugyanakkor mindannyian tudjuk – s ezt az Elnök Úr sem cáfolja – egy korábban bérelt, de már évek óta a tulajdonában lévő érdi házban lakik családjával, s onnan jár „dolgozni”. Nyilatkozatát megtoldotta azzal, hogy valójában nem is tudja részleteiben, hogy milyen összegeket vett fel különböző címeken.
Ugyanezt ismétli most az MSZP közleménye.
Ha fekete fehéren a jogszabályt vesszük alapul, valóban „jogszerűen” járt el a politikus, mert hát a költségtérítés megállapításánál – a paragrafus szerint – a bejelentett állandó lakhelyet kell alapul venni.
No de kedves Elnök Úr! Az 1997 óta a politika közelében eltöltött sovány két évtized alatt nem tetszett még hallani etikáról, erkölcsről, emberi tartásról?
Nem kellene – akár segítséget kérve – sürgősen kiszámolni, hogy mennyi az „annyi”, a szabálytalan, amit aztán azonnal át kellene irányítani – rászorulóknak?
Igaz, a baloldalnak itt a választások küszöbén nem egy elnöki lemondás lenne az álmai netovábbja, de Önnek Elnök Úr az „elszámoláson túl – csak azt tudom tanácsolni: ne tovább! Nem terhelheti azt a pártot, a baloldalt, a demokrácia híveit ezzel a szégyenfolttal! Most kell lemondania! Inkább ma, mint holnap! Még azt sem tartom lehetetlennek, hogy ezzel segítene is pártjának, míg ha ezt nem teszi meg, azzal állandó célponttá válik Ön is, a párt is, mint ahogyan már a csőlátó „királyi sajtóban” olvashatjuk, a demokratikus...
Hofipisti
folyt.:
ahogyan már a csőlátó „királyi sajtóban” olvashatjuk, a demokratikus baloldalnak is.

A másik megszólítottam, Varjú László, aki, miután az új parlamentben a választások során nem nyert mandátumot, jogszerűen felvette a nettó másfél milliós végkielégítését. Két hónapra rá viszont mégiscsak tagja lett a parlamentnek, mert Molnár Csabát EU képviselőnek választották.
Az erkölcs önmaguk által felkent képviselői, a FIDESZ prominensei – bizony a szokásos flegma megfogalmazással Varjú „hamisan felvett végkielégítés”-éről harsogják tele a magyar sajtót. A régi – újdonsült képviselő válasza minderre: „jogszerűen vette fel az 1,4 millió forintot. Hozzátette: a pénzből 980 ezer forintot Zugló fideszes polgármesterének, Papcsák Ferencnek fizetett, akivel szemben elveszített egy pert, míg a fennmaradó összeget abban a két hónapban költötte el, amíg nem volt mandátuma.” propeller.hu/itthon/2965219-fidesz-varju-adja-vissza-jogosulatlanul#v1134042
No de kedves Képviselő Úr! A politika közelében eltöltött sovány három évtized alatt nem tetszett még hallani etikáról, erkölcsről, emberi tartásról – s Ön esetében merem megemlíteni – bányász becsületről? Nagy öröm számomra, hogy a sikertelen kampány költségét, netán legutóbbi közlekedési bírságát, esetleg vacsora-számláját vagy akármi mást is nem hoz fel mentségül! Nem gondolja, hogy ezt az egyébként Önnek, mint régi politikusnak bizonyára nem eget rengető összeget mondjuk egy gyermekvédő-, vagy más jótékony alapítvány számára kellett volna eljuttatni? Ez lett volna az egyedüli etikus, s egyben példaértékű, elegáns megoldás.
Tisztelt politikus Urak! Meg se forduljon a fejükben, hogy Hende Csaba, Zsiga Marcel vagy Bácskai János hasonló svindlieire hivatkozva keressenek felmentést. Nem lehet exkuzálási alap Szíjjártó vagy Seszták urak hasonló disznósága, hiszen ugyanígy emlegetni lehetne Nyakó urékat, vagy Hagyó, netán Simon urak ügyeit.
A demokráciát visszaállítani kívánó baloldal tisztessége helyreállítása, ill. a...
Hofipisti
A demokráciát visszaállítani kívánó baloldal tisztessége helyreállítása, ill. a közélet megtisztítása első vesszősöprű-csapása elősegítése céljából van egy ajánlatom! Vállalom egy millióig „tisztességük” árát – egy feltétellel: én teljesítem a vállalásomat (átutalom Önöknek a pénzt), Önök viszont azt vállalják, hogy egy életre eltűnnek a közéletből. Ha valamikor megszegnék ígéretüket, akár én, akár örököseim kamatostul fogják visszakövetelni a pénzt.
Fontolják meg! Ha keresnek, meg tudnak találni.
Levendula
Ezért nem szavaznak az emberek az MSZP-re. Ezért fog ismét győzni a FIDESZ az önkormányzati választásokon. Mert egyik sem jobb, mint a másik. Az MSZP még a rezsicsökkentést is eltörölné...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.