A kormány gazdasági felszabadító harcának eredményeként kommunikálta korábban azt a döntését, hogy a hazai földgáz üzletágat lényegében visszavásárolták az E. On-tól. Az Átlátszó hosszadalmas, de eredményes pereskedésének köszönhetően mostantól bárki megbizonyosodhat róla: az ügyben a döntés előkészítése óta tudható volt, hogy a német multinacionális cégtől visszavásárolt pakk nem ér annyit, amennyit a kormány végül kifizetett.

Forrás: hvg.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Nos, farkarbantartók? Hogy is van ez? Csak nem lopkovics volt ez is??? Vagy csak de?
"... az E.On cégvásárlást előkészítő titkos dokumentumokból kiderült: a kormány sokkal drágábban vette meg az energetikai cégeket, mint amennyit azok reálisan értek. Sőt, azon túl, hogy már a szerződéskötés előkészítése is szabálytalan volt, az államivá tett gáztározók egy részét az MVM – kihasználatlanság miatt – már be akarta zárni."
Eftássak? Nos?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Hát persze hogy nem a haszonért vették meg annakidején, hanem azért hogy drágábban tudják eladni...és persze a töbletpénzt visszaadják...na meg a közben befolyt összegeket is...tényleg csodállak...:)
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ja, nem te vagy a milliárdos üzletember a Propin, így érthető tudatlanságod .-)
Veszel egy holdingot csomagban, akkor bizony a karakaszhörcsögi társaság veszteségét is megkapod a nyakadba.
O'szt ha találsz egy olyan hülyét (pl. Orbánt), aki azt a karakaszhörcsögi céget megveszi tőled 465 milliárd forintért, akkor örülsz :-))
coni
2012-ben azért értékelték mínuszra a cég értékét mert a kereskedelmi szerződés az oroszokkal már nem előnyös, üres gáztárolóból pedig bőven van az országban.
Eladhatatlanná vált az EON. Ekkor vettük meg nagyon drágán, bár az értékbecslés nyilvános volt. Azért volt szükség a Paksi beruházásra, hogy kicsit korrigáljunk a gáz beszerzési árán.
dömdödöm
A mol részvények sem értek annyit mint amennyit adtak érte ,ezt is tudták de valami oka volt hogy megvették .Ezt csak ők tudhatják ,pár év múlva olvashatunk talán róla mi volt a háttérben :-(
F_Viktor
@coni: "A kormányfő tájékoztatása szerint összesen négy földgáztározóról van szó és arról a szerződésről, amely az oroszországi gáz importálását szabályozza, vagyis a jövőben – az E.ON helyett – Magyarország fog tárgyalni az oroszokkal arról, mennyi gázt hoz be, milyen ütemezésben és mennyiért."

168 óra, 2013. február 1.
bundi
@F_Viktor: csak kis kiegészítés 2013 elejéről...
index.hu/gazdasag/2013/01/15/e.on/
és ezt ajánlom a te figyelmedbe is cicus...
@Csizmás Kond: olvasgass...és ámulj vezéred éleselméjűségén...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.