A Heti Válasznak adott interjújában Kövér László a Fideszen belüli érdekcsoportokról is beszélt, de teljes mértékben a liberális demokrácia csődjének titulálta a szinte megoldhatatlan politikai problémákat.

Az interjúban több fontos, aktuálpolitikai témára is kitért: stratégiai kommunikációra, a német megszállási emlékműre, az ártalmas, ugyanakkor nem létező ellenzékre és a Fideszen belüli érdekcsoportok harcára.

A közösség szükségességére firtató kérdésre, Kövér egy más kontextusba helyezte a választ, miszerint már rég nincs szükség olyan gyakori és mély kommunikációra, nem kell mindent részletesen megbeszélnie a kormányfővel, ahogy a hőskorban, amikor még keresték önmagukat és fogalmazgattak, mert egyezik az értékrendjük.

Kövér szerint a rendszerváltás óta már számtalanszor bocsánatot kértünk a II. világháború áldozatai előtt és a mostani kialakult helyzetet csak egy baloldali hecckampánynak tartja.  "Abban a játszmában azonban nem veszünk részt, hogy egy politikai kisebbség uralmi igényeihez alakítsuk a történelem értékelését és az egész magyar társadalmat fasisztává és antiszemitává nyilvánítsuk" – indokolja Kövér ezzel a gondolattal, hogy nem avatták fel a szobrot és azt is, hogy miként igazolja a szobor azt, hogy nem tesz különbséget a német megszállás áldozatai között.

A Fideszen belül kialakult hatalmi harcok és jelenlévő érdekcsoportokról szükséges rosszként nyilatkozott, ami szerint a Fidesz nagyságának az átka, de üzent is ezeknek a csoportoknak: "Szomorú látni, hogy néhányan úgy reagálnak, mintha Biberachként azt vallanák, hogy ott a haza, ahol a haszon". Majd kifejezte, hogy kívánatos lenne, hogy amikor a parlamenti többség távlati gondolkodásra való döntéseket hoz – ez mindenkor az ország, a szélesebb közösség érdeke- akkor ezt fogadják el az esetleg érdeksérelmek ellenére is.

Arra a felvetésre, hogy a múlt rendszer ügynökei vagy az offshore-világhoz kapcsolódók kormányzati pozíciókba kerülhetnek, azt mondta, az elvektől függetlennek látszó döntések akkor is kárt okoznak, ha rövidtávon nincs látható hatásuk.

Ki volt Biberach?

Katona József Bánk bán című tragédiájának szereplője, a szövetséges. Tetteit, világszemléletét két tényező motiválja: a hazátlanság, nem kötődik egyetlen közösséghez sem, számára "ott a haza, ahol a haszon". Vagyona nincs, csak nemesi tudata. Szeret központban lenni, bonyolítani a dolgokat. Jelleme a hivatásos cselszövőé, cinikus, semmi sem szent előtte. Bárki becsületébe belegázol. Hallgatózása, és árulása hozzájárul a tragikus események elindulásához.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ti viszitek csődbe az országot nem a rendszer...a történelemkönyvek úgy fognak rólatok megemlékezni, mint akik újra próbálták kiépíteni a diktatúrát, közben az ország romba dőlt a magyarok pedig külföldre vándoroltak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@joopapa: Komolyan mondom!Ha ezt az embernek mondott,valakit,meglátom!Szégyenlem hogy Magyar vagyok!
rosalinda57
A megoldhatatlan problémákat és az ország csődlét éppen a Fidesz okozta, most mit lepődnek meg, hogy ez bekövetkezett.
Vasárnapiiskolás
Inkább azt üzenné, hogy Jupiterre költözik..
Toby
Kövér a homosapiens mutáns csődje, aki gyorsan elfelejtette, hogy a gyűlölt szocializmus próbált belőle embert faragni, de gyújtósnak se lett jó !
Fradigege
Nahát, hogy mik vannak. De ez is csak egy bolsevik talicska. Ott hancúrozott kisz titkárként a kisz táborban a kiszes kislányokkal. Folyt a g...ci, ragadt minden az ágyikókban. Ez a hülye gyerek megmagyarázza az alkotmányt, nekünk!
Törölt felhasználó
Hogy lehet ilyen tenyérbemászó, szarházi fejjel létezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.